Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek miért ösztönzi...

Szerintetek miért ösztönzi arra egy szülő a gyerekét, hogy érje be a gyári munkával?

Figyelt kérdés
25 évesen gyárban dolgozom évek óta, 100 ezer forintért. Kilátásom így a normális önálló életre nincsen, otthon is lakom. Most úgy döntöttem, hogy megcsinálok még egy szakmát, elmegyek egy német tanfolyamra, és az a célom hogy Ausztriában találjak munkát. Határ mellett lakunk, szállás, vagy költözés nem kellene, csak átjárnék, szerencsére saját autóm van. Viszont a tanfolyam elvégzése közben nem lehet dolgozni 8 órában, mert nincs rá idő. Ezért felmondok a gyárban, és elkezdem a sulit, (pár hónapig tart),ennek az árát már össze gyűjtöttem, addig meg vagy munkanélkülit kapok, vagy találok egy részmunkaidős állást. Ezek a terveim viszont nem lettek túl népszerűek a szüleimnél, szerintük úgysem sikerül, csak kidobott pénz, és majd bánni fogom hogy feladtam a jó!! munkámat, ahol évek óta voltam. Ez a legfurább benne, hogy ők ezt jó munkának gondolják, egy koszos gyári, fizikai munkavégzést nőként, ráadásul ennyi pénzért. Mondtam nekik, hogy ennyi pénzből soha nem fogok tudni elköltözni, és csak nyomorogni fogok. Erre az volt a válasz, hogy minek költöznék el, nem jó nekem itthon? Hozzátenném hogy egy pici lakásban élünk hárman, páromat, vendégeket nem látnak szívesen, mert zavarja őket. Tehát nem arról van szó, hogy egy többgenerációs családi házban tényleg ottmaradhatok, családot alapíthatok. Nekem ez fura, már olyan csúnya dolgok jutottak eszembe, hogy azért akarják hogy gyárban maradjak, hogy ne tudjak elköltözni tőlük, mert nem képesek elengedni.
2016. nov. 27. 12:22
 1/6 anonim ***** válasza:
97%

Pontosan.

Nem kepesek elengedni, felnek a valtozastol, meg ilyenek.

25 eves vagy, kovesd mar a sajat dontesedet. A gyarba barmikor visszamehetsz. Penz nem lesz kevesebb.

2016. nov. 27. 12:38
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Elég nagy baj, hogy gyerekként tekintesz magadra 25 évesen. Jól teszed, hogy lelépsz és képzed magad, bőven előtted még az élet és millió lehetőség. A süzleid valószínűleg egyszerű proli emberek, akiknek nincs se igényük, se motivációjuk egytartlamasabb életre.
2016. nov. 27. 12:40
 3/6 anonim ***** válasza:
85%
Teljesen igazad van, bár itt a nyugati határ mellett szerintem találnál sokkal jobb melót akár itthon is.:-) Vagy az is megoldás, hogy kimész egy szezonra hotelben dolgozni, szállást, ellátást is kapsz, a félretett pénzedből meg vígan elélhetsz itthon, amíg a tanfolyamot végzed.
2016. nov. 27. 12:57
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
de ismerős. vigasztaljon az hogy sok ember így vitt sikerre valamit, hogy a környezete nem hitt benne de ő kitartott a saját célja mellett. tudom így nehezebb. szép lenne ha melléd állnának, de ez a különbség álom és valóság között. üdv a szabadok klubjában.
2016. nov. 27. 14:35
 5/6 anonim ***** válasza:
94%
Valósítsd meg az álmaid, legalább is próbáld meg! "Jó" gyári munka...minden az, csak nem jó, tudom mert én is gyárban dolgozom. Kihasználják csak az embert, de nem fizetik túl az biztos. Igaz én valamivel többet keresek 100 ezernél, de nem sokkal. Túl órák azok vannak, ma is mehetek éjszakára. Annyival jobb helyzetben vagyok, hogy saját lakás már van, illetve lesz, lejár a hitel törlesztés. Ezt se a gyári melónak köszönhetem, hanem külföldi munkának, ott összetudtam szedni egy kezdő tőkét, amihez tudtam felvenni a banktól kölcsönt. Most ez a helyzet: Gyárban dolgozom, fizetésemből vonják a lakáshitelt. Fizetésem és azon felüli juttatások függnek a ledolgozott óráktól (túlóra). Egy szó mint száz, a gyári munka az csak olyan, "van állása az embernek", de nem sokra fogja vinni. Próbáld meg a tanfolyamot, aztán a külföldi munkát, ha sikerül akkor pár éven belül össze is tudod szedni egy saját lakás árát, vagy legalábbis egy nagy részét. Gyárakban meg általában mindig van felvétel, ha netalán nem sikerülne a terved, de remélem sikerül.
2016. nov. 27. 14:47
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

én is dolgoztam gyárban. nem kívánom senkinek,hogy ilyen helyről menjen nyugdíjba.. átmenetileg jó, de mindenképp törekedni kell a feljebb jutásra, mert így ahogy írod, a büdös életben nem tudsz összeköltözni a pároddal és megkezdeni a közös életeteket.

menj a tanfolyamra,tanuld a nyelvet és próbáld meg Ausztriát. mindenképpen többet fogsz keresni,hátha el tudtok költözni majd így a pároddal.

próbáld meg, ne hallgass a szüleidre.

egyébként ez a 100 ezer Ausztria közelében nagyon kevés.és még csodálkoznak,hogy mindenki átjár dolgozni..

2016. nov. 27. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!