Ezzel becsapnám a szüleimet?
Karácsonyra kaptam a nagyszüleimtől 20.000 forintot, amiből szeretnék megvenni egy könyvet (kb, 3000ért) a többit pedig félretenném. Szüleim viszont nem engedik, mert szerintük a fantasy az nem irodalom és ilyenre nem engedik, hogy pénzt dobjak ki.
Szóval arra gondoltam hogy megvenném anélkül, hogy szólnék nekik és este mondanám el. Viszont nem akarok nekik hazudni, mert nagyon szeretem őket és ők is mindent megtesznek értünk.
Ezen megsértődnének?
16/L
Hát ez elég furcsa.
Saját pénzed. Nem tuőlük kaptad. Szoval azt csinálsz vele amit akarsz
Vagy kérd meg a nagyszüleidet hogy vegyék meg neked azt a könyvet. És akkor má nem mondhatnak semmit hisz te ugy kaptad ajándékba
Vedd meg a könyvet és amíg friss dugd el előlük. A hiányzó összegre meg megmondod, hogy kaját vettél. Azt ugyse lehet ellenőrizni.
Azért szomorú, hogy egy könyvet se lehet már venni ajándékpénzből
Pfff... Nem hogy örülnének, hogy a lányuk még olvas igazi könyvet. Ritkaság ez mostanában...
Bár nekem sose kellett így titkolnom semmit, de szerintem vedd meg, és ne mondd el nekik. Ha rákérdeznek, akkor mondd, hogy egy barátnőd adta kölcsön. A pénzből meg mondjuk egy csajos délután alkalmával vettél sütit, a többiből meg pl. uzsonnát a suliba.
Egyébként én azt javaslom, nézd meg először könyvtárban. Én mindig jobban szerettem "ingyen" hozzájutni a könyvekhez. Ha mindent megvettem volna, amit olvasni szerettem volna, már könyvtár lenne a szobám, annyi könyvem lenne. :D
20N
Ez hülyeség, mármint a szüleid kifogása.
Én imádok olvasni, és a szépirodalom klasszikusai közül kerülnek ki a kedvenceim, de ha úgy tartja kedvem, akkor simán elolvasok egy-egy fantasy-t, sci-fit vagy egyéb témájú könyvet, és ezekből is találtam már nagyon jó, értékes darabokat.
És igen, valóban örülhetnének inkább, hogy a 16 éves lányuk könyvre szeretné költeni a pénzt, szerintem mindenképpen támogatni kellene, hogy egy kamasz olvasson. Ha nem borzasztóan van megírva a könyv, akkor sokat tanulhat is belőle, akár szókincs terén, akár fogalmazásban, és persze remek szórakozás is. Tényleg nem értem, mi ezzel a gond. A szüleid miket olvasnak, mit tartanak "irodalomnak"?
Szerintem megmutathatod nekik az itteni válaszokat, hogy lássák, senki nem ért velük egyet. :) Amúgy pedig nyugodtan vedd meg a könyvet, a te pénzed. Nem kell elhallgatni, titkolózni, vedd meg és utána mutasd meg nekik, és fejtsd ki, hogy a 20 ezer ft-ból 17 ezret úgyis félreraksz, de szeretted volna, ha legalább egy kicsi részt magadra költhetsz, és olyan könyvet választhatsz, amit te szeretnél, hiszen ez egy ajándék. A nagyszüleid is biztos annak örülnek, ha választasz magadnak valami neked tetsző ajándékot.
Lehet, hogy először kicsit mérgesek lesznek a szüleid, de rövid időn belül úgyis megbékélnek, hiszen ha amúgy jó a kapcsolatotok, ettől nem fog elromlani. :) És talán itt az ideje, hogy 16 évesen kicsit a sarkadra állj - jó dolog, hogy szereted a szüleidet és nem akarod megbántani őket, de ha valamiben nyilvánvalóan nincs igazuk (mint jelen esetben), akkor ennyi idősen már lehet saját akaratod, főleg hogy ez nem olyan helyzet, hogy bárkinek bármilyen kárt okoznál, csak egy könyv. :)
Hajrá!
Hogy lehetnek ilyen idióták a szüleid??
1. Azt a pénzt ajándékba kaptad,arra költöd amire szeretnéd.
2. Azt a pénzt nem is a szüleidtől kaptad,ergo még kevesebb közük van hozzá mire költöd.
3. Nem hogy örülnének,hogy KÖNYVRE költöd, még meg is akarják szabni,hogy konkrétan melyiket vedd meg..
Hát nevetséges őszintén szólva. Én azt javaslom,hogy állj ki magad mellett ,ha neked van igazad, mert nagyon a fejedre fognak nőni a szüleid..Gondolom más témákban is ilyen a felfogásuk..
Az is megoldás,ha beszélsz a nagyszüleiddel és elmondod nekik,hogy a szüleid nem engedik,hogy könyvet vegyél rajta..
De amúgy meg simán bemész a könyvesboltba suli után és megveszed. Gondolom nem kell miatta kukoricán térdepelned majd(bár a leírás alapján ki tudja..).
Észbontó amúgy tényleg,hogy ilyen emberek vannak.. A mai világban ritka,hogy egy kamasz könyvekre költse a pénzét.. Én örülnék neki a helyükben.
8# vagyok..Még annyit,hogy ne érezd magad kevesebbnek azért,mert téged most nem a szépirodalom köt le..
Pl a Harry Pottert is sokan támadják, de sok millió emberrel szerettette meg az olvasást, ez elárul valamit..
Nem vagyunk amúgy egyformák,kinek mi tetszik.
Én 16 évesen csajos ,romantikus regényeket olvastam csak.Ma már van amit kicsit bugyutának tartok, de ha akkor az kötött le és szerettem,akkor nem mindegy?
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek.
A könyvtárral csak az a baj, hogy ebből a könyvből összesen 1 példány van bent, hónapos várólistával, annyit meg nem szeretnék várni.
Szerintem az lesz, hogy megveszem és majd csak akkor mondom el, ha jó hangulatban lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!