Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Hogy érjem el,...

Mit csináljak? Hogy érjem el, hogy Szegedre költözhessek?

Figyelt kérdés

Pestre járok egyetemre, de szeretnék Szegedre költözni és ott egy másik egyetemet elkezdeni. Viszont elég nagy patáliát csaptam már azért is, hogy itt lakhassak, mert a szüleim Szegedet akarták. Közelebb van (autóval 45-60 perc), barátságosabb is, mint Budapest és igazi diákváros.

De akkor tántoríthatatlanul csak Pestre akartam jönni, szóval meggyőztem őket, hogy jó lesz ez. Viszont nem szeretek itt lakni. Utálok a pesti forgalomban vezetni, ha hazamegyek, akkor teljesen lefáradok a vezetéstől.

Bulik szempontjából jó, viszont az itteni emberekkel nem vagyok annyira jóban. Szegen lakik a barátom és a legjobb barátnőim is. Szóval a hetem úgy néz ki, hogy itt vagyok Pesten az egyetem miatt hétfőtől szerdáig/csütörtökig, utána pedig megyek haza, ahogy tudok, vagy ha a többiek nem mennek haza, akkor megyek hozzájuk Szegedre és ott vagyok hétfőig.

De nem ingázhatok így éveken át és februárban szeretnék jelentkezni Szegedre. Csak ugye itt a lakás, meg minden és nem tudom, ezt hogy adagoljam be anyáéknak. Mert ők mondták, hogy nem akarnak még lakást venni, mert apa állította, hogy nem fogom szeretni Budapestet, mert mást felmenni 3-4 napra és más ott élni. De mamáék mondták, hogy az pedig pénzkidobás, hogyha csak bérlünk egy lakást (a bérleti díjak az egekben vannak és arra jön még a rezsi és társai), szóval vettünk egyet. Kb. ez az egyetlen, amit szeretek itt, mert tökéletes.

2016. nov. 23. 17:36
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

18:49

Augusztus óta van jogosítványom, nekem még elég fárasztó levezetni egyedül Pestről Szegedre.

Szerintem érdemes még balhézni is, ha nem akarok egy olyan városban élni, ahol nem érzem jól magam.

Hogyhogy milyen egyetem? Nincs gyakorlatom csak kedden és szerdán, az előadás pedig nem kötelező nálunk.

2016. nov. 23. 18:57
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Magyarul: be sem jársz az órákra. Gratulálok. te is csak azért jársz egyetemre, mert az olyan menő, meg addig sem kell dolgozni.
2016. nov. 23. 19:18
 23/29 A kérdező kommentje:
Mivel nem érdekel...
2016. nov. 23. 19:19
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
érdekes, jó darabig szó se volt arról, hogy azért mennél, mert a szakoddal van bajod...
2016. nov. 23. 19:21
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

"Augusztus óta van jogosítványom, nekem még elég fárasztó levezetni egyedül Pestről Szegedre. "

Miért, nincs tempomat a Lanciában?:D Autópályán sokkal kevésbé fárasztó vezetni, mint a pesti dugóban araszolgatni. Neked meg amúgy sem árt, ha 3 hónapos jogsival gyakorolsz.

Egyébként kötve hiszem, hogy nem kötelező az előadás, inkább csak te nem jársz be. Itt nem a pesti tartózkodással van a baj, hanem azzal, hogy te 2 hónap alatt ráuntál a továbbtanulásra, de azért elhéderelsz még ki tudja, meddig a szüleid pénzén.

2016. nov. 23. 19:33
 26/29 anonim ***** válasza:
100%

Vállald a tetteid következményeit!

Állj eléjük, közöld, hogy ott akarod hagyni a pesti egyetemet, és viseld el a balhét, ennyi!

Anyagilag nem hiszem, hogy nagy veszteség, mert egy ilyen lakás jól kiadható, rosszul nem jártok vele (azért ha kiadjátok, nagyon nézzétek meg, hogy kinek!) Az, hogy a szüleid csalódottak lesznek, más kérdés, de ez érthető is. Nyilván attól lesznek a legjobban megijedve, hogy Szegeden is bedobod 3 hónap alatt a törülközőt, és az alapján, amit leírtál, nem is alaptalan a félelmük... Szóval bizonyítanod kell, ha mégsem így van, addig meg lenyelni a békát, és viselni a hibásnak bizonyult döntésed terheit!

De ha akarsz diplomát, akkor a második esélyed vedd komolyan! Heti két-három nap bejárással sehol nem jósolok túl nagy jövőt neked (hacsak nem levelező:))

2016. nov. 23. 22:04
 27/29 anonim ***** válasza:
80%

Hagyjatok mar, mondom hogy kamu, tucatnyi kamu kerdest kiirt mar, es mindegyiknek ez a lenyege:

"Istenem, miért van itt mindenki kikiáltva gazdagnak, amiért nem a létminimum környékén él??? "

Valami baj van a fejeben szegenynek.

2016. nov. 24. 08:47
 28/29 anonim ***** válasza:
7%
Nehany valaszolo tenyleg nagyon szanalmas. Nyugodtan le lehet pontozni, de attol fuggetlenul hogy kamu a kerdes vagy sem, senki sem lesz amiatt p*csa -sem pedig "ujgazdag"- mert van egy uj lakas Bp-en. Hat kepzeljetek el, a szuleimnek 3 kiado lakasa van, amibol 2 teljesen uj. Hogy hogy? Ugy, hogy mar amikor gyereket terveztek nyitottak 2 szamlat -"lakaskasszat"- amire havonta utaltak folyamatosan a penzt 20 even keresztul legalabb. Ez kamatozott is, valamint jo fizetessel birnak a szuleim mert olyan szakot vegzetek (mernokok), de egyaltalan nem vagyunk "ujgazdagok", csak jo eletszinvonalon elunk, a kozeposztaly teteje. Ennyi az egesz, esszel kell a penzzel banni, valamint olyan dolgokba befeketetni amelyek jovedelmezok. Mi esetunkben a lakas ez a lakas, amit tobb szazezreket ki lehet adni, ugyanis jo kornyeken van es ujak is. Ahhoz nem kell sem agysebesznek lenni, sem pedig tudosnak hogy valaki erre rajojjon. Szakmat meg ugy kell valasztani, hogy kesobb is jol el lehessen benne helyezkedni es jol jovedelmezzen. Ennyi. Nem kell allandoan frocsogni, fokepp azert nem mert valakit segitenek a szulei es ugy el tud indulni az eletben hogy mar van egy lakasa. En is szerencses helyzetben vagyok, tudom, viszont nem attol lesz valaki "ujgazdag p*csa" mert a szulei segitek az elindulasban. Gondolom akik ilyeneket irnak azok visszautasitanak a lakast, mondvan majd ok osszeszenvedik.. aha biztosan.
2016. nov. 24. 23:11
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi már utolsó, senki nem volt ezen kiakadva.

Abszolút nincs azzal semmi baj, ha valakinek van pénze, azzal meg pláne, hogy a gyerekére költi.

Viszont a kérdezőnek ez már tényleg az ötvenezredik hasonló története, és az összes a pénz körül forog.

Én már régebben mondtam neki, hogy kezeltesse magát, mert egyáltalán nem normális az, amit ezen az oldalon leművel.

Azt sem értem, hogy az adminok miért nem tiltják már le végre. Pedig direkt mindig bejelentem a kérdéseit ha meglátom, de még mindig semmi. :D Bár asszem ez már amúgy sem az első profilja a kérdezőnek.

2016. nov. 30. 22:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!