Szülők! Ha a gyereketek már dolgozik, de még otthon lakik, kértek tőle pénzt? Mit kell magának fizetnie, mi az, amibe bele kell szállnia? Vagy eltartjátok addig, amíg el nem költözik?
Előzpő, fogadjunk, hogy gyerek vagy, valszeg nem is dolgozol még.
Miért kéne eltartani egy felnőtt, önálló keresettel rendelkező dolgozó embert a szüleinek? Majd még talán 30 évesen is a szülei nyakán fog élni.
13. Neked csak egy kaját kell kitenni,egy gyereked fogyaszt áramot,vizet,egy gyerekednek veszel süteményt,gyümölcsöt,colát,bármit. De pl velem még kettő él.
Miért is kellene 23,28 éves gyerekemet nekem eltartani ingyen,még mindig? Miért kellene azért szégyellnem magam,hogy beszállnak anyagilag a mindennapi létfenntartáshoz szükséges dolgokba? Egyedül felneveltem,kiiskoláztattam őket,meddig kellene szerinted ezt továbbra is egyedül megoldanom?
Kíváncsian várom a válaszod.
Azért az durva hogy az egyik válaszoló szerint az ember 18. szülinapjától kezdve bele kell adnia otthon a rezsibe...
Én még 19 évesen is gimibe jártam, mert 5 évfolyamoson voltam. Meg rengetegen mennek egyetemre, akár olyan szakokra is, ami mellett nem tud dolgozni a gyerek.
Tehát szerintem ez a pénz dolog max akkor jöhet szóba, ha még nem akar elköltözni de már végzett a sulival.
Nekem is ez hamarosan aktuális lesz de még nem beszéltünk erről és érdekelt másoknál hogy van. :D
"Tehát szerintem ez a pénz dolog max akkor jöhet szóba, ha még nem akar elköltözni de már végzett a sulival. "
Igen, én is ennek szellemében írtam. Ha már végzett és napi 8 órában dolgozik. A diák meló az más. Azzal úgysem keres olyan sokat, meg akkor még tanuló.
Én nem kérnék egy fillért se a gyerekemtől, ha meg tudnánk oldani a megélhetést másképp is. Ha még én is lehúzom, akkor soha a büdös életben nem lesz elég megtakarított pénze, hogy önálló életet kezdhessen normálisan. Viszont a bulit, új telefont/laptopot/akármit, autót, éttermet, mozit, satöbbit magának kéne fizetnie.
De megértem azokat is, akik kérnek hozzájárulást a közös költségekhez.
Anyósom sosem kért, elmondása szerint kellett volna. 30 éves a fia (párom), hiába keres jól, kifolyik a pénz a kezei közűl, nemhogy félretenni nem tud, elmarad a befizetésekkel, hó végén kölcsön kell kérnie stb. Meg amúgy egy csekket nem tudott kitölteni, időpontot kérni orvoshoz ilyenek... fogalma sincs mi hogy megy.
Ha az én fiam elkezd dolgozni majd és még itthon lakik, akkor be kell szállnia (félre fogom tenni neki, de etz nem fogja tudni) és megpróbálom rávezetni a dolgokra, legyen a végén önálló, ne legyen senkire ráutalva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!