Engem miért bántanak a szüleim, ha beteg vagyok?
Én a héten voltam nagyon betegen, szerdán és csütörtökön leginkább. Szerdán hazajöttem, mert annyira rosszul voltam. Erre csütörtökön ugyanúgy elküldött iskolába. 38,5 volt a lázam a csütörtökön, mikor megjöttem. Ilyenkor mindig bántanak és kiabálnak velem. Nem is hagyják, hogy pihenjek. Azt kiabálják, hogy megbolondultam és nincs is semmi bajom. Közben meg körülbelül két évente egyszer, ha beteg vagyok. És a tanár is mondta, hogy nyugodtam menjek haza, mert látszik rajtam. Tényleg alig éltem.
Mások ilyenkor nem inkább ápolják a gyereküket, mintsem bántják?
Első körben az osztályfőnököddel, vagy egy megbízható tanároddal vagy az iskolaorvossal beszélj erről. Biztosan tudnak segíteni. Ez így nem mehet tovább, ha beteg vagy igenis pihenni kell! A leckédet úgyis el tudják küldeni a tanáraid vagy az osztálytársaid a neten vagy telefonon. Így nem maradsz le semmiről.
Egy középsulis osztálytársnőm jött be egyszer olyan náthásan, hogy az iskolaorvos látta el, mert 39 fokra felszökött a láza, majd az egyik tanár vitte haza kocsival. A szülei meg...? Leb***ták, hogy miért lett beteg, biztosan nem mos rendesen kezet stb. Pedig mindenki tudja, hogy egy náthát bárhol elkaphatsz. Elég, ha egy gy*kér ember prüszköl egyet a tömött buszon és nem teszi a szája elé a kezét... az iskolákban meg aztán fokozott a fertőzésveszély, elég, ha egy teremben egy ember van megfázva, két nap múlva már mindenki taknyol.
Szóval kérdező, szólj egy tanárnak vagy a sulidokinak, ő intézkedni fog, ha tarthatatlanná válik a helyzet.
Amúgy velem is ezt művelték a szüleim. Egyszer hazaküldtek, mert rosszul éreztem magam. Már nyugdíjasok voltak akkor, amikor megláttak az ajtóban, rögtön rákezdték, hogy már megint miért lettem beteg stb., én meg ezen úgy felhúztam magam, hogy összehánytam a fürdőszobát. Na, onnantól nem volt cs*sztetés...
Elképesztő amiket írtok!
Minket sem pátyolgattak agyon, de ha betegek voltunk akkor irány az ágy, sok pihenés, gyógyszer, vitamin, gyümölcs, tea. Annyi szigor volt, hogy ha beteg vagy, akkor nem akarhatsz sehova menni, játszani se, stb. :-) Szóval, ha az erőt érzed magadban a lófráláshoz, akkor suliba is elmehetsz!
Kérdezőnek:
Szerintem ez már jogi probléma is lehet. CSBE, vagy gondatlanság akármi, nem tudom, de védőnő mindenképpen. Szövődmény veszélyes is lehet! Mennyi idős vagy, hogy nem tudsz kiállni magadért?
Előző vagyok, lehet túlreagáltam a dolgot, de ha igaz amiket írtok, akkor annyira mégsem.
Akárhány éves is vagy, ha beteg vagy és elzavarnak iskolába, akkor el kell menned orvoshoz, ha nem szimulálsz, akkor fel fog írni gyógyszereket(elképzelhető az, hogy a korod miatt a receptet nekik kell kiváltaniuk), igazolást ad, stb. Valószínű, hogy pár napra rá vissza is kell menned kontrollra. Ha szülők is kellenek hozzá, hívja csak fel őket, magyarázkodjanak előtte. Ha többször is előfordulna ilyesmi, akkor a doki azért megbirizgálhatja a szüleidet, akkor nem egy gyerek/védőnő kérdéseire kell válaszolniuk! Az iskolában sem szabad csak úgy terjeszteni a betegségeket! Munkahelyről is hazazavarják jobb helyeken az ilyen 'HŐS' kollégát, aki dolgozni szinte nem is tud a láztól, de terjeszti a fertőt. A munkáltató meg kamillázik, ha a munka erejének 20%-a kiesik egy idióta miatt.
Nem szeretnélek semmire sem rábeszélni, mert nem ismerem a körülményeket, nem tudom milyen viszonyban vagy a szüleiddel, azt sem tudom, hogy ha kiborul a bili, akkor miképpen fognak reagálni rá, lehet ezzel sokkal rosszabb lesz, mint előtte.(Már ha odáig fajul a dolog, hogy az orvosnak kell lépnie)
Azt viszont mindenképpen ajánlom, hogy orvos lásson ilyen esetekben mindenképp, ha a tünetek nem múlnak. Láz, köhögés, gyengeség, hányiger ilyesmi.
Nem vagyok már gyerek (sajátom sincs), de mindig is önálló voltam, simán mentem dokihoz, sebészhez stb. egyedül. A szüleim mindenben segítettek, nem voltam olyan helyzetben egyszer sem mint te, ezért a szüleiddel való kapcsolatodban nem tudok érdemben tanácsot adni.
Tesóm most beteg, erre őt körül ugrálják, meg elviszik holnap orvoshozhoz.
Azt hiszem csak az én kiváltságom ez a "törődés". Kiváncsi keszek ő kap-e gyógyszert, mert nekem nem vettek meg semmit.
Nem lógtam soha, hogy ki kellene csinálni, mikor beteg vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!