Apám iszik, ilyenkor teljesen elborul az agya, mit tegyek?
Szia. Nos, apa nem ismeri el senkinek, hogy nagyon gyakran elég sokat iszik, a kérdésben is említettem, hogy szerinte 1-2 3decis pohár bor pár korty...
Ha arra gondolsz, hogy a csütörtöki cirkuszról kéne vele beszélnem, nos, szerettem volna mondani neki, de, mikor még 3-4 éve szerettem, és szintúgy lehordott, majd később jópofizott, és beszéltem vele róla, teljesen felhúzta magát, és kezdődött elölről. Azóta én teljesen megszűntem szeretni, mert 2-3 éve folyamatosan beszól, kötekedik, leéget, megszégyenít, üvöltözik, vagy megdob dolgokkal, és mikor elborul az agya, és teljesen bekattan, akkor szabályosan rettegek tőle (amit igyekszem nem kimutatni), hogy valami súlyosabb testi vagy lelki sérülést okoz.
Persze. Mind ezt mondják, ők ugyan nem is isznak, csak néééha nagy ritkán, egy keveset, ha alkalom van. Csak éppen hetente kétszer-háromszor találnak alkalmat, vagy akár minden nap, és nem egy söröcskét isznak meg, hanem 2-3 söröcskét, vagy egy üveg bort, egy pár korty viszkit, keserűt, satöbbi... ismerős helyzet, sajnos. Én azóta sem tudom eldönteni erről a családtagomról, hogy vajon ő is elfelejti-e, hogy tegnap is ivott egy kis töményet és nem tűnik fel neki, hogy hiányzik az üvegből, vagy engem néz ennyire hülyének, hogy szerinte nem veszem észre, pláne, hogy az orrom előtt piál, sokszor el is büszkélkedik vele, hogy a haverokkal mennyit megittak. Utána meg felháborodik, ha rászólok, hogy az ajándékba kapott drága viszkit ne iszogassa hétköznap kora délután, mert ő, ő aztán nem is szokott inni, kikéri magának.
Bármilyen jó emberek vagy bárhogy kedveskednek józanul, az alkoholizmus az alkoholizmus. Én rengetegszer próbáltam ezt megbeszélni vele, de eredménytelenül. Innentől kezdve nem lehet mit tenni velük. Csak elkerülni őket, főleg amikor piásak.
Nem szokott annyit inni, hogy rosszul lesz, mindössze a sörtől is olyan ingerlékeny és elviselhetetlen lesz, hogy az borzasztó.
Ha jól tanulok, akkor ez az utolsó évem, és felvehetnek az egyetemre. Ha anyáék elválnak, akkor abból zaklatás lenne apám részéről. A nyakunkra járna, megfenyegetne, Isten tudja, mit csinálna, mivel apámnak esze ágában sincs elválni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!