A szüleim ellenzik azt, ahogyan élni szeretnék. Mit tegyek?
Sziasztok!
Középiskola választás előtt állok. Nincs rossz átlagom, négyeseim és ötöseim vannak.
A szenvedélyem a tenger, és a hajók, így szeretnék ott dolgozni pincérként. Tudom, hogy nem a legkönnyebb meló, de én úgy érzem, tudnám csinálni, csak élhessek a tengeren..
Viszont a szüleim erről hallani sem akarnak. Azt mondják, van eszem, szóval ne pazaroljam el, tanuljak ki egy jó szakmát, ne csesszem el az életem.
Nagyon elszomorít, hogy nem támogatnak, pedig tudják, hogy mennyire nagy álmom a hajók, a tenger.. És pincérként is jól eltudom képzelni magam, bírom a strapát, nehezen hoznak ki a sodromból, jó a kommunikációs képességem.
Mit csináljak? Hogy győzzem meg őket, hogy nem akarok mérnök lenni, vagy orvos (utálom a matematikát)?
Talán az a problémájuk, hogy szégyellnék mások előtt, hogy a lányuk nem ment egyetemre, "csak" egy pincér?
Én támogatnálak ebben viszont kikötném hogy valamilyen más képzettséged is legyen, hogy ha váltani akarsz akkor legyen mihez nyúlni. Kezdetnek jo ez a pincérkedés, de ez nem elég egy életre.
A személyes véleményem erröl az, hogy romantikusan látod a tengeren való pincérkedést és nem a valóság van fejedben.
Szerinted mennyit fogsz ott élvezni a tengerből?
Inkább tanulj valami jó szakmát és menj nyaralni a tengerpartra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!