Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Beteg az anyám? Paranoia?

Beteg az anyám? Paranoia?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, gimnazista tanuló. Nem élek züllött életet, nem járok el kétes helyekre, nem iszok, stb. Két hete vagyok kapcsolatban a barátommal, akit ismernek és tudják a szüleim (vagy legalábbis apám) hogy megbízható és értelmes. Viszont amikor megemlítem, hogy elmegyek vele valahova (pl moziba) anyám rögtön hisztizni kezd, hogy kettesbe (!) nem kéne vele mennem, meg maradjak inkább itthon tanulni. Egyszer azt is mondta, hogy meg fognak erőszakolni valahol... és szerintem ez már nem normális. Talán túlféltés is van benne, nem igazán tudom hova tenni. Mit csináljak, hogy leszálljon végre rólam, és hagyjon élni?
2016. okt. 7. 13:50
 1/6 anonim ***** válasza:
97%
Paranoia. Kettesben moziban? Kiberelitek azxegesz termet? Nagykoru vagy. Anyukadnak frl kellene fognia.
2016. okt. 7. 13:55
 2/6 anonim ***** válasza:
58%
Ha elmúlsz 18, attól kezdve nagykorú vagy, azaz hivatalosan nem lesz beleszólásuk, hogy mikor hova mész. De ennyi idősen ennyire túlaggódni a dolgokat tényleg gáz. Nem tudom milyen a szüleid viszonya, de csak sajnálni tudom édesapádat, nem lehet könnyű neki sem egy ilyen nő mellett.
2016. okt. 7. 16:07
 3/6 anonim ***** válasza:
0%
Menj minél előbb el otthonról. Dolgozz! Fiúzz be, költözzetek össze! Anyád nem normális! Ilyet, nem mondunk, pláne, ha szeretem, azt akinek mondom, de ilyet senkinek nem mondunk! Nem használunk ilyen erős negatív szuggesztiót mert ez az, hogy meg fognak erőszakolni valahol. Ha Te egy szuggesztív személyiség lennél és a mondat hatására, elkezdenél ezen agyalni, félni, bevonzhatnád... a többit nem írom le
2016. okt. 7. 16:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Paranoia? Talàn csak félt, tulzàsba esett..na Istenem..te szegény. Lehet hogy megbizhatatlan vagy. Ki tudja ,mi itt nem az biztos. Èn is szoktam làtni kis liba 15 éveseket olyan rövidnaciban h fél segge kivan. Aztán valaki letámadnà meg verné a nyàlát hogy milyenek az emberek. Lehet ùgy öltözködsz nem? 18 éves vagy akkor ülj le kérdezd meg miért gondol megbizhatatlannak. Talán van min dolgoznod neked is. A mozival semmi gond .Az elköltözés gondolom nem játszik mert anya nélkül nehéz lenne kiszolgálva élni.
2016. okt. 7. 17:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Utobb kiderult hogy anyukam azert pikkelt az egyik exemre, mert a fiatalkori udvarlojara emlekeztette, aki durvan bant vele. En is ismertem a foszert, es miutan anyu mondta, hogy ugy nez ki a baratom, mint az az ember, mar nem tudtam ugy nezni az exemre, mint azelott. (mondjuk nem is voltam szerelmes az igaz)

ezt csak azert mondom, mert sokszor nem lehet tudni, hogy mi van a hiszti hattereben. le kell vele ulni es elbeszelgetni vele. el kell mondanod, hogy neked ez a srac fontos, o meg megfontosabb, mert mindig az anyukad marad, es hogy kerd meg, hogy probalja meg elfogadni ezt a dontesed, mert o boldogga tesz, stb.

apropo, a srac amugy nem idosebb sokkal...ugye?

2016. okt. 8. 07:51
 6/6 anonim ***** válasza:

igen ez egy enyhe személyiségzavar.0

ismertem hasonlót fiatalban is. fiatal házasok, a férj megivott egy sört a bulin, majd hazafele ment a balhé, hogy ő egy alkoholista.

fiatalon sem nagyon lehetett megváltoztatni, rá is ment a házasság, idősebben még kisebb az esély a változtatásra.

az elhatárolódás segíthet, mielőbb külön költözni, ne is tudjon semmiről, mert minden baromságba bele fog kötni. izé nem baromságba, az lesz a baromság hogy beleköt hasonlóan kis dologba mint pl, egy mozizás...

2016. okt. 8. 22:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!