Edesanyamat utalom, egesz eletben vert, egy idoben meg neki allt feljebb, apam meg egy szemetlada, aki bevallotta, hogy elvezi is, hogy faj nekem. Gyulolom oket. Hogy ezt fokozzak, vettek nekem egy lakast szuletesem elott, ami tok jo, csak 14 eves korom ota ures, azota nem lett kozoskoltseg fizetve, 18 eves koromban meg kaptam egy levelet egymillios tartoasrol, ami azota gyulik. Eladni se tudom, mert a szuleim a haszonelvezok. Anyamat nem erdekli, apamat nem tudom elerni, penzem meg nincs, havi tobb tizezer kozoskoltseget fizetni (nagyon regi a haz, es benne van a gaz) egy lakasra, amihez kulcsom se volt soha. Mit tegyek?
Azon a környéken, egy kb ekkora lakás, minimum harminc millió forintot ér.
A helyedben megbíznék egy irodát az értékesítésével, így terhelten is ráfognak csapni a befektetők. Minden levonás után is marad legalább 22-25 millió forintod.
Irodáknak csak sikeres lebonyolítás után kell fizetni, ne hagyd magad átverni! Ügyes legyél, sok sikert neked! (N)
2016. nov. 21. 19:50
32/53 A kérdező kommentje:
Hmm...akkor en eddig nagyon felre voltam vezetve. Ugy tudtam, hogy a tulajdonos alacsonyabb "rang" a haszonelvezonel, mivel a haszonelevezo(k) beleegyezese nelkul se kiadni se eladni nem lehet egy lakast. Ezek szerint ez hulyeseg? Tenyleg jo lenne adossag nelkul szabadulni.
2016. nov. 21. 20:02
33/53 A kérdező kommentje:
Ja es koszonom a valaszokat!
2016. nov. 21. 20:02
34/53 A kérdező kommentje:
Na varj! Most ne ertem. Eladhatom a beleegyezesuk nelku, de ok szabjak meg ki lakik ott? De akkor ha valaki megveszi, es apam ugy dont, akkor a vevo nem lakhat ott? Ennek mi ertelme?
2016. nov. 21. 20:04
35/53 anonim válasza:
Nem.A haszonélvezeti jog nagyobb mint a tulaldonosi.
Keress ügyvédet, ebben 100 %-ig biztos vagyok.
2016. nov. 21. 21:04
36/53 A kérdező kommentje:
Ok. Majd o rendet tesz a fejemben.
2016. nov. 21. 21:07
37/53 anonim válasza:
Tutira így van, mert tapasztaltam.A tulajdonjogról lemondhatsz.
Bérbe adni csak feketén tudod, eladni viszont csak a haszonélvezők aláírásával.
2016. nov. 21. 21:10
38/53 anonim válasza:
Utolsó rosszul írja, te eladhatod a tulajdonjogodat, ehhez nem kell a haszonélvező belegyezése. A vevő nem fog ott lakni, befektetésnek venné meg. Az ingatlan terheit viselni a haszonélvező kötelessége. A te esetedben valószínŰleg jelzálogot jegyeztek be a lakásra, ezért követelik rajtad a tartozást. Te viszont követelhetnéd szüleidtől a felhalmozott tartozás kifizetését. Vagy azt, hogy a tartozás fejében mondjanak le a haszonélvezetről. Ők is jobban járnának így, mert ha egy befektető megvenné a lakást, biztos nem hagyná, hogy tovább halmozzák a hátralékot, hanem behajtaná rajtuk.
2016. nov. 21. 21:49
39/53 anonim válasza:
Amit én tennék:
1 elmennék ügyvédhez. Vannak ingyenes ügyvédek is, családsegítőnél,polgármesetri hivatalnál, stb, nézz utána.
2 ha neked nem jó az ingyenes ügyvéd, keress egyet, és beszéld le vele, hogy dolgozzon sikrdíjjért, így ő is motiváltabb lesz.
3 Én bizony beperelném a szüleimet, a lakás miatt. vagy fizessék a költségeit, ami amúgy is az ő dolguk lenne, vagy költözz bele, és fizesd te, vagy adjátok el. Ha nem sikerül egymás közt megegyezni, majd a bíróságon sikrülni fog. Ott nem rázhatnak le egy anyád qva, apád hazug szólammal.
És röviden ezt tenném.
2016. nov. 22. 13:44
40/53 anonim válasza:
Sikerdíjjat akartam írni. Bocsi. Megégettem 3 újjam, és így nehézkes az írás.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!