Hogyan döntenétek a helyemben, ha vidékre kellene
járatnotok első osztályos gyermeketeket?
Figyelt kérdés
Kisfiam, aki tavaly szeptemberben múlt hatéves, iskolakezdés előtt áll. Mivel egyébként sajátos nevelési igényű, gyógypedagógiai fejlesztésen is részt vesz. Évente jártunk eddig a pedagógiai szakszolgálathoz, ahol tavaly javasolták, hogy egy tőlünk 20 km-re lévő város tehetséggondozó általános iskolájába írassam, mivel olvas, kétjegyű számkörben összead, kivon és az angol is elég jól megy neki. Felhívtam az iskolát, ahol elmondták, hogy 2-3 fős kiscsoportban foglalkoznak a tehetséges tanulókkal. A gond az, hogy a vidéki iskolába nem tudnám áthordani a kicsit, mivel én is vidéken (és nem ugyanott) dolgozom. Sajnos autónk nincs, a férjem pedig külföldön dolgozik. Én már arra is gondoltam, hogy albérletbe költözöm a kicsivel, ám mélyen magamban marhaságnak érzem, hiszen lakóhelyemen van saját családi házunk. Ám lehet, hogy a gyermek fejlődése érdekében meg kellene tennem? A férjem, aki külföldön dolgozik, hallani sem akar erről. Én pedig nem szeretném, ha Martin tehetsége elveszne a 32 első osztályos gyerek között. Ti mit tennétek? Már érdeklődtem, lenne is albérlet 25 ezer Ft + rezsi áron. Ám a férjem ebben biztosan nem támogatna.
Ha a párod amùgy nincs veletek hét közben,akkor miért ne lenne kivitelezhető az albi? Anyagiak miatt?azt megoldanám valami plusszal...
persze érdemes felmérni a helyi iskolákat is,de ha ennyire spec igényű a gyerek,akkor elég kicsi a sansza,hogy találtok valami nekivalòt helyben.
én a gyerek érdekét nézném,volt rá példa a saját életemben is,hogy szembe kellett mennem a férjemmel az érdekükben,és mindannyiszor bebizonyosodott utòlag,hogy nagyon is jòl tettem.
2016. ápr. 14. 16:19
2/14 anonim válasza:
Lehet,hogy én vennék valami kicsi kocsit olcsòn és megpròbálnék ingázni,ott melòt találni ahol a suli van h ne kelljen kétfelé menni
2016. ápr. 14. 16:22
3/14 A kérdező kommentje:
Kedves első Válaszoló! Nagyon szépen köszönöm a biztató mondatokat, azt gondolom, hogy valóban a gyerek érdekét kell nézni és ezt kell tennem. Sajnos az én családomban az ötletem nem igazán talál támogatásra... szóval lehet, hogy igazad van: szembe kell menni mindenkivel, mert ez az egyetlen megoldás. Még ez a hétvége van, hogy döntést hozzak. A környéken ez az egyetlen ilyen jellegű iskola van, a mi községünkben csak egyetlen, az pedig nem tehetséggondozó.
2016. ápr. 14. 16:26
4/14 A kérdező kommentje:
Igen, azt nem írtam meg, hogy nem csak autónk, de jogsim sincs. Csak vonat, ami időhöz van kötve és nem mindig a munkaidőhöz igazodik...
2016. ápr. 14. 16:27
5/14 anonim válasza:
Lehet orvosolni. Szerzel jogsit, veszel egy olcsó kocsit, kezdetben pedig vonattal ingáztok. Ésszerűbb, mint feladni a családi házat. 20 kilométer nem nagy táv, felesleges lenne ennyiért költözni.
2016. ápr. 14. 16:29
6/14 anonim válasza:
A városban ahol éltek, kell hogy legyen iskola, ami fogad SNI-s gyerekeket. Teljesen felesleges tehetseggondozo iskolába íratni. Ha jók a képességei, bármelyik iskola jó lesz, max a nem tanított tárgyakból vagy azokból, amik különösen jól mennek neki, mehet szakkörbe. Elsős, nem középiskolás, meg azt se tudod, hogy egyáltalán menni fog e neki a tanulás más területen.
2016. ápr. 14. 16:51
7/14 anonim válasza:
Én keresnék valakit, aki áthordja a gyereket suliba.
2016. ápr. 14. 18:23
8/14 anonim válasza:
Ha ragaszkodnék az iskolához, akkor sürgősen nekiállnék a jogsinak, szereznék egy egyszerű kocsit, és próbálnék munkát keresni a suli környékén. Nem adnám fel a házat albérlet kedvéért, hosszabb távon olcsóbb megoldás a jogsi/használt kocsi.
Másrészt szerintem azért érdemes lenne konszenzusra jutni a férjeddel, mert hosszú távon nem biztos, hogy a különutas megoldások jót tesznek a kapcsolatotoknak.
2016. ápr. 14. 20:13
9/14 anonim válasza:
Jogsi+kocsi. Te is dolgozhatsz, a gyerek is odajárhat, ami neki a legjobb, a lakhatás is rendben, a férjednek is lehet megfelelne.
2016. ápr. 14. 21:07
10/14 anonim válasza:
Most komolyan, a férj akarata ellenére, aki ugye a gyerek apja is másik városba járatni a gyereket? Mi ertelme van?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!