Ti megbocsájtanátok?
A szüleim már tíz éve elváltak. Apám sokat bántott minket és anyát. A barátnője miatt kidobott minket a házunkból. Később köteleztek rá, hogy tartsam vele a kapcsolatot. Állandóan megalázott nyilvánosság előtt, folyton csalódást okozott (pl. megigérte, hogy eljön értem és nem jött el..ezt sokszor megcsinálta). Legutóbb megfenyegetett, hogy megöl, ezért nem vettem fel neki a telefont hónapokig. Felhívta anyukámat, hogy kitagad engem az családból. A nagymamám (apám anyja) folyamatosan őt isteníti és nyaggat, hogy bocsájtsak meg neki és legyünk jóban.
Annyi fájdalmat okozott már, megérdemli, hogy ,,megadjam magam" és megbocsántsak neki?
Ui: Fél éve nem beszéltem vele.
Kérdező... én sem tudok megbocsajtani egyhamar.
A jót tertsd a szívedben a rosszat enged el hogy ne kísértésnek téged. :) bár tudom hogy behez :(
3. Valaszolo ezen az oldalon. Ez nem szepseg amit irtam, csak reszben en ateltem ugyan ezt amit o.azzal a kulonbseggel hogy engem nem fenyegetett apam, nem alazott meg. De az hogy velem nem foglalkozott eleget, sem a testveremmel eveken keresztul. Ez lelkiserelmet okozott nalam. Most bele tudok gondolnj ezaltal a kerdezo erzelmeibe. Ezert is irgam a masodik valaszom elott, hogy irjon privatban. Ha ugy erzi valakivel beszelnie kell aki megerti es nem csak tanacsot ad de hasonlo helyzetet tapasztalt a sajat apjaval. Aki ugye pl az en esetemben apam nem bantott. De uxgan olyan uresseget, fajdalmat, bizalmatlansagot okozott nekem. "Megbocsajtani" meglehet! Viszont a bizalmatlansag attol meg ott marad. Es ha a te apadnak is egyszer megjon az esze, mint ahogy az enyemnek kerdezo, nagyon sokat kell majd azert tepernie hogy te elfogadd ot mint egy ember. De megbocsajtani sosem lehet, ha a szulo ilyet tesz.
Es meg valami: mivel nem irtal privafba igy leirom itt. "Edes apukad" a verszerinti apukad. Nem akarlak ellene forditani, amit gondolsz rola gondold, tudon ragaszkodsz hozza, mert minden gyermekben benne van a bizonyos "megis csak az apam" gondolat. De ha ram hallgatsz, akkor "megbocsajthatsz neki" viszont soha ne vard hogy jojjon, ne gondold azt hogy te hibas vagy. Nem vagy hibas, hanem o hibas es eretlen agyilag hozzad. :) ha elolvastad koszonom.
Te egy ertekes es eros, es tudniakaro ember vagy kerdezo. Akar az apad mondja az ellentetet, akar nem.
Lehet azert nem irtal privibe mert marnem olvasod, vagy csak szimplan faj beszelni rola mert egy par perc mulva elkap a siras :) de ha megis irnal. Csak nyugodtan :)
Udv: 21/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!