Miért nem fogják fel a szüleim, hogy egyes dolgokat nem akarok és felesleges tanulni?
383 pont volt tavaly a ponthatár. Annyit még egy autista is összeszed. Főleg, hogy 40 pontom már van, mert azt elfelejtettem nondani, hogy megvan a felsőfokú nyelvvizsgám angolból.
Az alapműveltségről meg annyit, hogy nem hiszem, hogy olyan társaságba fogok tartozni, ahol a görög irodalomról fognak beszélni.
A matek meg nagyon megy, már most megcsinálom az előző évek feladatsorait nagyon jóra. Ugyanígy a fizika is. A kémiáról meg annyit, hogy egy barátom már másodéves és azt mondta egy félév kémia van, az is tölteléktárgy. Egy nap tanulással hozta a félévi vizsgát.
Egyébként nem bulizgatok, hanem sportolok és a barátnőmmel töltöm el az időm.
Azért én egyet értek veled. Ha ennyire tudod hozni a matek meg fizikát nem lehet olyan rossz napod, hogy a 3-4 esre felhozott egyébb érettségik többnek jöjjenek ki pontban. (azért nem árt ha van némi ismereted azokban is)
Az alapműveltséghez meg annyit, hogy senki se a középsuliban megszerzett műveltségéből fog megélni, főleg hogy nagyon rövid időn belül r@hadtul elfelejt az ember minden irodalmi és történelmi dolgot, ha egész nap integrálni gyakorol és a hőkezelési eljárásokat magolja.
Egyébként meg egyetemen is meglehet tanulni tanulni, beletelt egy kis időbe míg rájöttem nekem mi válik be, de meglehet csinálni. Főleg, hogy a gimi annyira volt képes, hogy elolvastam egyszer, visszatudtam mondani fél napig, sikeres doga. Hát ez nem tanít meg tanulni.
Persze ezek csak a személyes tapasztalataim. Egyébként én elszúrtam az érettségim, de újra írtam és így állami támogatott mérnök karon vagyok. Legalább szakmát is szereztem közben
Nálad van az igazság 80%-os utolsó. Amit meg a 22-es összezagyvál azt nem tudom mire vélni.
Írtam egyébként, hogy a töri megy...csak az irodalom az amit fel tudtok hozni nekem alapműveltségként. De az sem releváns. Ki a fene beszélget irodalomról?! A barátnőm apjával meg mindig a fociról meg a kocsikról beszélgetek. Nem pedig Goethe munkásságáról :D
De amúgy a magyar érettségi szövegértés és fogalmazás megírása, amik mennek. Csak a verselemzés nem és mivel nagyon sok a szóbeli felelet meg a dolgozat, ezek lerontják az átlagom.
Ha meg nem tudok a matek meg fizika érettségin nyomás alatt jól teljesíteni akkor meg nem vagyok a Műegyetemre való. Ennyi.
"Ki a fene beszélget irodalomról?!"
Bárki, akinek a logarlécnél tovább terjed az érdeklődési köre.:-) Annak idején sokat mászkáltunk át a műegyetemistákhoz, mert nagyon jó bulik voltak náluk, ők is örültek, mert az ivararány meglehetősen kedvezőtlen náluk, még mindig nagyon kevés a lány. Arra viszont nem emlékszem, hogy bármelyik sotés barátnőm összejött volna onnan bárkivel, bulin kívül a legtöbb mérnökhallgató igencsak unalmas.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!