Mit szólnátok, ha a ilyen ideológiával állítana be? Támogatnátok gyermeketeket továbbra is anyagilag, ha az első diplomája után,21-22 évesen kijelenti, hogy szeretne egy második diplomát szerezni?
Szulokent ...
Ha a gyerekem vegre lediplomazik leszek 45+ eves ... A fene se akarja tovabb fizetni a koltsegeit, amit magunktol vontam el... Az az osszeges szivesebben vernem el olyanra, amire nem tudtam mert a kicsi szegeny es szerencsetlen mernok gyerekemnek fizettem ki...
Szal en nem tamogatnam tovabb a bulizasat es a nyavajait
Oldja meg maga ezeket 25+ evesen csak menni fog
18 éves korukkban elmennek egyetemre legjobb esetben. 21-21,5 fél éves ha elvégzi elsőre az egyetemet. Tapasztalataim szerint, sőt, felmérések szerint 1-1,5 év bukta az átlag, szóval 23 évesen simán jó ha elvégzi.
De én pl 5 évesen kezdtem az iskolát, ilyenre is van példa. Mindenhol én votlam a legfiatalabb...
Nem tudom hogy támogatnám e. Kiegészítést küldenék neki, x összeget havonta. Csak hogy tudjam hogy lakhatás, kaja minden meglegyen rendesen. De a 2-300.000-es tandíjat stb-t esetlegesen nem fizetném semmiképp. A havi összeg sem 100.000 vagy több lenne. 40-50 max.
250 000 Ft / hó szállást és 150 000 Ft / hó étkezést nyugodtan számolhattok, erre jön rá a tandíj és egyéb költségek.
Fél milla elmegy havonta...
Azt hiszem, amikor én mentem volna ki, akkor a 90 napos turistavízumon felül, a hosszabb vízumért havi min. 2000 USD fizetést/jövedelmet fel kellett tudni mutatni a hosszabb vízumhoz.
Ekkor jöttem rá, hogy az USA nem az én terepem...
Oda 56-ban "kellett" volna menni, vagy 20 körül.
1985. után születtem...
Más kérdés, hogy kis Hazánkban, csak 1989. után kezdett divatba jönni az USA. Aztán ez a divat napjainkra már megkopni látszik és egyre inkább rájövünk, hogy a mi kultúránk itt van Európában, ahova az amerikaiak is folyton vágyódnak.
"És ugye a második diploma már nem lehet államilag támogatott..."
Ez már nem teljesen így van, azt hiszem, 2011-ig volt, hogy első diploma után nem finanszíroznak többet, aztán volt úgy, hogy az eredeti képzési idő másfélszerese finanszírozott, jelenleg pedig ezt találtam:
"a rendelkezésetekre álló állami ösztöndíjas féléveket tetszés szerint használhatjátok fel. Összesen 12 félévig tanulhattok ingyen, kivéve, ha 10 félévnél hosszabb osztatlan képzésre jártok - ebben az esetben 14 szemeszter a maximális támogatási idő."
"A másik tényező, hogy lányként ugye azért kissé neccesebb a huszas évek közepéig tanulni, mert a családalapítást is közbe kéne iktatni."
Családalapítást, húszas évek közepébe? :O Hacsak nem a 2020-as évek közepébe gondoltál, akkor nem értem, minek akarnál ilyen korán gyereket.
"A másik tényező, hogy lányként ugye azért kissé neccesebb a huszas évek közepéig tanulni, mert a családalapítást is közbe kéne iktatni."
Már miért "kellene"? Akkor kár belé az iskola vagy mi? A nők/lányok 99,99%-a nem akar gyereket a húszas évei közepére. Biológiailag is ráér onnan még bő tíz évig.
"Nem mindegy hogy 99,99% nem akar gyereket vagy te. 23 éves vagyok, második baba jön. A volt osztályomból kb 10-15 lány volt, abból 3-4-nél már gyerek van. És a nagy részénél ez az átlag, milyen 99%? Nem tudod miről beszélsz."
Idősebb vagyok nálad, középiskolás osztályból senkinek sincs gyereke, általános iskolásból 3 cigánynak. A 99% nyilván túlzás, de a lányok/nők döntő többsége nem akar ennyi idősen a semmibe gyereket szülni, mert nulla saját egzisztenciával rendelkezik suliból kipottyanva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!