Mit szolnatok, ha a lanyotok fizikus akarna lenni?
Tipikus magyar, úristen, milyen nagy a lemaradás nyugathoz képest! Egy lángelmét nem szabadna lekorlátozni tanárnak, kivéve ha mindenáron annak akarna menni.
És egy gyógyszerés sem egy orvos nem keres annyit összesen, mint ő keresne egy BME-s fizika végzettséggel. Tapasztalat beszél belőlem. A legtöbb ember, és szülő azt hiszi, hogy a farmakológia és az orvosi a minden, mert azzal majd sokat fog keresni. Valószínű, de tévedés, hogy többet keresnének, mint egy nagyon jó fizikus.
Én támogatnám benne. A személyes véleményem szerint inkább az a fontos, hogy azt csinálja, amit szeret. Páraknak tényleg igaza van, mérnökként -ha köt egy kis kompromisszumot- betegre keresheti magát, tehát mindenképp vesd fel neki, reál beállítottságúként nem hinném, hogy nem fogja mérlegelni ezt. Viszont ne próbáld erőltetni, mert ezzel csak ellenállást fogsz kiváltani belőle!
A biológus ismerősöd meg el van tévedve, például történészként jóval nehezebb normális állást találni, mint akármilyen reálos szakkal.
Valamint tényleg elmehet külföldre is, gondolom idegen nyelvekkel sincs sok problémája a lányodnak. Én irigy vagyok rád, remélem, hogy hasonló gyermekem lesz! :)
A biológus ismerősöd hülyeséget beszél.Én is természettudományi karon végeztem, van valamennyi rálátásom..
Biológusból van rengeteg és aki nem kiemelkedő,az mehet a levesbe , nem fog találni a végzettségének megfelelő munkát. Szóval megértem az ismerősöd,hogy keserűen látja a jövőt,nyilván nem a legjobbak közé tartozott ,így esélye sincs,mert tényleg rengeteg biológus van.
Viszont fizika szakon elég kevesen vannak,bőven hiány van belőlük.Szerintem egy sima bsc-vel is találna munkát,de ha megy msc-re és phd-ra,akkor meg biztosan arany élete lenne.
Én mindenképpen támogatnám ebbe a döntésbe. De egyébként sincs jogod beleszólni,ha műkörmösnek menne is az ő döntése kell,hogy legyen.
Nálunk a tanszéken amúgy elég érdekesek, többször hallottam,hogy a nők hülyék a fizikához .És szóbelin sokkal szigorúbban is álltak hozzánk.De gondolom nem minden egyetemen ilyen begyöpösödött gárda van..
Szóval támogasd szerintem! Persze a mérnöki irányban is gondolkozhat.De a fizika szak sem olyan rossz döntés.
Örülj neki, hogy tudja, mit akar és támogasd. Egy fizikus diplomával, ha mégsem találna kedvére való állást keres valami posztgraduális képzést, és azzal majd elhelyezkedik.
Jó ismerősömet a matematika szakról beszélték le, azzal, hogy abból éhen fog halni. (OKTV-ket nyert a srác, lehetett tudni, hogy van hozzá esze.) Elment a közgázra, és fél év után átmenekült az ELTÉ-re matematikusnak. Azt mondta, belebolondul, ha még egy fogalomról három egymásnak ellentmondó definíciót kell megtanulnia.
Azóta elmúlt 50, és köszöni, jól él a matematikából.
Azt mondanám, neki hogy mi ő hallgató?
Igen? Hát akkor hallgasson.
Ha meg nem ért a szép szóból akkor rászólnék keményebben:
Fizi!
Kuss!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!