Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Engem miért bántanak a szüleim...

Engem miért bántanak a szüleim, ha beteg vagyok?

Figyelt kérdés

Én a héten voltam nagyon betegen, szerdán és csütörtökön leginkább. Szerdán hazajöttem, mert annyira rosszul voltam. Erre csütörtökön ugyanúgy elküldött iskolába. 38,5 volt a lázam a csütörtökön, mikor megjöttem. Ilyenkor mindig bántanak és kiabálnak velem. Nem is hagyják, hogy pihenjek. Azt kiabálják, hogy megbolondultam és nincs is semmi bajom. Közben meg körülbelül két évente egyszer, ha beteg vagyok. És a tanár is mondta, hogy nyugodtam menjek haza, mert látszik rajtam. Tényleg alig éltem.

Mások ilyenkor nem inkább ápolják a gyereküket, mintsem bántják?

2016. dec. 10. 04:17
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet könnyű. Bocsi hogy ezt mondom,de szerintem komolyan nem normálisak a szüleid.
2016. dec. 12. 15:47
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Mintha csak az én szüleimről irtál volna..

Én is, ha beteg vagyok, egyből megkapom, hogy iskolakerülő vagyok, biztos irunk aznap valamiből, ezért nem akarok menni. Meg én is szemüveges vagyok, de nekem se akarták elhinni, hogy kellene a szemüveg...Folyton panaszkodtam nekik, hogy nagyon gyakran fáj a szemem meg a fejem, de anyám mindig kitalált valamit, hogy biztos azért fáj, mert nem megyek ki eleget a házból, vagy nem iszok eleget. Aztán 2.-os koromban a terem közepétől kb homályosan kezdtem látni a táblát és végül az osztályfőnök mondta anyáméknak, hogy vigyenek el szemészetre. Olyan üvöltözést, meg káromkodást, mint amit levágtak akkor, amikor kiderült, szemüveget kell venni nekem, még nem hallottam azelőtt..De végül megcsináltatták nekem, csak 1-2 év múlva anyám meg akart verni valami miatt és orrba akart verni, de véletlenül a szemüvegemet ütötte meg és kijött belőle a lencse, még jó, hogy nem tört darabokra és nem szúrta ki a szememet..Persze ezért is jól megtépett, mert szerinte az én hibám volt, hogy elmozditottam a fejem, hogy ne verje be az orromat....És mivel kisgyerekként nem volt pénzem, nem tudtam megcsináltatni, ők meg leszarták és 8.-ban felvételiztem egy iskolába, ahol kötelező félévente ilyen szemészeti meg minden más leleteket hordozni az iskolaorvosnak és akkorra annyit romlott a szemem, hogy már én se láttam az első padból se a táblát és hiába mondtam nekik, nem hitték el. Aztán el kellett menni ilyen alkalmassági vizsgálatra az iskolába, ahová felvételiztem és az iskolaorvos el volt képedve, hogy a legnagyobb számokat se látom azon a táblácskán, miért nem hordok szemüveget? Persze anyám egyből rávágta, hogy hát volt a gyereknek szemüvege, de eltörte...Amikor ő törte el, de mindegy..És szerencsére az iskolaorvos elküldött szemészetre és csináltatniuk kellett nekem új szemüveget, persze anyám akkor is hajtogatta, hogy szerinte hazudozok..

Meg amikor nagy ritkán megbetegszem, legszivesebben átaludnám az egész napot, mert annyira ki vagyok merülve, de olyankor se hagynak pihenni, hanem állandóan ugráltatnak, hogy ha már bekamuztam az orvosnak, hogy annyira beteg vagyok, hogy itthon kell maradnom, tegyem magam hasznossá és kitakarittatják velem az egész házat meg cipőket kell súrolnom meg havat lapátolnom, hogy nehogy pihenhessek egy kicsit..

