Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem akarok könyvelő lenni...

Ha nem akarok könyvelő lenni akkor felesleges a BGF pénzügy és számvitel szakjára mennem?

Figyelt kérdés

Maga a gazdaság érdekel, azon belül vállalkozás felépítése stb., nem szeretnék majd könyveléssel foglalkozni viszont mindenhol azt olvasom, hogy a pénzügy és számvitel piacképesebb a gazdálkodás és menedzsmentnél. Mivel önköltségesre megyek, ezért mindenféle képen a pénzügy és számvitelt akarom választani hiszen fontos, hogy piacképesség.

A pénzügyi és számvitel diplomával milyen helyeket lehet betölteni?

2014. júl. 8. 14:52
 1/3 anonim ***** válasza:

könyvelő és könyvvizsgáló irodák

hitelintézetek és pénzintézetek

vállalkozások pénzügyi, számviteli, controlling osztályai

tanácsadó cégek

állami szervezetek (APEH, ÁSZ, PSZÁF)

szakminisztériumok

önkormányzatok stb.

Ha nem akarsz kínlódni a számvitellel, akkor a Corvinusra menj. Ott a pénzugy erősebb, a számvitel minimális szinten van a BGF-hez képest. Én úgy hallottam, hogy a mérlegképes könyvelőit is megkapja az a diák, aki ott végez, szakiránytól fuggetlenul. :)

2014. júl. 8. 15:07
 2/3 anonim ***** válasza:
A PSZ és a gazdmen 80%-ban megegyezik alapképzésen. Lehetetlen elsorolni, hogy milyen pozikat tölthetsz be vele, de az első nagyjából jól összeszedte. Fontos, hogy két nyelvet jól ismerj majd a diploma mellett. Ha ez megvan, akkor jó eséllyel rendben lesz az életed. :)
2014. júl. 8. 16:27
 3/3 anonim ***** válasza:
Pénzügy-számvitel végzettséggel szerintem bármelyik cégnél, gyárnál, állami intézménynél el lehet helyezkedni. Mindenhol kellene jó pénzügyesek és jó könyvelők.
2014. júl. 8. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!