Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak? Hogy érjem el,...

Mit csináljak? Hogy érjem el, hogy Szegedre költözhessek?

Figyelt kérdés

Pestre járok egyetemre, de szeretnék Szegedre költözni és ott egy másik egyetemet elkezdeni. Viszont elég nagy patáliát csaptam már azért is, hogy itt lakhassak, mert a szüleim Szegedet akarták. Közelebb van (autóval 45-60 perc), barátságosabb is, mint Budapest és igazi diákváros.

De akkor tántoríthatatlanul csak Pestre akartam jönni, szóval meggyőztem őket, hogy jó lesz ez. Viszont nem szeretek itt lakni. Utálok a pesti forgalomban vezetni, ha hazamegyek, akkor teljesen lefáradok a vezetéstől.

Bulik szempontjából jó, viszont az itteni emberekkel nem vagyok annyira jóban. Szegen lakik a barátom és a legjobb barátnőim is. Szóval a hetem úgy néz ki, hogy itt vagyok Pesten az egyetem miatt hétfőtől szerdáig/csütörtökig, utána pedig megyek haza, ahogy tudok, vagy ha a többiek nem mennek haza, akkor megyek hozzájuk Szegedre és ott vagyok hétfőig.

De nem ingázhatok így éveken át és februárban szeretnék jelentkezni Szegedre. Csak ugye itt a lakás, meg minden és nem tudom, ezt hogy adagoljam be anyáéknak. Mert ők mondták, hogy nem akarnak még lakást venni, mert apa állította, hogy nem fogom szeretni Budapestet, mert mást felmenni 3-4 napra és más ott élni. De mamáék mondták, hogy az pedig pénzkidobás, hogyha csak bérlünk egy lakást (a bérleti díjak az egekben vannak és arra jön még a rezsi és társai), szóval vettünk egyet. Kb. ez az egyetlen, amit szeretek itt, mert tökéletes.

2016. nov. 23. 17:36
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Minek akarsz ujra jelentkezni? Atjelentkezni is lehet bar azt mostanaba kell beadni.
2016. nov. 23. 18:34
 12/29 anonim ***** válasza:
88%
új lakás, Bp-n, kocsi... tényleg nem újgazdag kispitscha vagy. Á, dehogy.
2016. nov. 23. 18:35
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Na, hát akkor úgy, ahogy ezt kiharcoltad, kiharcolod azt is. Mi a gond? Biztos marhára örülnek majd! Azért jó nagy hülye vagy.
2016. nov. 23. 18:37
 14/29 A kérdező kommentje:

Istenem, miért van itt mindenki kikiáltva gazdagnak, amiért nem a létminimum környékén él???

Apa megkapta az örökségét, így annak a pénznek egy részét a lakásra költötték el.

A kocsi anyáé, egy 12 éves Lancia Ypsilon. Ő kapott egy újat, én pedig megkaptam ezt, hogy amíg friss a jogsim, ezen gyakoroljak.

Azért akarok újra jelentkezni, mert egy másik szakra szeretnék járni.

2016. nov. 23. 18:39
 15/29 anonim válasza:
26%
Szeged egy fokkal sem jobb város egyébként. Melyik szakra szeretnél menni?
2016. nov. 23. 18:45
 16/29 A kérdező kommentje:

Ez olyan hogy valakinek az Audi az álomautó, másnak a Mercedes. Nekem nem jött be Budapest, a nagynéném 20 éve itt él és imádja. Mindenkinek másra van szüksége.

Még nem tudom biztosan a szakot, lehet, hogy anglisztika, de más is szóba került.

2016. nov. 23. 18:47
 17/29 anonim ***** válasza:
86%
Budapest-Szeged táv kocsival 1 óra 40 perc. 2, ha nagyon ráérősen mész. Ha új lakásra futotta, valszeg üzemanyagra és autópályadíjra is jut, ráadásul csak a hét felét töltöd Pesten. Szerintem nem érdemes ebből balhét kavarni...Kapcsolatépítés, karrier szempontjából jobb választás a budapesti egyetem (bár kétségtelen, hogy Szeged sokkal élhetőbb város, én is imádom), a bulikon kívül is van rengeteg kulturális, szórakozási lehetőség. Nekem csak az a fura (mert butuska, apuci pénzelte kis tyúkot láttam már eleget, azon nem lepődöm meg), hogy milyen egyetem az, ahol már az első évben csak heti 3-4 napot kell bent lenni?:-)
2016. nov. 23. 18:49
 18/29 anonim válasza:
76%
Igaz. Ha bármiben segítehetek Szegeddel kapcsolatban írj nyugodtan.
2016. nov. 23. 18:50
 19/29 anonim válasza:
100%
Nem kötelező ám egyetem végezni, főleg ha még arról sincs fogalmad mit akarsz csinálni.
2016. nov. 23. 18:51
 20/29 anonim ***** válasza:
86%

Vesd fel az ötletet úgy, hogy megbánóan közlöd velük, hogy any, apa, hülye voltam. Azt hittem tudom mit akarok, de rátok kellett volna hallgatnom. Utána vezesd elő, hogy azt a lakást ki lehetne adni, de ne úgy mondd, hogy neked lesz belőle pénzed, hanem nekik!! (gondolom ez után is segítenek úgyis)

Lényegében az igazat mondod amit gondolsz, de sokszor hangsúlyozd, hogy kár hogy nem hallgattál rájuk, mert ők mondták a tutit.

Ezt személyesen, ne telefonon!!

Off: Szeged király hely, imádok itt élni 🙂

2016. nov. 23. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!