Ráadásul olyan is volt, hogy nyári gyakorlatra kellett mennünk és délben engedtek haza minket, amikor legjobban sütött a nap és egyszer hazafelé jövet napszúrást kaphattam, mert nagyon fájt a fejem és egész délután kb megállás nélkül csak hánytam. Hallották, ahogy okádtam a fürdőszobában, még egyszer apám be is jött megnézni, mi van velem és látta, hogy kihánytam a belemet, de akkor se hitték el, hogy tényleg rosszul vagyok, hallottam, ahogy arról beszéltek, biztos direkt meghánytattam magam, mert olyan lusta egy disznó vagyok, hogy nem akarok bemenni a gyakorlatra..

Szerintem nem normálisak az ilyen emberek.

2016. dec. 12. 17:34
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

egyedüli gyerek vagy vannak tesóid

esetleg középső gyerek vagy mert a középsőket a szűlöl kirekesztik

2016. dec. 24. 13:05
 14/28 anonim ***** válasza:
97%
És még a szülők vannak megsértődve, ha a gyerek egy "Szakadjatok meg!" kíséretében kilép az ajtón és soha többet nem megy haza.
2016. dec. 24. 14:13
 15/28 anonim ***** válasza:
Meg fognak lepődni amikor pár év múlva nem fognak érdekelni.
2016. dec. 24. 19:52
 16/28 anonim ***** válasza:
95%
Az ilyen embereknek nem értem, hogy minek kell gyerek!?
2016. dec. 24. 23:46
 17/28 anonim ***** válasza:
58%
Zavarsz, ha otthon vagy, ezért nem akarják, hogy otthon maradj.
2016. dec. 25. 10:37
 18/28 anonim ***** válasza:
Szia! Sajnálom , hogy ilyenek veled a szüleid. Az én férjem is folyton cirkuszol, mert a gyerekek ha kicsit is rosszul vannak, vagy hőrmelkedesük van, én nem engedem oket iskolába.(9,10 évesek) a gyerek az első nem az iskola. Ilyenkor barátságtalan es a fejemhez vágja, hogy bezzeg azert vitte valamire mert nem volt így elkényeztetve. Esetleg nálatok is ez lehet az oka.
2016. dec. 25. 12:11
 19/28 A kérdező kommentje:

De ő szószerint kicsinálnak ilyenkor, hogy élni sincs kedved és magadat okolod, hogy hogyan lehettél beteg. Egész nap ordibál, szitkozódik, megtiltja, hogy orvoshoz menj és a többi. 3 nap is kikészít. Úgyhogy inkább bementem lázasan félhalottan, de így meg a dolgozatokat rontottam el. Akár mi betegséged van, akkor ezt művelik. Ha hétvége van vagy szünet, akkor is. Megzavarodnak a hiányzás vagy a betegség hallatára is.

Ez valami agybaj lehet, semmi más. Persze, ha ő beteg, akkor elvárják, hogy körbe ugráljuk. Azt hiszik, hogy az én hibám, pedig a vírust bárhol el lehet kapni. De ők ott tartanak, hogy a szellőztetéstől is megfázhatok, pedig az pont segít elkerülni a fertőzést. Mintha olyan bagy buli lenne lzasan matek dogát írni... :( nem normálisak

2016. dec. 25. 15:36
 20/28 anonim ***** válasza:
91%

Hány éves vagy? Mert lehet írtad, de most így nem emlékszem.

Sajnálom, hogy ilyen szüleid vannak!

Szerintem is amúgy, ahogy valaki írta a saját tehetetlenségüket vezetik le így rajtad.

Soha nem tudsz az anyukáddal beszélgetni erről, vagy esetleg apukáddal? Van tesód? Ha van vele is így bánnak?

A rossz dolgozat miatt meg próbálj beszélni a tanárral nem e írhatnád újra? Mert nagyon beteg voltál és nem tudtál úgy teljesíteni. Ha úgy van és látod hajlik rá mond el neki mi van otthon. Hátha tud segíteni, vagy osztályfőnöknek esetleg.

De még a védőnő sem hülyeség.

Nem tudom miért ilyenek veled.

Miért hiszik azt, hogy te mindig lógsz? Szoktál? Vagy ők miért látják így? Erre kíváncsi lennék.

Majd írd meg mit intéztél, vagy változott e valami.

Hátha másnak is hasznosak lesznek az információk.

Kitartást kívánok!

2016. dec. 25. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!