Mit csináljak? Hogy érjem el, hogy Szegedre költözhessek?
Pestre járok egyetemre, de szeretnék Szegedre költözni és ott egy másik egyetemet elkezdeni. Viszont elég nagy patáliát csaptam már azért is, hogy itt lakhassak, mert a szüleim Szegedet akarták. Közelebb van (autóval 45-60 perc), barátságosabb is, mint Budapest és igazi diákváros.
De akkor tántoríthatatlanul csak Pestre akartam jönni, szóval meggyőztem őket, hogy jó lesz ez. Viszont nem szeretek itt lakni. Utálok a pesti forgalomban vezetni, ha hazamegyek, akkor teljesen lefáradok a vezetéstől.
Bulik szempontjából jó, viszont az itteni emberekkel nem vagyok annyira jóban. Szegen lakik a barátom és a legjobb barátnőim is. Szóval a hetem úgy néz ki, hogy itt vagyok Pesten az egyetem miatt hétfőtől szerdáig/csütörtökig, utána pedig megyek haza, ahogy tudok, vagy ha a többiek nem mennek haza, akkor megyek hozzájuk Szegedre és ott vagyok hétfőig.
De nem ingázhatok így éveken át és februárban szeretnék jelentkezni Szegedre. Csak ugye itt a lakás, meg minden és nem tudom, ezt hogy adagoljam be anyáéknak. Mert ők mondták, hogy nem akarnak még lakást venni, mert apa állította, hogy nem fogom szeretni Budapestet, mert mást felmenni 3-4 napra és más ott élni. De mamáék mondták, hogy az pedig pénzkidobás, hogyha csak bérlünk egy lakást (a bérleti díjak az egekben vannak és arra jön még a rezsi és társai), szóval vettünk egyet. Kb. ez az egyetlen, amit szeretek itt, mert tökéletes.
Hoztál egy döntést, kiharcoltad, hogy az legyen, amit te akarsz, innentől kezdve szorítsd össze a fogad, és csináld végig, amit elkezdtél.
Én a szüleid helyében megmondanám, hogy ok, de ha átjelentkezel, onnantól kezdve neked kell eltartanod magad: kaja, lakhatás, kocsikázás, bulizás, tanszerek stb, mindent neked kell megoldanod.
De én ezt nem akarom csinálni így...
Nem tetszik maga az iskola sem. Nincs értelme, hogy éveket elpazaroljak az életemből a semmiért.
Hát állj a szüleid elé és harcold ki, hogy mehess Szegedre.
Bár megnézném az arcukat, amikor megmondod nekik, hogy inkább Szegedre akarsz járni, miközben ők is ezt mondták, de te okos voltál és nagylányként feljöttél pestre...
Lesz ebből sírás meg kiabálás, de vagy elmondod nekik minél hamarabb vagy maradsz pesten.
Hát a lakást simán kiadhatjuk és mivel új (én vagyok az első lakó), minden vadi új benne, jó környéken is van, tuti sok pénz jönne be belőle.
Szegeden valószínűleg összeköltöznénk a barátommal, szóval ott maximum a rezsibe kéne beszállnom (az övé a lakás).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!