Teljesen patthelyzetben vagyok! Mit tegyek?
Keress rá a neten, hogy hol van ingyenes jogi tanácsadás!
Illetve fel tudod keresni a társasház kezelőjét is, hogy lehet-e ezt csökkenteni, elengedi egy részét, stb, elvégre neked még nincs önálló jövedelmed. Ilyen is van, de kell a többi tulajdonos beleegyezése, alá kell velük íratni. Ők tudják ennek a menetét, de kérdés, hogy akarnak-e segíteni.
Keress fel egy ingatlanirodát, hogy van egy lakásos, el akarod adni, de van rajta haszonélvezet. A tulajdonjogot így is el tudod adni, ők meg tudják, hogy hogyan. Kifizeted a tartozást, a maradékot meg jól tedd el, nehogy a szüleid lenyúlják.
Kérj ingyenes jogi segítséget, ugyanis a haszonélvezet szó szerint azt jelenti, hogy szedi az ingatlan hasznait és viseli TERHEIT.
Tehát gyakorlatilag téged nem terhel semmiféle adósság, mivel a szüleid a haszonélvezők.
Kérheted, hogy rajtuk hajtsák be az összes tartozást.
Menj be a közös képviselőhöz, kérd le az összes tartozást, menj a végrehajtóhoz, vidd be a NAV irodába, ott is tudnak segíteni.
Hu hat fogalmam nincs. Ca. 80nm a Gellert ternel. Szerintem az egesz jo kornyek.
Tenyleg ki lehetne hagyni a haszonelvezoket? Es hogyhogy? Mert azt hittem mindenkepp kell a beleegyezesuk mind az eladashoz mi d a kiadashoz
Nem kell a beleegyezésük az eladáshoz. Eladhatod így, haszonélvezettel és adóssággal terhelten is, csak persze jóval áron alul. Amíg a haszonélvezők élnek, addig azt megszabhatják ugyan, hogy ki lakhat ott, de nagyon olcsón befektetésnek el lehet adni. Mondjuk kb. annyiért, hogy fedezze a tartozásokat, esetleg egy kicsit többért.
Van ingyenes jogsegély szolgálat is, nézz utána a lakóhelyeden illetékes családsegítőnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!