Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szolnatok, ha a lanyotok...

Mit szolnatok, ha a lanyotok fizikus akarna lenni?

Figyelt kérdés
A lanyom fizikabol es matekbol az efolyam legjobbja. En ezt nagyon becsulom, soha nem erettem egyiket se. Lassan jelentekzni kell a felsooktatasba es o mindenkepp fizika szakra szeretne menni, es a kesobbiekben ezen a teruleten dolgozni. En csak attol tartok, hogy ennek a szakmanak Magyarorszagon nincs nagy jovoje, es nem szeretnem, ha csalodas erne. Biologus ismerosom van, es mondta, hogy a termeszettudomanyoknak nincs erteke itthon. Es, hogy fizikus/matematikus/csillagasz munkak szinte kihalasos alapon vannak. A kemikus/vegyesz szakirany, az amiben van lehetoseg. Esetleg valami tapasztalat? Tanacs?
2016. dec. 18. 21:28
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
84%

Tipikus magyar, úristen, milyen nagy a lemaradás nyugathoz képest! Egy lángelmét nem szabadna lekorlátozni tanárnak, kivéve ha mindenáron annak akarna menni.

És egy gyógyszerés sem egy orvos nem keres annyit összesen, mint ő keresne egy BME-s fizika végzettséggel. Tapasztalat beszél belőlem. A legtöbb ember, és szülő azt hiszi, hogy a farmakológia és az orvosi a minden, mert azzal majd sokat fog keresni. Valószínű, de tévedés, hogy többet keresnének, mint egy nagyon jó fizikus.

2016. dec. 18. 22:27
 22/39 anonim válasza:
92%

Én támogatnám benne. A személyes véleményem szerint inkább az a fontos, hogy azt csinálja, amit szeret. Páraknak tényleg igaza van, mérnökként -ha köt egy kis kompromisszumot- betegre keresheti magát, tehát mindenképp vesd fel neki, reál beállítottságúként nem hinném, hogy nem fogja mérlegelni ezt. Viszont ne próbáld erőltetni, mert ezzel csak ellenállást fogsz kiváltani belőle!

A biológus ismerősöd meg el van tévedve, például történészként jóval nehezebb normális állást találni, mint akármilyen reálos szakkal.

Valamint tényleg elmehet külföldre is, gondolom idegen nyelvekkel sincs sok problémája a lányodnak. Én irigy vagyok rád, remélem, hogy hasonló gyermekem lesz! :)

2016. dec. 18. 22:46
 23/39 anonim ***** válasza:
62%
μkörmös?
2016. dec. 18. 22:56
 24/39 anonim ***** válasza:
17%
μ: (súrlódási tényező jele )
2016. dec. 18. 22:57
 25/39 anonim ***** válasza:
83%
egy Elte-s végzettséggel azért lehet érvényesülni, akár külföldön is, tehetséges lányod van, meg fogja találni a saját utját.
2016. dec. 18. 23:25
 26/39 anonim ***** válasza:
Örülnék neki nagyon.mert okos lányom van .
2016. dec. 19. 06:13
 27/39 anonim ***** válasza:
55%

A biológus ismerősöd hülyeséget beszél.Én is természettudományi karon végeztem, van valamennyi rálátásom..

Biológusból van rengeteg és aki nem kiemelkedő,az mehet a levesbe , nem fog találni a végzettségének megfelelő munkát. Szóval megértem az ismerősöd,hogy keserűen látja a jövőt,nyilván nem a legjobbak közé tartozott ,így esélye sincs,mert tényleg rengeteg biológus van.

Viszont fizika szakon elég kevesen vannak,bőven hiány van belőlük.Szerintem egy sima bsc-vel is találna munkát,de ha megy msc-re és phd-ra,akkor meg biztosan arany élete lenne.

Én mindenképpen támogatnám ebbe a döntésbe. De egyébként sincs jogod beleszólni,ha műkörmösnek menne is az ő döntése kell,hogy legyen.

Nálunk a tanszéken amúgy elég érdekesek, többször hallottam,hogy a nők hülyék a fizikához .És szóbelin sokkal szigorúbban is álltak hozzánk.De gondolom nem minden egyetemen ilyen begyöpösödött gárda van..

Szóval támogasd szerintem! Persze a mérnöki irányban is gondolkozhat.De a fizika szak sem olyan rossz döntés.

2016. dec. 19. 08:23
 28/39 anonim ***** válasza:
62%

Örülj neki, hogy tudja, mit akar és támogasd. Egy fizikus diplomával, ha mégsem találna kedvére való állást keres valami posztgraduális képzést, és azzal majd elhelyezkedik.

Jó ismerősömet a matematika szakról beszélték le, azzal, hogy abból éhen fog halni. (OKTV-ket nyert a srác, lehetett tudni, hogy van hozzá esze.) Elment a közgázra, és fél év után átmenekült az ELTÉ-re matematikusnak. Azt mondta, belebolondul, ha még egy fogalomról három egymásnak ellentmondó definíciót kell megtanulnia.

Azóta elmúlt 50, és köszöni, jól él a matematikából.

2016. dec. 19. 08:50
 29/39 anonim ***** válasza:
7%
Itthon semmilyen szakmának nincs jövője. Hagyd hogy felvételizzen fizika szakra a lányod, de mellé írasd be egy intenzív nyelvtanfolyamra is, hogy mire meglesz a diplomája, anyanyelvi szinten menjen az angol. Aztán húzhat szépen nyugatra, ahol ha szerencséje van, kap a szakmájában állást, és meg is tud belőle élni.
2016. dec. 19. 09:54
 30/39 anonim ***** válasza:
6%

Azt mondanám, neki hogy mi ő hallgató?

Igen? Hát akkor hallgasson.

Ha meg nem ért a szép szóból akkor rászólnék keményebben:

Fizi!

Kuss!!!

2016. dec. 19. 11:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!