Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem fogják fel a szüleim...

Miért nem fogják fel a szüleim, hogy egyes dolgokat nem akarok és felesleges tanulni?

Figyelt kérdés
Harmadikos gimnazista fiú vagyok és jövőre érettségizek, erős sulinak számít ahova járok. Gépészmérnöknek szeretnék majd továbbtanulni, ennek megfelelően járok is matek valamint fizika fakultációra. A többi tárgy nem igazán érdekel...emeltezni fogok és csak ezeknek a tárgyaknak a pontszámát fogom beszámíttatni. Amúgy nagyon lusta vagyok, másra nem is tanulok, töriből megvan az 5-ös, meg a nyelveket tanulom de az összes többi tárgy 2-es meg 3-as. (Biosz, kémia, magyar stb.) Élvezem a sok szabadidőm, inkább minthogy egy csomó baromságot megtanuljak amit egyébként a büdös életben nem fogok használni. Semmi hasznos tudást nem adnak ezek a tárgyak, nagyon keveset. Úgyis elfelejtem érettségi után. De a szüleim ordítoznak velem meg nem hagynak nyugton, alpárian beszélnek velem. Nem fogják fel, hogy ezeknek a jegyeknek nincs semmi jelentősége.
2016. dec. 11. 01:47
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

383 pont volt tavaly a ponthatár. Annyit még egy autista is összeszed. Főleg, hogy 40 pontom már van, mert azt elfelejtettem nondani, hogy megvan a felsőfokú nyelvvizsgám angolból.

Az alapműveltségről meg annyit, hogy nem hiszem, hogy olyan társaságba fogok tartozni, ahol a görög irodalomról fognak beszélni.

A matek meg nagyon megy, már most megcsinálom az előző évek feladatsorait nagyon jóra. Ugyanígy a fizika is. A kémiáról meg annyit, hogy egy barátom már másodéves és azt mondta egy félév kémia van, az is tölteléktárgy. Egy nap tanulással hozta a félévi vizsgát.

Egyébként nem bulizgatok, hanem sportolok és a barátnőmmel töltöm el az időm.

2016. dec. 11. 11:37
 22/33 anonim ***** válasza:
49%
Roppant ciki lesz, mikor megtetszik pl egy csaj, aki véletlenül nem egy gépész mérnök vagy a családja nem csak gépészekből áll és valami kulturális téma kerül szóba, neked meg gőzöd nem lesz. Vagy sok év múlva mikor családod lesz és a gyereked nem ért valamit, te meg nem fogsz tudni segíteni neki, mert gőzöd sincs. Most valóban nem érzed szükségét, de felnőttként sok minden más lesz, hidd el cikinek fogod érezni, hogy csak egy dologhoz értesz. Nem kell az embernek mindenből kiművelni magát, de a kettes tudás az egyenlő azzal, hogy gőzöd nincs róla.
2016. dec. 11. 11:50
 23/33 anonim ***** válasza:
39%
Kicsit sok lett a "gőzöd nincs.." így visszaolvasva, de sajnos ez az igazság.
2016. dec. 11. 11:51
 24/33 anonim ***** válasza:
85%
383 pontot összeszedni nem nehéz, de bennmaradni az egyetemen annál inkább. Ha meg most nem tudsz/lusta vagy tanulni, később is ez lesz.
2016. dec. 11. 12:00
 25/33 anonim ***** válasza:
53%

Azért én egyet értek veled. Ha ennyire tudod hozni a matek meg fizikát nem lehet olyan rossz napod, hogy a 3-4 esre felhozott egyébb érettségik többnek jöjjenek ki pontban. (azért nem árt ha van némi ismereted azokban is)

Az alapműveltséghez meg annyit, hogy senki se a középsuliban megszerzett műveltségéből fog megélni, főleg hogy nagyon rövid időn belül r@hadtul elfelejt az ember minden irodalmi és történelmi dolgot, ha egész nap integrálni gyakorol és a hőkezelési eljárásokat magolja.

Egyébként meg egyetemen is meglehet tanulni tanulni, beletelt egy kis időbe míg rájöttem nekem mi válik be, de meglehet csinálni. Főleg, hogy a gimi annyira volt képes, hogy elolvastam egyszer, visszatudtam mondani fél napig, sikeres doga. Hát ez nem tanít meg tanulni.

Persze ezek csak a személyes tapasztalataim. Egyébként én elszúrtam az érettségim, de újra írtam és így állami támogatott mérnök karon vagyok. Legalább szakmát is szereztem közben

2016. dec. 11. 12:11
 26/33 A kérdező kommentje:

Nálad van az igazság 80%-os utolsó. Amit meg a 22-es összezagyvál azt nem tudom mire vélni.

Írtam egyébként, hogy a töri megy...csak az irodalom az amit fel tudtok hozni nekem alapműveltségként. De az sem releváns. Ki a fene beszélget irodalomról?! A barátnőm apjával meg mindig a fociról meg a kocsikról beszélgetek. Nem pedig Goethe munkásságáról :D

De amúgy a magyar érettségi szövegértés és fogalmazás megírása, amik mennek. Csak a verselemzés nem és mivel nagyon sok a szóbeli felelet meg a dolgozat, ezek lerontják az átlagom.

Ha meg nem tudok a matek meg fizika érettségin nyomás alatt jól teljesíteni akkor meg nem vagyok a Műegyetemre való. Ennyi.

2016. dec. 11. 12:55
 27/33 anonim ***** válasza:
69%
Es ekes peldajat latjuk, hogyan termeljuk ki a beszukult latokoru mernokoket, akik keptelenek elfogadni, hogy mas szakterulet is letezik az oveken kivul.
2016. dec. 11. 14:20
 28/33 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem abban nincs igazad, hogy nem kell a kémia vagy a biológia. Mi van, ha egy vegyipari céghez tudsz elmenni dolgozni? Anyagismeret, felületi kémia szükséges. Mire akarsz specializálódni? magánvéleményem, hogy azért kell tanulnod mindent, mert az a kötelességed. Kötelességed teljesíteni, ez most a munkád, ismereteket kell szerezned mindenféle téren. Az hogy nincs szabadidőd a tanulás miatt? Mert majd mikor dolgozol? Ha nem fejezed be a számítógép előtt a melót, a tervezést, viheted haza es dolgozol éjfélig.
2016. dec. 11. 15:17
 29/33 anonim ***** válasza:
47%
Mi az, hogy nem fogják fel ? Hogy mersz ilyen hangon beszélni a szüleidről ?! Felháborító az írásodból áradó pofátlanság, lustaság. Igazi tahó kocka leszel. Kit érdekel mihez van kedved. Az élet nem erről szól. Elég szomorú, hogy a szüleidnek nem sikerült kötelességtudatot nevelni beléd.
2016. dec. 11. 15:55
 30/33 anonim ***** válasza:
50%

"Ki a fene beszélget irodalomról?!"

Bárki, akinek a logarlécnél tovább terjed az érdeklődési köre.:-) Annak idején sokat mászkáltunk át a műegyetemistákhoz, mert nagyon jó bulik voltak náluk, ők is örültek, mert az ivararány meglehetősen kedvezőtlen náluk, még mindig nagyon kevés a lány. Arra viszont nem emlékszem, hogy bármelyik sotés barátnőm összejött volna onnan bárkivel, bulin kívül a legtöbb mérnökhallgató igencsak unalmas.:-)

2016. dec. 11. 16:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!