Mit tennél szülőként, ha megtudnád, hogy a középiskolás gyermeked piszkálja, csúfolja, kiröhögi, kiközösíti a kevésbé "menő" diákokat?
Azért nem mindegy, milyen mértékű a dolog. Egy gúnynév, vagy napi szintű, őrült szekírozás?
MAgamba néznék, hogy nevelhettem ilyen gyereket, és a saját körülményeimet is megvizsgálnám:
Foglalkoztam eleget vele?
Jó példát mutattam?
Nem kényeztettem el, de megkapott mindent?
---
Ezek után elbeszélgetnék vele, hogy nincs joga más felett pálcát törni, terrorizálni, ugyanolyan ember ő is, illetve hogy nem minden a falkaszellem. MA mást röhögnek ki, holnap lehet hogy őt fogják kiközösíteni.
Ezek a piszkálások mélyebbről fakadnak. Valaki azért gonosz a másikkal mert belül neki is fáj valami.
Még keresném, mi a motivációja, miért csinál ilyet. És megtanítanám neki, hogy mi az az agresszív mentes kommunikáció és mi az együttérzés, az önismeret.
Megkérném, hogy nézze meg, mit adott a másiknak és az hogy esik annak a személynek. És ha úgy érzi, rosszat tett, kérjen őszinte bocsánatot.
Majd jóval többet foglalkoznék vele .
No persze, nekem még nincs annyit pénzem sem, hogy egy gyereket el tudjak tartani. Örülök, ha ételt tudok venni magamnak és a szállást kifizetni. Programozóként nagyon nehéz eljutni arra a szintre, hogy ne legyen gond a szállás. Mivel nem örököltem semmit.
Szóval ha lesz gyerekem, inkább én leszek az, aki elmagyarázza a gyerekemnek, hogy a bántalmazó valójában szenved és szánni kell inkább, mint haragudni rá, mert neki rosszabb az élete, mint a miénk.
Miért érdekelne? Azzal lehet szórakozni aki hagyja.
Büszke lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!