Ti megbocsájtanátok?

Figyelt kérdés

A szüleim már tíz éve elváltak. Apám sokat bántott minket és anyát. A barátnője miatt kidobott minket a házunkból. Később köteleztek rá, hogy tartsam vele a kapcsolatot. Állandóan megalázott nyilvánosság előtt, folyton csalódást okozott (pl. megigérte, hogy eljön értem és nem jött el..ezt sokszor megcsinálta). Legutóbb megfenyegetett, hogy megöl, ezért nem vettem fel neki a telefont hónapokig. Felhívta anyukámat, hogy kitagad engem az családból. A nagymamám (apám anyja) folyamatosan őt isteníti és nyaggat, hogy bocsájtsak meg neki és legyünk jóban.

Annyi fájdalmat okozott már, megérdemli, hogy ,,megadjam magam" és megbocsántsak neki?

Ui: Fél éve nem beszéltem vele.

2016. nov. 27. 19:54
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Irj privatban ha gondolod! :)
2017. jan. 30. 20:49
 22/31 anonim ***** válasza:
100%
"Megbocsájtani azért érdemes, mert a haraggal csak magadat mérgezed." - ebbe beleszolnek. Szerinted, ha az apjanak megbocsajtana (szerintem keptelen egy ilyet, mivel szulo-gyermek kapcsolatrol van szo) akkor gondolod az nem mergezo, hogy a gyereket a sajat apja nem tiszteli?:) es megalazza?:)
2017. jan. 30. 21:04
 23/31 anonim ***** válasza:
# 2. Ez nagyon szap amit írtál :)
2017. jan. 30. 21:57
 24/31 anonim ***** válasza:

Kérdező... én sem tudok megbocsajtani egyhamar.

A jót tertsd a szívedben a rosszat enged el hogy ne kísértésnek téged. :) bár tudom hogy behez :(

2017. jan. 30. 22:00
 25/31 anonim ***** válasza:
Bocsásd meg, engedd el a benned lévő haragot, keserűséget, de ne tartsd vele a kapcsolatot! Minek? Őt se érdekli, hogy teveled mi van, ha már többször átvert, hogy megy érted, de nem tette. Nem kell, hogy találkozz vele, semmi értelme szerintem, csak az iránta táplált negatív érzéseid ne vigyék el az energiáidat, amikor olyasmivel is foglalkozhatsz, amit szeretsz, ami hasznodra válik. Ne fecsérelj több időt erre az emberre, nem éri meg, és boldogabb leszel tőle, hogyha elengeded őt az életedből. Én úgy látom, nincs közös utatok. Te mit akarnál tőle? Hogyha ő tetőled semmit? Nem értékel, ki is tagadott, akkor miért nem hagyod te is őt? Nincs szükséged őrá az életedben, meg mások, pl az ő engedélyére sem, hogy boldog legyél. Valaki mondta, hogyha a szabadságot más hozza el, akkor el is viszi! Pl be lehet ezt helyettesíteni azokra az esetre, amikor meg lett beszélve, de nem ment érted. Szóval hamarabb otthon lettél volna, és pl több időd maradt volna pihenésre, elhitette veled, de azután hopp! mégsem.
2017. jan. 30. 22:23
 26/31 anonim ***** válasza:
*Ja és hogy elengedd a haragot, ahhoz egy ember kell. Te magad
2017. jan. 30. 22:28
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
Szia !Kb nàlam is ez a helyzet csak annyi a különbség hogy apàm nem hagyott itt bennünket de kb tisztelet iràntam az egyenlo a 0-val !Eleinte én is azt mondtam hogy soha nem bocsàjtok meg neki amiket a fejemhez vàgott sokszor magamra hagyott a bajban és nekem kellett kiàllni sajàt magamért tàmaszkodni lelkileg nem tudtam nem tudok rà csak ugy van kb !Sztem bocsáss meg neki de ne keresd ne érdeklődj irànta !Ha nem vocsàjtassz meg neki akkor rà megy az egész êleted erre az egész dologra neked is van életed sajàt utad engedd el csak magaddal cseszel ki ha vele foglalkozol !
2017. jan. 30. 22:30
 28/31 anonim ***** válasza:
Ha nem bocsàjtassz meg *
2017. jan. 30. 22:32
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

3. Valaszolo ezen az oldalon. Ez nem szepseg amit irtam, csak reszben en ateltem ugyan ezt amit o.azzal a kulonbseggel hogy engem nem fenyegetett apam, nem alazott meg. De az hogy velem nem foglalkozott eleget, sem a testveremmel eveken keresztul. Ez lelkiserelmet okozott nalam. Most bele tudok gondolnj ezaltal a kerdezo erzelmeibe. Ezert is irgam a masodik valaszom elott, hogy irjon privatban. Ha ugy erzi valakivel beszelnie kell aki megerti es nem csak tanacsot ad de hasonlo helyzetet tapasztalt a sajat apjaval. Aki ugye pl az en esetemben apam nem bantott. De uxgan olyan uresseget, fajdalmat, bizalmatlansagot okozott nekem. "Megbocsajtani" meglehet! Viszont a bizalmatlansag attol meg ott marad. Es ha a te apadnak is egyszer megjon az esze, mint ahogy az enyemnek kerdezo, nagyon sokat kell majd azert tepernie hogy te elfogadd ot mint egy ember. De megbocsajtani sosem lehet, ha a szulo ilyet tesz.

Es meg valami: mivel nem irtal privafba igy leirom itt. "Edes apukad" a verszerinti apukad. Nem akarlak ellene forditani, amit gondolsz rola gondold, tudon ragaszkodsz hozza, mert minden gyermekben benne van a bizonyos "megis csak az apam" gondolat. De ha ram hallgatsz, akkor "megbocsajthatsz neki" viszont soha ne vard hogy jojjon, ne gondold azt hogy te hibas vagy. Nem vagy hibas, hanem o hibas es eretlen agyilag hozzad. :) ha elolvastad koszonom.

Te egy ertekes es eros, es tudniakaro ember vagy kerdezo. Akar az apad mondja az ellentetet, akar nem.

Lehet azert nem irtal privibe mert marnem olvasod, vagy csak szimplan faj beszelni rola mert egy par perc mulva elkap a siras :) de ha megis irnal. Csak nyugodtan :)

Udv: 21/N

2017. jan. 30. 22:35
 30/31 anonim ***** válasza:
Ja es a nagymamadnak annykt mondanek: tanitsa meg a pici okos kis fiat arra, hogy nem a gyereknek kell az apja utan futni. Ha a gyerek fut,az mar reg rossz. ;) 21/N
2017. jan. 30. 22:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!