Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim ellenzik azt,...

A szüleim ellenzik azt, ahogyan élni szeretnék. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Középiskola választás előtt állok. Nincs rossz átlagom, négyeseim és ötöseim vannak.

A szenvedélyem a tenger, és a hajók, így szeretnék ott dolgozni pincérként. Tudom, hogy nem a legkönnyebb meló, de én úgy érzem, tudnám csinálni, csak élhessek a tengeren..

Viszont a szüleim erről hallani sem akarnak. Azt mondják, van eszem, szóval ne pazaroljam el, tanuljak ki egy jó szakmát, ne csesszem el az életem.

Nagyon elszomorít, hogy nem támogatnak, pedig tudják, hogy mennyire nagy álmom a hajók, a tenger.. És pincérként is jól eltudom képzelni magam, bírom a strapát, nehezen hoznak ki a sodromból, jó a kommunikációs képességem.

Mit csináljak? Hogy győzzem meg őket, hogy nem akarok mérnök lenni, vagy orvos (utálom a matematikát)?

Talán az a problémájuk, hogy szégyellnék mások előtt, hogy a lányuk nem ment egyetemre, "csak" egy pincér?

2016. dec. 10. 17:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Külföldön meglehet élni belőle.
2016. dec. 10. 17:21
 2/19 anonim ***** válasza:
65%

Nem az a bajuk, hanem tudják, amit te még nem, hogy ez nem könnyü és nem érdekes dolog hosszabb távon, azaz ök felnöttek, te meg mßeg úgy gondolkodsz, mint egy kisgyerek.

Ennek ellenére én a helyükben elküldenélek legalább is a nyári szünetre egy hajóra pincérkedni - utána nem tiltakoznál többé a más szakmák ellen.

2016. dec. 10. 17:22
 3/19 anonim ***** válasza:
58%
Legyél az ami szeretnél lenni. Ha pincér akarsz lenni és a tengeren dolgozni akkor menj oda. Tudtommal jól keresnek. Ne a szüleid döntsék el mi legyél. Gondolom azért nem támogatják mert akkor ugye nem leszel a közelükbe hanem kint a nagy vízen. Én sem végeztem egyetemet eszem ágába sincs. Anyámék soha nem szóltak bele minek tanuljak.
2016. dec. 10. 17:22
 4/19 anonim ***** válasza:

Mért nem hajóskapitány akarsz lenni?

[link]

2016. dec. 10. 17:24
 5/19 anonim ***** válasza:
76%

Elsősorban a pincér/bártender szakma az amit szakirányú végzettséget ad, kell jó pár év szakmai tapasztalat. Lehetőleg nem McDonalds és Kfc referencia, de valahol el kell kezdeni. Úgy ne akarj tapasztalat nélkül külföldön, ráadásul tengeren dolgozni hogy rálátásod sincs még, ebből kifolyólag nem is alkalmaznak akárkiket.

Hallgass a szülőkre, attól mert elvégeznél egy egyetemet nem kötelező abban dolgozni, lehet még segítene is a továbbiakban.

Becsülendő dolog hogy valaki nulla munkatapasztalattal rátermettséget igénylő munkát szeretne, de jobb a realitás keretein belül gondolkozni.

25F

2016. dec. 10. 17:24
 6/19 anonim ***** válasza:
37%

Igazat adok anyádnak. Nem élhetsz így 65 éves korodig, nem is bírnád, nem is alkalmaznának.

Nem akarsz családot, gyereket?

2016. dec. 10. 17:29
 7/19 anonim ***** válasza:
74%
Attól, hogy pincér lesz belőled még nem biztos hogy felvesznek egy hajóra.
2016. dec. 10. 17:42
 8/19 anonim ***** válasza:
51%

hat igen, eleg gyerekes elkepzeles.

igaza van a szuleidnek.

2016. dec. 10. 17:48
 9/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tanulj nyelveket és szerezz valamilyen vendéglátóipari képzettséget.
2016. dec. 10. 17:54
 10/19 anonim ***** válasza:
84%
Kalandnak jó (pár év nyári szünet erejéig több ismerősöm is csinálta - és szerették), de életformának nem - ők is egyetem mellett csinálták, és amikor meglett a diplomájuk, többé nem is vállaltak ilyen utakat.
2016. dec. 10. 17:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!