Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szolnatok, ha a lanyotok...

Mit szolnatok, ha a lanyotok fizikus akarna lenni?

Figyelt kérdés
A lanyom fizikabol es matekbol az efolyam legjobbja. En ezt nagyon becsulom, soha nem erettem egyiket se. Lassan jelentekzni kell a felsooktatasba es o mindenkepp fizika szakra szeretne menni, es a kesobbiekben ezen a teruleten dolgozni. En csak attol tartok, hogy ennek a szakmanak Magyarorszagon nincs nagy jovoje, es nem szeretnem, ha csalodas erne. Biologus ismerosom van, es mondta, hogy a termeszettudomanyoknak nincs erteke itthon. Es, hogy fizikus/matematikus/csillagasz munkak szinte kihalasos alapon vannak. A kemikus/vegyesz szakirany, az amiben van lehetoseg. Esetleg valami tapasztalat? Tanacs?
2016. dec. 18. 21:28
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem egy ismerősöm véleménye határozná meg azt, hogy támogatom-e a gyerekemet a pályaválasztásában vagy nem. Nem árt sokkal körültekintőbben tájékozódni. Annak mindenképpen örülnék, hogy a lányomat ennyire érdekli a fizika és komolyan is veszi. Ha akarja, később még más irányba is képezheti magát, vagy maradhat csak a fizikánál, ha megtalálja a helyét és sikeres karriert tud építeni. Ez utóbbi semmilyen pályán sem előre biztosított.
2016. dec. 18. 21:49
 12/39 anonim ***** válasza:
0%
Nos,úgy is majd lehet hogy Német országba kimegy egy jó nyelvvizsgával angliába nem tudhatod.Ő iránya persze de ez a ti döntésetek.
2016. dec. 18. 21:51
 13/39 A kérdező kommentje:
A mernoki szak nekem is szimpatikus. Felvetem neki mindenkepp.
2016. dec. 18. 21:56
 14/39 anonim ***** válasza:
25%

Én azt hogy egy okos lány nem csak tiszteletreméltó, de vonzó is!:-)

Ja, és hogy vigyázzon a kvantumelektrodinamikával mert az húzós!

2016. dec. 18. 21:57
 15/39 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom fizikus. Még nincs 30, de megvan a PhD-je, kutat és jól keres. Én biológus vagyok, én is jobban keresek az átlagnál (szintén PhD-val). Engedd, legyen az, ami akar lenni. Úgy jó leélni az életet, ha azt csinálja, amit szeret. A fizikusok között is megtalálhatja a számítását.
2016. dec. 18. 22:00
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok fizikus és matematikus bsc diploma után pénzügyi vagy informatikai irányba képzi tovább magát, mert megvan hozzájuk egy nagyon erős matematikai alapjuk. A természettudomanyos szakok közül még ez a legpiacképesebb.
2016. dec. 18. 22:03
 17/39 anonim ***** válasza:
55%
Bármiben támogatom, csak ne műkörmös legyen.
2016. dec. 18. 22:08
 18/39 anonim ***** válasza:
77%

Hogy nem lehet fizikával elhelyezkedni? NA NE! Ezt csak olyan emberek írhatták, akiknek semmi közük a fizikához, vagy nem voltak rá képesek, mert tény, hogy az egyik legnehezebb szakmáról beszélünk. Nyilván általánosságban véve több lehetősége adódik egy mernőki diplomával, ráadásul ahhoz, hogy fizikusként kiemelkedő szerepet nyerjen el (többet kereshet, mint bármilyen mérnök), szükséges a kimagasló logika ÉS az elszántság! Ha a lányod mindkét tulajdonsággal rendelkezik, akkor már csak a sikereit lehet várni.

Az ELTE TTK fizika tanszéken olyan neves fizikusok oktatnak, kutatnak, akik korábban kapcsolatban voltak a NASAval, akár a NASA tagjai is, és sorolhatnám.

Máskülönben az ELTE TTK-nál, (ha valóban kutatni akar), inkább a BME fizika tanszékét javasolnám. Ott nagyon kemény kihívásokkal kellene megküzdenie, nem mondom, hogy lehetetlen, de nem elég az elszántság, itt mérnöki diplomát kapna, de ugyanúgy fizikát tanulna (a BME a Semmelweis mellett Magyarországon a második legelismertebb egyeteme a világon). Én annak idején ide szerettem volna jelentkezni, de nem voltam biztos a képességeimben, és a kitartásomban sem.

Egy BME-s fizikával olyan jövője lehet, mint senki másnak, illetve nagyon kevés embernek. Külföldről olyan munka ajánlatokat kapna, hogy ihaj. Amit még tanácsolnék az egyetem előtt, az az informatika átrágása, tudjon, minimálisan C-ben programozni.

Sok sikert kívánok!

2016. dec. 18. 22:11
 19/39 anonim ***** válasza:
5%
Ha érdekli a tanári szakma, akkor tanulhatna fizika-matematika szakos tanárnak, vagy más kombináció. Az hiányszakma, ha sima fizika szakot végez, szükséges a doktori fokozat ahhoz hogy oktathassa is a fizikát. Fizika tanárként lenne állása, fizetése már más kérdés. Ha érdekelné a kémia mehetne gyógyszerésznek is, matematika kell oda is bőven. Vagy ahogy az előttem lévők írták, mérnök. Bányamérnök, olajmérnök, anyagmérnök, villamosmérnök stb. Ezekkel mind mind tanulhatná a fizikát és a matematikát.
2016. dec. 18. 22:12
 20/39 anonim ***** válasza:
95%
17# És ha a műkörömépítés érdekelni,akkor kidobnád?
2016. dec. 18. 22:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!