Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit gondoltok a szülőtartás...

Ti mit gondoltok a szülőtartásról?

Figyelt kérdés
A hir24en olvastam róla cikket. Jogszabály is van rá, hogy az a szülő, aki olyan helyzetbe jutott, hogy nem tudja eltartani magát, perelheti a gyerekét azaz a bíróság által kötelezheti arra, hogy fogadja be, tartsa el. Merthogy elvileg, ha a szülő felneveli gyerekét, akkor fordított esetben a gyerek is tegye meg ezt a szüleiért akkor is, ha már saját családja van. Ti mit gondoltok róla?
2016. dec. 26. 20:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
98%

Fúh. Minket apósom környékez ezzel, kb. minden alkalommal mikor találkozunk. Utoljára éppen ma karácsonykor.

Őszintén szólva nagyon bosszant. Két 4 alatti gyerekünk van, GYES-en vagyok, van lakáshitelünk, autóhitelünk. Megélünk rendesen, nem panaszkodunk,de félretenni pl. nem tudunk még egyenlőre.

Ő nyugdíj előtt két évvel kirugatta magát, dolgozni már nem akar, viszont bevétele ìgy nincs. Nem tudom mit szeretne, utaljam át neki a családi pótlékot? Vagy a kicsi pelenkájának az árát? Mert havi 20.000ft nem hinném hogy kisegíti.

2016. dec. 26. 21:34
 12/17 anonim ***** válasza:
88%

Hát ezen én is szoktam filózni...amúgy azt sem tudom hogy bíróságon hogy ellenőrzik, pl. ha verbálisan vagy fizikálisan bántalmazta egy szülő a gyerekét gyerekkorában...Szóval szerintem is sokszor oka van annak, ha nem törődnek a szülővel.

De az is gáz, hogy a sokféle családi problémák miatt a családból kiszorult embereket(családból kiemelt gyermek, szenvedélybetegek) a többségi társadalom pénzén tartják el! Szerintem ez nagyon nehéz kérdés.

2016. dec. 26. 22:11
 13/17 anonim ***** válasza:
38%
Politikai döntés ez a törvény. Egyébként "csak" annyit vonhatnának le a gyerektől amennyi a gyerek megélhetését nem veszélyezteti. Egy szülőnél, 2 gyerek esetén, ha csak fejenként 20-30 ezret vonnak le már megoldja a nyugdíj kérdést. Jó előre bebetonozták , hogy amikor majd valóban olyan alacsonyak lesznek a nyugdíjak ( aminek előre vetítése már folyik ) legyen mihez nyúlni. 20-25 év múlva milyen alapon vonnák vissza a törvényt? Itt van a törvény emberek 20-25 éve, miért is nem tiltakoztatok eddig?
2016. dec. 27. 07:54
 14/17 anonim ***** válasza:
84%
Lenne egy kis ellenvetesem, szep szep de ha pld a gyerek eleri a 18 eves kort es kidobja az utcara ahogy sokan teszik es valahogy osszeszedi magat es a szulo pld par evre ra bepereli, hogy fogadja be a gyerek hat nem is tudom ... ha nem lenne az a torveny, hogy kidobhatja a gyereket az utcara akkor azt mondom ok de igy ... meg attol fugg most egy szobas lakasban laknak 4en pld es oda beakar zsufolodni ... milyen volt a kapcsolat mert ha jo akkor szerintem nem kell perelni hanem meg mielott utcara kerulne a szulo megbeszelne a gyerekeivel, hogy tudnanak e rajta segiteni ha meg nembeszeli meg akkor milyen kapcsolatban vannak ugye ...
2016. dec. 27. 08:54
 15/17 anonim ***** válasza:
97%

Igen, az a baj, hogy ez nagyon összetett kérdés. Kb. hogy melyik kezembe harapjak bele. Mert mire apósom tényleg lepukkan, akkorra a gyerekek is abba a korba érnek hogy egyetemben, lakásban vagy másban kell őket segíteni, támogatni. És kétfelé baromira nem fogunk tudni segíteni úgy hogy még mi is fennmaradjunk a felszínen. Meg őszintén szólva inkább a gyerekemet segítem, mint minden normális szülő.

Anyósommal réges régen elváltak, mert kapott egy agymenést hogy ő jobb sorsra érdemes. Ami ilyenkor lenni szokott minden macerával elváltak, érdekes módon anyósom mégsem panaszkodik. Dolgozik, rendezi a házat, segíti az unokákat egy fizuból. Apósomtól meg csak a sirámokat halljuk hogy ki fog vele törődni majd ha lerobban. Őszintén szólva a gyomrom forog tőle.

2016. dec. 27. 10:03
 16/17 kovpet ***** válasza:
42%

Azt tegyük hozzá, hogy ez a jogszabály nem új, évtizedek óta él. A mostani változás az, hogy már nem csak a szülő perelhet ezért (aki jellemzően már öreg és nem tudna ilyet), hanem pl az idősotthon is. Nekik meg van jogászuk, ha kell.

Ez a változás nem a gyerekről vagy a szülőről szól. Arra való, hogy ne az államnak kelljen állni a költségeket, illetve minél kevesebbet kelljen.

2016. dec. 27. 10:12
 17/17 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem normális családban se a szülőben nem merül fel, hogy perelje a gyerekét, se a gyerekben, hogy ne segítse a szüleit a tőle telhető legjobb módon.

Örülök, hogy a törvény biztosít néhány lehetőséget. Elég jól keresek, de nem jó a kapcsolat a szüleimmel, szóval százszor inkább fizetek egy szociális gondozónak, vagy öregotthonnak, hogy vigyázzon a szüleimre, mint hogy velem lakjanak (és nem, nem gyűlölöm őket, rendszeresen meglátogatom a szüleimet, de ez az együttélés dolog nekünk sosem ment). Ezt pedig akkor is megtenném, ha nem kötelezne rá törvény.

Viszont ha valakit egy olyan szülő perel, aki érdemtelen (verte, gyűlölte, akármi), de nincs rá bizonyíték, akkor mi van?

Szóval szerintem úgy, ahogy van bullshit.

2017. jan. 12. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!