Ha már a szülők kövérek, miért kell a gyereket is felhízlalni?
Ismerek pár ilyen családot, és sehol sem betegség miatt kövérek a szülők.
Panaszkodnak, hogy milyen nehéz kiszállni a kocsiból, fájnak az izületeik, magas a koleszterin, stb. Viszont mindegyik ilyen általam ismert családban a gyerekek is vagy kövérek, vagy minimum ducik. Egyszer az egyik túlsúlyos anyuka még el is mondta, hogy tudja, hogy egészségtelenül étkeznek, de hát ha a gyerekeknek izlik, akkor ő nem lesz kegyetlen, és nem vonja meg tőlük.
Nem akarok beleszólni az életükbe, de nem értem ezt. Ha a szülők túlsúlyosak, és érzik is, hogy micsoda teher az a +30-40-50 kiló, akkor miért akarják, hogy a gyerekük is szenvedjen?
Láttam ilyen amerikai műsort is. Ott is sírtak-bömböltek a kövér szülők, hogy a gyerekük már extrém túlsúlyos (150-200-250 kiló), és ha az orvosok nem segítenek hamar, akkor bele fog halni. Több epizódot is láttam, és bizony 20 siránkozó, aggódó szülőből 16-17 is túlsúlyos volt!
És it most tényleg nem azokról van szó, akik betegség miatt kövérek.
Miért kell ezt tenni a gyerekkel?
Elhiszem, hogy a gyerek rossz példát lát otthon, na de a szülőket ez nem zavarja? Pedig egészségeset, kevés kalóriájú könnyű ételt nem nehéz készíteni.
Az a baj az ilyen szülőkkel, hogy nagy átlagban (tiszt.kiv.) a gyerek sem elég nagy "kényszer" nekik ahhoz, hogy kimozduljanak a saját megszokott, lusta komfortzónájukból, és esetleg ők is változtassanak az étrendjükön, életmódjukon.
Engem az idegesít nagyon, amikor az ilyen szülők előadják magukat úgy, hogy ők ártatlan báránykák, ők nem tehetnek róla, hogy kövérek. Volt már olyan kövér ismerősöm, aki azzal "nyugtatta" magát (meg azt mondta mindenkinek, aki rákérdezett a súlyára), hogy ő csak akkor tudná (szerinte) szinten tartani a testsúlyát (ergo nem tovább hízni), ha egész nap csak zöldségeket enne. De persze a csipszek, csokik, pudingok tonnaszámra állnak othon a szekrényben.
Sajnos olyat is ismerek, aki a kövérségére szimplán rávágja, hogy betegség miatt van, és ennyivel el is van rendezve az egész, pedig semmi baja sincs, csak egyszerűbb ezzel lezárni a dolgot, és kész, onnantól nem kell foglalkozni vele.
A gyerekek nagy átlagban azt eszik, amit a szülők is. Mellesleg nem csak édességtől lehet elhízni. Sokkal inkább el lehet hízni a mirelit kajáktól, a különböző gyorskész, mikrózható ételektől. Egyik rokoni családnál, ahol a szülők is meg a gyerekek is nagy vitamingolyók (azaz gurul az egész család), is halmokban álnak a gyorskész ételek, a fagyasztó tele van pizzákkal, bagettekkel, mikróba megmelegíthető vacsorákkal (angolul ez a TV-Dinner).
Siralmas. :( Rossz rájuk nézni. A szülők még nem is érdekelnek, de a gyerekeken megszakad a szívem, ha rájuk nézek.
Bocsánat, hogy ezt mondom, de pont az ilyen buta kövér embereknek/szülőknek találta ki Norbi a Norbi Update-t például. Sajnos hallottam már olyat, hogy egy elhízott ember bőszen újságolta, hogy ő a sima péksüti helyett már norbi update péksütit eszik, így most már biztos fogyni fog. Persze semmi sport mellé.
A kövér de lusta embereken lehet sajnos a legkönnyebben meggazdagodni. :(
És ezt azért hoztam ide, mert az egyik kövér anyuka ismerősöm is folyamatosan update túrórudit vagy micsodát vesz az elhízott 5 éves kisfiának, mert hát az biztos egészséges...
A szülőknek ilyen az életmódjuk,azt szokták meg,hogy szemét kajákat esznek mértéktelenül.A sport meg valami ritka pokémon lehet,ők nem hallottak még róla..
Kb ez a helyzet.A gyerek is ugyanazokat a kajákat kapja,amit a szülő.Ha esetleg bíztatják is,hogy szedjél még,egyél rendesden,akkor meg ugye még több felszalad..
Nem tudom az okát én sem, de sajnos így van.
Olyat is láttam,hogy amikor a gyerek később fogyózni kezdett,akkor a szülők még vissza akarták rántani,mert hogy hát minek,egyen inkább, meg nem adnak normális kajára pénzt a gyereknek.Pedig nem drágább megvenni a zöldséget ,gyümölcsöt mint a csipszet meg a csokit.
De pl a zabpehely is kb egy árban van a reggeliző pelyhekkel.De ha nem tartanak otthon egészséges kaját,akkor érthető,hogy a gyerek nem tud mit enni,csak amit a szülők..Kicsiként meg ugye rá van utalva a szülőre és az ő szava a szent..
Ostoba szülők..Ha meg szól a védőnő vagy az iskolaorvos,akkor le van tojva,nem gondolkoznak el
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!