Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szeretnék katona lenni, de a...

Szeretnék katona lenni, de a szüleim ellenzik?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, jövőre érettségizek. Szeretnék utána tiszti vagy altiszti főiskolára ( akadémiára ) menni.

Szüleim ellenzik, szerintük nem vagyok katonának való. Persze nem tiltják meg, csak ellenzik és keresztbe tesznek nekem. Többek között nem engednek edzeni sem ( a fekvőtámaszra, futásra, felülésre tudok itthon gyakorolni, de a többire nem ).

Mit lehetne tenni?

2016. máj. 7. 17:49
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Mond azt h szerinted sem vagy arra valo, es inkabb mast szeretnel csinalni, aztan edz tovabb , es jovore latogass meg par akademiat, addigra nagykoru leszel valoszinuleg de ha nem is akkor is jelentkezz a te eleted a te dontesed te elsz majd ezzel nem ők!!:)
2016. máj. 7. 18:19
 2/6 anonim válasza:
91%

Hello.

Ne add fel az álmaidat, gratulálok, kitartást.

[link]

A fórumban szoktak hivatásos katonák is írni.

2016. máj. 7. 18:21
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Ha elég elszánt vagy meg fognak érteni és elfogadják a döntésed. Neked is meg kell értened őket. Féltenek. Fontos vagy nekik. Jelenleg zavaros a helyzet a világban, Európában is. Nem tudhatják gond esetén elővennék-e a katonai végzettségűeket, de a katonai sulisokat is. Őket szerintem csak a féltés mozgatja. Igyekezz példákat mutatni nekik, és megnyugatni őket.
2016. máj. 7. 18:36
 4/6 anonim ***** válasza:
64%
Feleslegesen féltenek, maximum a határra vihetnek el katonaként, külhoni szolgálatra NEM visznek el csak úgy. Oda jelentkezniük kell a katonáknak, általában angol teszt, pszichológiai vizsgálat után engednek csak ki. Amikor dolgozol, akkor edzel a laktanyában. Teljesen jó munka, biztos lesz a jövőd, ha oda mész. Harcolj érte, csak nem lehetnek ennyire együgyűek, hogy edzeni nem engednek... Jézusom...
2016. máj. 7. 18:50
 5/6 anonim ***** válasza:
76%

Én is katona szeretnék lenni, csak az én szüleim bármennyire is nem szeretnék, támogatnak, mert ők tutják azt, hogy ha ez megtiltják saját maguknak ártanak.

Ülj le velük, beszélgessetek. Mond el,hogy te ezt szereted, ezt szeretnéd csinálni. Ha azt akarják, hogy boldog legyél megértik.

2016. máj. 7. 19:01
 6/6 anonim válasza:
100%
Ez elég érdekes szituáció, mert engem pont arra ösztönöznek a szüleim, hogy legyek katonatiszt. Az indokuk, hogy nagyon jól fizet és hamar nyugdíjba mehetek, emellett csak készenlétben kell lennem és rengeteg szabadidőm lenne, mivel Magyarországon nincsenek komoly veszélyek. Úgy őszintén, már nagyon sokat gondolkoztam rajta és 50%, hogy a technikusi képesítésem után annak fogok menni.
2016. máj. 7. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!