Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen szemét az anyám?

Miért ilyen szemét az anyám?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy durva, amit írtam, de így van. A történet ott kezdődött, hogy kiderült 2 éve, hogy apumnak van egy balkézről született unokahúga, aki most Németországban lakik a férjével és a felnőtt gyerekeikkel. Van egy vállalkozásuk, a nagybátyám orvos, a nagynéném ápolónő. Apám teljesen odavolt érte, órákat tudtak beszélgetni Facebookon és videókamerán keresztül. Velem is nagyon cuki volt, és meghívott Németországba magukhoz, mert francia-német tanárnak készültem. Anyum nem nézte jól szemmel ezt a kapcsolatot. Direkt sosem nevezi nevén, csak "tyúknak" meg "pcsának" hívja őt, sosem volt hajlandó leülni vele beszélgetni, ha telefonon hív minket (Skype-on keresztül) lerázza. Ha Magyarországra jönnek és minket is meglátogatnak, ő kihúzza magát a találkozások alól, az elején engem is "tiltott tőlük" (készülj az érettségidre, most dolgunk van, nem mehetsz...) Mindig mondja, hogy eddig miért nem keresett minket, és hogy neki ez a sztori sántít. Meg hogy micsoda szégyen lehet balkézről született gyereknek lenni. Meg hogy alig tudunk róla valamit és úgy áradozunk róla, mintha minimum az Atyaúristen lenne. A nyarat (egy hónapot) nála töltöttem kint, anya nem segített a bevásárlásban, sem a készülődésben, csak mondta, hogy én mi a fenét fogok kezdeni két olyan vénség mellett (jah, 50 és 60 között vannak). Az útról sem kérdezett semmit.
2016. dec. 4. 09:04
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:

Figyu... van egy nagynéném, akinek van pénze, és meghívott magához. Ez rendes volt tőle. Az anyámnak nem ártott semmit. Nem is találkozott vele, de már "tyúkozta, pcsázta, csajozta'. Ez nem bunkóság? Aki jól bánik az én gyerekemmel, azzal nem vagyok minimum udvarias?

Az anyámon azért lepődtem meg, mert eddig mindenben támogatott, most lett rosszindulatú hirtelen.

2016. dec. 4. 10:32
 12/40 anonim ***** válasza:
20%

Most is támogatna, ha nem helyeznél fölé egy nőt, akinek a "sikersztorija" egyetlen dolgon alapszik: hogy jól ment férjhez.

Mindegy, majd egyszer talán rájössz.:-)

2016. dec. 4. 10:45
 13/40 A kérdező kommentje:

Jól ment férjhez... na és?

Az anyám is "jól ment férjhez'. 19 évesen hozzáment a főnökéhez, aki 24 évvel volt nála öregebb, doktorival rendelkező mérnök, ő pedig a titkárnője volt. Viszont az apám rengeteget ivott az első tíz évben, idegszanatórimba kergetve az anyámat. Többször ütötte-verte. Aztán megszületettem én, apa kb azóta absztinens.

2016. dec. 4. 10:50
 14/40 A kérdező kommentje:

Úgy hogy az anyám egy szakközépiskolát végzett, szegény falusi családból származott.

Apa meg értelmiségi családból (elvileg középosztály volt, gyakorlatban az ő apja is elitta a fizetését)

A nagynéném tanárok gyereke volt (legalábbis azt hitte, amíg a mostohaapját az apjának hitte). Biosz-kémia tanárnak ment.

2016. dec. 4. 10:53
 15/40 A kérdező kommentje:
És Németorzságban járt egyetemre levelezőn.
2016. dec. 4. 10:55
 16/40 anonim ***** válasza:
9%

" a nagynéném ápolónő."

Ezek szerint nincs szakirányú végzettsége.

"Azért szeretem, mert gazdag és sikeres, és pozitív és barátságos."

Anyád is annak számított a te értékrended szerint, más kérdés, hogy apád a pozitív szemléletet sikeresen kiverte belőle.

Összegezve: neked példamutató, ha egy nő férjhezmenéssel érvényesül. Anyádat lenézed, mert szegény falusi családból származik, és nem járt egyetemre, a nagynénédre meg felnézel, akinek az anyja egy nős férfival csináltatta fel magát, de legalább tanár volt, és ő maga is járt levelezőn egy egyetemre. Igaz, vélhetően nem fejezte be, nem is abban dolgozik, amit tanult, de lagalább jómódú, kvalifikált értelmiségihez ment hozzá.:D

Elég komoly, alapvető problémák vannak az értékrendeddel, ami engem meglehetősen taszít. Így aztán nem látom értelmét a további csevegésnek.

