Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem fogják fel a szüleim...

Miért nem fogják fel a szüleim, hogy egyes dolgokat nem akarok és felesleges tanulni?

Figyelt kérdés
Harmadikos gimnazista fiú vagyok és jövőre érettségizek, erős sulinak számít ahova járok. Gépészmérnöknek szeretnék majd továbbtanulni, ennek megfelelően járok is matek valamint fizika fakultációra. A többi tárgy nem igazán érdekel...emeltezni fogok és csak ezeknek a tárgyaknak a pontszámát fogom beszámíttatni. Amúgy nagyon lusta vagyok, másra nem is tanulok, töriből megvan az 5-ös, meg a nyelveket tanulom de az összes többi tárgy 2-es meg 3-as. (Biosz, kémia, magyar stb.) Élvezem a sok szabadidőm, inkább minthogy egy csomó baromságot megtanuljak amit egyébként a büdös életben nem fogok használni. Semmi hasznos tudást nem adnak ezek a tárgyak, nagyon keveset. Úgyis elfelejtem érettségi után. De a szüleim ordítoznak velem meg nem hagynak nyugton, alpárian beszélnek velem. Nem fogják fel, hogy ezeknek a jegyeknek nincs semmi jelentősége.
2016. dec. 11. 01:47
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Ti honnan veszitek, hogy "nem tanult meg tanulni", amikor írja, hogy matekból, fizikából, töriből, nyelvekből jó? A gimis anyag nagy részét az ember úgyis elfelejti az évek során (tudod-e ezek közül azokat, amik NEM kapcsolódnak a szakterületedhez: meiózis és mitózis különbsége, másodfokú egyenlet megoldóképlete, 12 olümposzi isten neve, Beethoven operájának címe, százéves háború kezdete/vége, Balassi történetének korszakai, tíz Shakespeare-mű felsorolása, DNS és RNS különbsége?)

Engem bölcsészként is zavar, hogy aki bevallottan hülye a fizikához és a matekhoz, de ismeri a görög drámákat meg képes megkülönböztetni a reneszánsz épületet a gótikustól, az műveltnek számít, fordítva meg "szakbarbárnak". Ha lenne egy ilyen fiam, mint a kérdező, jobban zavarna, hogy a "fölösleges" tárgyak elveszik az idejét a fontosaktól, mint az, hogy nem jut ideje mindenre.

2016. dec. 12. 22:38
 32/33 anonim ***** válasza:

"Arra viszont nem emlékszem, hogy bármelyik sotés barátnőm összejött volna onnan bárkivel, bulin kívül a legtöbb mérnökhallgató igencsak unalmas.:-)"

akit bulin szednek össze, az nem túl izgalmas egyébként se :D

2016. dec. 12. 22:39
 33/33 anonim ***** válasza:

Hogy miért nem fogják föl?

Mert úgy néz ki hülye szüleid vannak. Csoda, hogy összejött nekik egy ilyen zseni gyerekük, mint te. Ugye?

2017. jan. 9. 16:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!