Mit szolnatok, ha a lanyotok fizikus akarna lenni?
Én azt hogy egy okos lány nem csak tiszteletreméltó, de vonzó is!:-)
Ja, és hogy vigyázzon a kvantumelektrodinamikával mert az húzós!
Hogy nem lehet fizikával elhelyezkedni? NA NE! Ezt csak olyan emberek írhatták, akiknek semmi közük a fizikához, vagy nem voltak rá képesek, mert tény, hogy az egyik legnehezebb szakmáról beszélünk. Nyilván általánosságban véve több lehetősége adódik egy mernőki diplomával, ráadásul ahhoz, hogy fizikusként kiemelkedő szerepet nyerjen el (többet kereshet, mint bármilyen mérnök), szükséges a kimagasló logika ÉS az elszántság! Ha a lányod mindkét tulajdonsággal rendelkezik, akkor már csak a sikereit lehet várni.
Az ELTE TTK fizika tanszéken olyan neves fizikusok oktatnak, kutatnak, akik korábban kapcsolatban voltak a NASAval, akár a NASA tagjai is, és sorolhatnám.
Máskülönben az ELTE TTK-nál, (ha valóban kutatni akar), inkább a BME fizika tanszékét javasolnám. Ott nagyon kemény kihívásokkal kellene megküzdenie, nem mondom, hogy lehetetlen, de nem elég az elszántság, itt mérnöki diplomát kapna, de ugyanúgy fizikát tanulna (a BME a Semmelweis mellett Magyarországon a második legelismertebb egyeteme a világon). Én annak idején ide szerettem volna jelentkezni, de nem voltam biztos a képességeimben, és a kitartásomban sem.
Egy BME-s fizikával olyan jövője lehet, mint senki másnak, illetve nagyon kevés embernek. Külföldről olyan munka ajánlatokat kapna, hogy ihaj. Amit még tanácsolnék az egyetem előtt, az az informatika átrágása, tudjon, minimálisan C-ben programozni.
Sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!