2016. dec. 4. 11:16
 17/40 anonim ***** válasza:
50%
Nem csalódtam a gyikes nőkben. Adott egy bunkó, rosszindulatú anya és nem ő rossz, hanem természtesen a férj és a nagynéni. Komolyan mondom, alig hiszem el, hogy lehet valaki ennyire elvakult feminista. Tipikus magyar mentalitás, hogy szóljuk le azt, akinek jobban megy a sora. Ki nem sz@rj@ le hogy ment férjhez ? Ettől még lehet jó ember. Sőt a leírás alapján az is. Sokkal különb ember azokhoz képest, akik eddig válaszoltak.
2016. dec. 4. 11:31
 18/40 A kérdező kommentje:

Mivan? Dehogyis. A nagynénémnek az első diplomája biosz-kémia tanár, csak kiment Németországba, ahol gyerekeket szült és ezért végezte el levelezőn a diplomás ápolói képzést (vagy nővérképző... nem tudom, bocsi) Tegyünk hozzá, hogy sokáig bolondokházában dolgozott, ami azért kemény meló. És nem úgy ment ki, hogy a férje már felépített mindent.

Az anyámat meg nem azért nézem le, mert nem járt egyetemre és mert szegény falusi családból származott. Azért nézem le, mert 3 hónap után férjhez ment, a férje 10 évig ütötte-verte, hazaküldte, ha úgy tetszett neki, és ő mégis kitartott mellette. Azért nézem le, mert a mai napig kiszolgálja, megcsinál otthon minden házimunkát, pedig apám otthon van, és én is be tudnék segíteni, de senkit nem hajlandó bevonni. Lenézem, mert magára vállalja az összes házimunkát 10 óra munka után, utána panaszkodik, hogy senki sem segít neki otthon. Lenézem, mert amikor terhes volt velem és kórházban volt, képes volt hazabuszozni, hogy apámnak ebédet főzzön és kitakarítsa a lakást. Lenézem, mert leutazik hozzám minden hétvégén, hogy kitakarítson nálam és főzzön. És még csak meg sem kérdez. Azt mondja :"lejövök a délutáni busszal" 3 és fél órát képes utazni minden hétvégén.

Lenézem, mert szerinte vissza kéne fogadnom a fiút, aki megcsalt és az orra előtt úgy beszélt velem mint a kutyával. Lenézem, mert szerintem cuki hogy ugyanaz az a fiú azt írja nekem, hogy "bár van barátnőm, akit nem akarok elhagyni, de néha azért összejöhetnénk" mondván nem tud nélkülem megmaradni. Lenézem, mert szerinte aranyos, amikor egy fiú féltékeny az összes barátomra, és a hobbimra és a tanulmányaimra, és igenis én lány vagyok és a lányoknak mindig többet kell beleadni a kapcsolatba. Lenézem, mert nincsen élete, nincsenek barátai, az egyetlen hobbija, hogy a tévé előtt ül, nézi a sorozatait, és játszik a telefonján. Lenézem, mert többször rosszul szokott lenni a munkahelyén, fáj a foga, kapkodva veszi a levegőt, rossz a a szeme, de a világért se menne el orvoshoz. Lenézem, mert 30 éve nem volt tüdőszűrésen, pedig napi két doboz cigit elszív.

2016. dec. 4. 11:38
 19/40 A kérdező kommentje:
Lenézem, mert amikor színházba mentünk, vitte magával a ropogtatnivalót és a telefonján játszott. Lenézem, mert eldobja a csikket az utcán. Lenézem, mert amikor lejön hozzám a koliba, képes a szobámban dohányozni, pedig 1) füstjelző van a szobámban 2) tiltja a házirend.
2016. dec. 4. 11:44
 20/40 anonim ***** válasza:
17%

A teátrális stílusból már elég volt.

Majdnem egy oldalon keresztül fejtegeted,hogy miért nézed le az édesanyádat,mert segít neked,mert fényesre törli a hátsótokat? Csak a gazdagság,a csillogás a valami? Édesanyád meg a szemét? Te tényleg nem szégyelled magad.

2016. dec. 4. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!