Ti megbocsájtanátok?

Figyelt kérdés

A szüleim már tíz éve elváltak. Apám sokat bántott minket és anyát. A barátnője miatt kidobott minket a házunkból. Később köteleztek rá, hogy tartsam vele a kapcsolatot. Állandóan megalázott nyilvánosság előtt, folyton csalódást okozott (pl. megigérte, hogy eljön értem és nem jött el..ezt sokszor megcsinálta). Legutóbb megfenyegetett, hogy megöl, ezért nem vettem fel neki a telefont hónapokig. Felhívta anyukámat, hogy kitagad engem az családból. A nagymamám (apám anyja) folyamatosan őt isteníti és nyaggat, hogy bocsájtsak meg neki és legyünk jóban.

Annyi fájdalmat okozott már, megérdemli, hogy ,,megadjam magam" és megbocsántsak neki?

Ui: Fél éve nem beszéltem vele.

2016. nov. 27. 19:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
92%

Tagadjon ki akkor.Ki nem szarja le? Ilyen ember nélkül szerintem boldogabbak lesznek a napjaid.Sajnálom,hogy ilyen apa "jutott" neked. De csak azért mert az apád,ne tartsd vele a kapcsolatot.Azok után amiket csinált és megfenyegetett miért kéne tartani vele?Én messziről kerülném.

Az apai nagymamádnak meg szerintem egyszer és mindenkorra magyarázd el,hogy mi a bajod apukáddal és miket tett/miket mondott neked. Ha nem képes felfogni nagymamád, akkor így járt. De szerintem ő is megérti,hogy pl azok után,hogy halálosan megfenyegetett nem sok kedved van vele találkozni.

Bár nem tudom mit kell várni tőle,elvégre ő nevelte apukád.

2016. nov. 27. 20:13
 12/31 anonim ***** válasza:
95%
Nehéz kérdés, de én szerintem nem tudnék megbocsájtani.
2016. nov. 27. 20:22
 13/31 A kérdező kommentje:
Hiába mondom mamámnak. Sajnos (minden egoizmus és bunkóság nélkül) én vagyok a családom legértelmesebb tagja ilyen téren. Ők sosem hallották az igaz történetet (mert sosem ,,reklámoztuk") és most nem hiszik el. Nekik ő szent.
2016. nov. 27. 20:22
 14/31 acelsziv ***** válasza:
78%

Megbocsájtani azért érdemes, mert a haraggal csak magadat mérgezed. De ahogy írod, nem haragszol rá.

Az viszont már a te döntésed, hogy nemhogy jó kapcsolatban, de egyáltalán kapcsolatban akarsz -e lenni vele. Ebbe senki bele nem szólhat.

De szerintem ne erőltesd. Beteg ember és csak bántana téged.

2016. nov. 27. 20:33
 15/31 anonim ***** válasza:
Dehogy
2016. nov. 27. 22:09
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Majd, ha esetleg ő maga bocsánatot kér, és látom rajta, hogy megbánta, akkor esetleg adnék neki egy esélyt. De azért, mert a nagymama azt mondja, hogy bocsáss meg. Nehogymár.
2016. nov. 28. 08:36
 17/31 anonim ***** válasza:

Nem.megbocsájtásról szól. Egyszerűen nem.áll.készen egy normális életre.

Ne beszélj és találkozz vele tőbbé. Ezeket mond el mamádnak is és.kérd meg, többé ne istenítse te füled hallatára, mert szánalmas dolog egy emberileg férget isteníteni és nem vagy szánalmas dolgokra kíváncsi, mint pl apádra se.

2016. nov. 28. 08:54
 18/31 anonim ***** válasza:

Hányszor kell/ene megbocsájtanod még?

Mert egy párszor már megtetted!

És miből akar kitagadni? Az örökségből?

Van számottevő vagyona?

Mert abból nem tagadhat ki, a gyereke vagy, minimum a köteles rsz jár neked.

A kitagadásnak szigorú kritériumai vannak (pl. az életére törsz, vagy börtönviseltté válsz, stb.)

Az, hogy az érdemtelensége miatt nem akarsz vele kapcsolatot, az nem ok a kizárásra, kitagadásra.

Íme:

[link]

2016. nov. 30. 10:42
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell megbocsájtanod. Nem te tartozol őérte felelősséggel, hanem ő tartozott volna érted felelősséggel, és tisztességesen fel kellett volna nevelnie téged, és szeretnie kellett volna, nem pedig bántani.

Nem úgy tűnik, hogy túl sok pozitív élmény köt hozzá.

Nyilván, mivel a gyereke vagy, úgy érzed, muszáj szeretned. De nem muszáj.

Engedd el ezt az egész kapcsolatot. Ha úgy tetszik, bocsáss meg magadban, de csakis magadért.

Nem kell vele tartanod a kapcsolatot, oldozd fel magad minden kötelességérzet alól. Éld az életet, és keresd azokat az embereket, akik jó hatással vannak rád, és szeretnek téged. Ne fecséreld a drága időt olyanokra, akik bántanak.

2017. jan. 11. 21:21
 20/31 anonim ***** válasza:

A megbocsájtás szép dolog. Akit meg lepontoztak egy hires idezet...

Attol hogy megbocsajtasz neki meg nem kell a nyakan is lognod.

2017. jan. 12. 20:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!