Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apám iszik, ilyenkor teljesen...

Apám iszik, ilyenkor teljesen elborul az agya, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Azt nem mondanám, hogy részegre issza magát, de nem bírja az alkoholt, és ennek ellenére megiszik fél üveg bort vagy többet, máskor pálinkából iszogat elég rendesen, valamikor sört iszik. Csütörtök este, miután ivott (szerinte pár korty bort), majdnem megvert, mert felbontott sonkát talált a hűtőben, ami lejárt. Hozzám vágta a vákuumcsomagolást, majd üvöltözött velem, káromkodott velem, lehordott a sárga földig, mikor végre elment aludni, akaratlanul is sírni kezdtem, pedig máskor nem szokott érdekelni, amit művel, de, amiket mondott, nagyon betalált. Péntek este szerencsére nem találkoztam vele, mert későig osztálytársamnál voltam, nem akartam vele találkozni, viszont ő anyámnak előadta a törődő apukát (mikor egyáltalán nem az), hogy ő nem tud lefeküdni addig, míg itthon nem vagyok biztonságban. Szerencsére mégis lefeküdt, így nem találkoztam vele. Ma meg elvárta, hogy jópofizzak vele, és legyek vele kedves, mikor maximálisan kerültem a társaságát és a vele való beszélgetést, és még ő van megsértve, ugyanis azt mondta, hogy képzelem, hogy nem beszélek vele. Most őszintén, ő nem emlékszik rá, hogy viselkedett velem csütörtökön, vagy nem akar rá emlékezni, vagy mégis mit vár el?
2016. okt. 8. 21:39
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Egyébként 17/F, és igen, elsírtam magam 17 éves fiú létemre...
2016. okt. 8. 21:41
 2/13 anonim ***** válasza:
50%
szia ha kedvesen elkezdenél vele beszélgetni erről,szép nyugodtan,megértően ,akkor hogyan reagálna?
2016. okt. 8. 21:47
 3/13 A kérdező kommentje:

Szia. Nos, apa nem ismeri el senkinek, hogy nagyon gyakran elég sokat iszik, a kérdésben is említettem, hogy szerinte 1-2 3decis pohár bor pár korty...

Ha arra gondolsz, hogy a csütörtöki cirkuszról kéne vele beszélnem, nos, szerettem volna mondani neki, de, mikor még 3-4 éve szerettem, és szintúgy lehordott, majd később jópofizott, és beszéltem vele róla, teljesen felhúzta magát, és kezdődött elölről. Azóta én teljesen megszűntem szeretni, mert 2-3 éve folyamatosan beszól, kötekedik, leéget, megszégyenít, üvöltözik, vagy megdob dolgokkal, és mikor elborul az agya, és teljesen bekattan, akkor szabályosan rettegek tőle (amit igyekszem nem kimutatni), hogy valami súlyosabb testi vagy lelki sérülést okoz.

2016. okt. 8. 22:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Segély hívás?
2016. okt. 8. 22:03
 5/13 anonim ***** válasza:
Semmit nem tudsz tenni, az alkoholizmus végtelenül romboló. Túl kell élni, amíg otthon élsz, és minél hamarabb függetlenedni, és rá se nézni. Igen kevesen tudnak kijönni belőle.
2016. okt. 8. 22:58
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sajnos apukad alkoholista. Szerintem nem emlekszik arra, amit mondott neked, meg arra ahogy bant veled. Jo lenne, ha valamilyen segelyszervezethez fordulna a problemajaval, de ezt onmagatol kell elhataroznia, kulonbennem fog tudni leszokni. Sajnalom.
2016. okt. 9. 02:11
 7/13 anonim ***** válasza:

Persze. Mind ezt mondják, ők ugyan nem is isznak, csak néééha nagy ritkán, egy keveset, ha alkalom van. Csak éppen hetente kétszer-háromszor találnak alkalmat, vagy akár minden nap, és nem egy söröcskét isznak meg, hanem 2-3 söröcskét, vagy egy üveg bort, egy pár korty viszkit, keserűt, satöbbi... ismerős helyzet, sajnos. Én azóta sem tudom eldönteni erről a családtagomról, hogy vajon ő is elfelejti-e, hogy tegnap is ivott egy kis töményet és nem tűnik fel neki, hogy hiányzik az üvegből, vagy engem néz ennyire hülyének, hogy szerinte nem veszem észre, pláne, hogy az orrom előtt piál, sokszor el is büszkélkedik vele, hogy a haverokkal mennyit megittak. Utána meg felháborodik, ha rászólok, hogy az ajándékba kapott drága viszkit ne iszogassa hétköznap kora délután, mert ő, ő aztán nem is szokott inni, kikéri magának.

Bármilyen jó emberek vagy bárhogy kedveskednek józanul, az alkoholizmus az alkoholizmus. Én rengetegszer próbáltam ezt megbeszélni vele, de eredménytelenül. Innentől kezdve nem lehet mit tenni velük. Csak elkerülni őket, főleg amikor piásak.

2016. okt. 9. 04:04
 8/13 anonim ***** válasza:
Milyen rendszeresen fordul elő, hogy iszik? És mindig annyit iszik hogy rosszul lesz?
2016. okt. 9. 09:03
 9/13 anonim ***** válasza:
Próbáld meg rábírni anyukádat,hogy váljanak el.Ez így senkinek sem jó,főleg nem neked.Idegroncs leszel,hidd el nekem.Az én apám 20 éve alkoholista.Engem ugyan nem szokott ütni,de ilyenkor elviselhetetlen.Az az idegesítő,hogy káromkodhatok neki,lehordhatom a sárga földig,őt ezt nem érdekli,ő csak nyomja a süket szövegét,trágárkodik meg minket szapul le azért,mert szegények vagyunk.Legfőképpen anyámat,mert ő keresztény.Ő úgy véli,hogy az ő kötelessége jó útra téríteni.Mindig csak fenyegetőzik apámnak,hogy elválnak,de soha nem gondolja komolyan,és ezt apám is jól tudja.Számtalanszor volt olyan,hogy nem hagyott aludni,enni vagy éppen házit írni normálisan.Ő persze erre sosem emlékszik.Én már régóta köszönni sem szoktam neki,hozzá se beszélek,hátha észreveszi miben hibázott,de semmi sem használ.Szóval alig várom,hogy 18 legyek,végre leléphessek és végleg megszakíthassak vele minden kapcsolatot.
2016. okt. 9. 10:33
 10/13 A kérdező kommentje:

Nem szokott annyit inni, hogy rosszul lesz, mindössze a sörtől is olyan ingerlékeny és elviselhetetlen lesz, hogy az borzasztó.

Ha jól tanulok, akkor ez az utolsó évem, és felvehetnek az egyetemre. Ha anyáék elválnak, akkor abból zaklatás lenne apám részéről. A nyakunkra járna, megfenyegetne, Isten tudja, mit csinálna, mivel apámnak esze ágában sincs elválni.

2016. okt. 9. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!