Mit tennél szülőként, ha megtudnád, hogy a
középiskolás gyermeked piszkálja, csúfolja, kiröhögi,
kiközösíti a kevésbé "menő" diákokat?
Hát igen, nagy büszkeségre ad okot ha az ember gyereke olyan hogy azt bántja aki nem tudja magát megvédeni. Micsoda bátorság kellhet hozzá....
2016. dec. 13. 16:24
32/46 anonim válasza:
Én nem vagyok szülő, de voltam kiközösítve. A viccnek meg a menőzésnek vannak bizonyos határai. Mindig voltak és mindig lesznek vezetők, erősebbek. Akár suliban, akár munkahelyen vagy bármiféle közösségben. Tanárral lehet beszélni a gyerekről, viszont nem sok értelmét látom annak, hogy két oldalról is szidják. Úgyis hülye a szülő meg a tanár az ő szemszögéből. Mindenképpen azt lenne jó kideríteni, hogy miből adódik ez a fajta viselkedés. Ezt követően lehet lépni. Az ilyesfajta viselkedésforma nem az anyagiak függvénye. Ha ő falkavezér talán nagyobb a gond, ha pedig csak csapódik akkor félti a bőrét. Nem akar céltábla lenni. Ajánlom Az osztály c. filmet a témával kapcsolatban.(
https://www.youtube.com/watch?v=sUeSQY55o5Y) Mondjuk elég drámai, de a lényegre rávilágít. Amennyiben egy mód van rá, próbálj meg változtatni a gyerekeden, mert több embernek akár huzamosabb ideig is rossz lehet miatta. Az ilyen sérelmeket egy életen keresztül is hordozhatja az egyén.
2017. jan. 8. 00:44
de élvezi ha mások szenvednek. ezért nevelte ilyenné a gyerekét
2017. jan. 8. 02:04
Utolsó, senkit nem nevelnek ilyenné.
2017. jan. 8. 07:15
Legközelebb Karácsonyra a kevésbé menőknek adnék ajándékot, nem a büdös kölkömnek.
Vagy lehetne ilyen eszem-iszom izét szervezni a bölcs szülők részéről, a gyerekeknek.
Ott elbeszélgethetnének erről a dologról. Az osztályharc nem jó, mert annak vannak vesztesei.
A közösségépítésnek csak nyertesei vannak, mert ott egymást húzzák felfele, és nem egymást tapossák
lefele. A menő is csak azért menő, mert a szüleinek van több pénze, tehát nem a gyerek érdeme. Akkor
meg mit vagánykodik? Ezt a szülőknek meg a tanároknak kéne rendbe tenni.
2017. jan. 8. 13:13
Én azt vettem észre, a saját osztályomból kiindulva, hogy a szülő az ilyen helyzetben még adja is a lovat a gyereke alá! Szóval teljesen hihetetlen mik vannak, de ez értelemszerűen a legrosszabb, amit tehet a szülő.
Ha olyan a kapcsolat, szerintem egy komoly elbeszélgetés oldhat a problémán, ha nem akkor csúnyább eszközökhöz kell nyúlni, azt jó ötletnek tartom, amit az egyik válaszoló írt, miszerint otthon mindent elkövetne, hogy egyáltalán ne érezze nagy menőnek magát.
2017. jan. 16. 21:22
szerintem ülj le vele és beszélgess el vele , és kérdezd meg tőle hogy miért csinálja , de lehet hogy neki van kisebbségi komplexe a barátai elött és így próbálja az érzéseit levezetni másokon. Gondolom a barátai is hasonlóak és azokkal akar tartani, üres fejű kis fickó. Nem kap elég odafigyelést otthon és önértékelési problémái vannak. Pszichológushoz vidd el és majd kideríti mi is a baj vele.Ezzel a viselkedéssel akarja palástolni a saját fogyatékoságát.
2017. jan. 17. 11:21
38/46 anonim válasza:
Én egyből arra gondolnék, hogy valami mélyen gyökerező lelki oka van annak, hogy másokkal így bánik. Pl.: kevés figyelmet, törődést, szeretetet kap otthon, vagy nem úgy kapja ezeket, ahogy szüksége van rá. Beszélgetnék vele, és elvinném pazichológushoz is.
2017. jan. 17. 16:18
39/46 anonim válasza:
Óh, igen, jómagam is elmennék azzal a kérdéssel, hogy mi az oka annak, hogy nem tudom megadni neki azt, amire vágyik, stb..
Mivel, ha vagyok azon a nívón, feltételezem, hogy nem csak a gyerek hibája az egész. Ugye?
2017. jan. 17. 16:19
verni kell a gyereket, hátha mazochista s arra vágyik
2017. jan. 17. 16:40
Kapcsolódó kérdések: