Tehetek valamit azért hogy vissza költözhessek az otthonomba?
Visszaköltözni visszaköltözhettek, mivel éppúgy a tiéd is a ház.
De! Amíg ő is tulajdonrészes, és önszántából nem megy el, addig nincs az a törvény, amivel ki tudnád rakni. Hiába nem fizeti a hitelt.
Az ilyen ember már csak akkor fog elköltözni, amikor viszi a bank a házat.
Hát a férjednek és neked ugyanolyan jogod van ott lakni, szóval fogod magad, visszaköltözöl, és kész.
A bank meg sz*rik rája, hogy ti éppen mikor, kivel és hogyan csináljátok, nem az ő dóga. Neki a pénze kell. Teljesen jogosan.
Mióta egyedül él a volt férjed a közös tulajdonú házatokban, fizet neked havonta lakáshasználati díjat, illetve rendeztétek jogilag, hogy ő átvállalja a hiteltörlesztést annak fejében, hogy maradhat a házban?
Ha a megállapított lakáshasználati díj és az törlesztőrészlet a tőled átvállalt
Nem tudom, miért pontozták le a 3. hozzászólót. Ha nem tudtok egymás között megállapodni egy mindkettőtök számára elfogadható megoldásban,
Arra mindenféleképpen találjatok megoldást, hogy a hitelt törlesszétek rendesen, mert ha elúszna a házatok, amire feltehetően kifizettetek nem kevés pénzt, az egyikőtöknek sem lenne jó.
# 8 vagyok, elnézést, de sikerült véletlenül elküldenem a hozzászólást, mielőtt befejeztem volna.
Ezt akartam írni:
Ha a megállapított havi lakáshasználati díj és a havi törlesztőrészlet 50 %-a, amit ő vállalt át helyetted, azonos összeg, akkor az egy igazságos megoldás, feltéve, ha a ház 50-50 % arányban a közös tulajdonotok.
Nem tudom, miért pontozták le a 3. hozzászólót. Ha nem tudtok egymás között megállapodni egy mindkettőtök számára elfogadható megoldásban, akkor szerintem sincs más lehetőséged, mint bírósághoz fordulni, és kérvényezni a közös tulajdon megszüntetését.
Ennek három módja van, ezekről itt olvashatsz:
Ha a természetbeni megosztás nem jöhet szóba, kivásárolni ("megváltani") pedig nem tudod a volt férjed 50 %-os tulajdonrészét, akkor marad az árverezés, ahol neked és a másik tulajdonosnak elővásárlási joga van.
De mivel te visszaköltözni szeretnél a házba, ha nincs arra anyagi lehetőséget, hogy akár megváltással, akár az árverezés során a te kizárólagos tulajdonodba kerüljön a ház, akkor a jogi úttal nem éred el, amit szeretnél, és csak akkor van esélyed oda visszaköltözi a gyerekekkel, ha ebben ti ketten meg tudtok állapodni a férjeddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!