Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szolnatok, ha a lanyotok...

Mit szolnatok, ha a lanyotok fizikus akarna lenni?

Figyelt kérdés
A lanyom fizikabol es matekbol az efolyam legjobbja. En ezt nagyon becsulom, soha nem erettem egyiket se. Lassan jelentekzni kell a felsooktatasba es o mindenkepp fizika szakra szeretne menni, es a kesobbiekben ezen a teruleten dolgozni. En csak attol tartok, hogy ennek a szakmanak Magyarorszagon nincs nagy jovoje, es nem szeretnem, ha csalodas erne. Biologus ismerosom van, es mondta, hogy a termeszettudomanyoknak nincs erteke itthon. Es, hogy fizikus/matematikus/csillagasz munkak szinte kihalasos alapon vannak. A kemikus/vegyesz szakirany, az amiben van lehetoseg. Esetleg valami tapasztalat? Tanacs?
2016. dec. 18. 21:28
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
100%
Az ő döntése, ne akard felnőttként is irányítani.
2016. dec. 18. 21:32
 2/39 anonim ***** válasza:
93%
Hogy mit szólnék? Sok sikert kívánnék neki.
2016. dec. 18. 21:32
 3/39 anonim ***** válasza:
96%
Biológus ismerősöd beszél hülyeséget. Van igény fizikusokra, hiszen nem sokan vannak. Én személy szerint nagyon büszke lennék a lányomra ha fizikus akarna lenni, és támogatnám a döntését.
2016. dec. 18. 21:34
 4/39 anonim ***** válasza:
95%
Kevés fizikus van, könnyebben PhD-zhat, és lehet egyetemi oktató (majd professzor) akár külföldön is.
2016. dec. 18. 21:34
 5/39 anonim ***** válasza:
84%
Büszke lennék rá :) Engem is ez a terület érdekelt (nőként), ezért villamosmérnöknek mentem. Sajnos fizikaszakkal itt tényleg csak tanárnak lehet menni. De nem muszáj Magyarországon maradnia se.
2016. dec. 18. 21:35
 6/39 anonim ***** válasza:
88%

És szerinted melyik szakmának van jövője Magyarországon? A középvezetők szemét kiszúrják egy bruttó 250 ezres fizetéssel, egy rakodómunkásét vagy irodistáét meg szakmunkás minimálbérrel.

Ha fizikus akar lenni, akkor vagy elmegy külföldre dolgozni, vagy itthon marad és kiszúrják a szemét egy vicc kategóriás fizetéssel, de legalább nem fogja utálni amit csinál.

2016. dec. 18. 21:35
 7/39 anonim ***** válasza:
35%
Kedves utolsó, fizika szakkal nem lehet tanárnak menni.
2016. dec. 18. 21:36
 8/39 anonim ***** válasza:
86%

Megkérdezném tőle, Mik az elképzelései az egyetemet követően.

Ha van konkrét terve (mert esetleg tud valamit, amit én nem...), akkor nem aggódnék.

Ha nincs, csak azt tudja, hogy ez a terület érdekli, akkor megpróbálnék pár olyan területet képbe hozni, amihez szintén ezek a tárgyak kellenek, mint pl. gépészmérnök, építész...

Nem befolyásolnám, csak azért tenném, ha esetleg ez azért nem került volna képbe, mert eddig eszébe sem jutott...

2016. dec. 18. 21:39
 9/39 A kérdező kommentje:

Koszonom a vulgaris privatot, es az eddigi valaszokat! Nem akarom iranyitani se most se felnottkent, feltettem egy kerdest csupan.

Hogy mit szeretne konkretan kezdeni vele, azt o se tudja, de semmi mas nem erdekli. Szivesen lenne kutato. Eszembe sincs lebeszelni rola, tamogatom, csak erdekelnek a lehetosegei.

2016. dec. 18. 21:44
 10/39 anonim ***** válasza:
21%
Magyarországon hiány van a mérnökökből. Ajánlj neki egy mérnöki szakot, annak mindig van jövője, itthon és külföldön is. Egy mérnök ráadásul jól is keres.
2016. dec. 18. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!