Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tennél szülőként, ha...

Mit tennél szülőként, ha megtudnád, hogy a középiskolás gyermeked piszkálja, csúfolja, kiröhögi, kiközösíti a kevésbé "menő" diákokat?

Figyelt kérdés
2016. nov. 20. 20:42
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
83%

Azért nem mindegy, milyen mértékű a dolog. Egy gúnynév, vagy napi szintű, őrült szekírozás?

MAgamba néznék, hogy nevelhettem ilyen gyereket, és a saját körülményeimet is megvizsgálnám:

Foglalkoztam eleget vele?

Jó példát mutattam?

Nem kényeztettem el, de megkapott mindent?

---

Ezek után elbeszélgetnék vele, hogy nincs joga más felett pálcát törni, terrorizálni, ugyanolyan ember ő is, illetve hogy nem minden a falkaszellem. MA mást röhögnek ki, holnap lehet hogy őt fogják kiközösíteni.

2016. nov. 21. 13:55
 22/46 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk se volt divat a csúfolódás sosem. Tudatosítanám benne,hogy azokat a cuccokat, amiktől menőnek érzi magát, nem ő vette, tehát ne vágjon fel vele,az nem az ő érdeme.
2016. nov. 21. 15:09
 23/46 anonim ***** válasza:
73%
Megvonnám tőle a luxuscikkeket amíg nem változik a hozzáállása.
2016. nov. 22. 20:59
 24/46 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon szomorú lennék, mert sajnos azt látom, hogy minden ilyen esetben súlyos családi probléma van otthon. Ezt a szülők fel sem szokták ismerni/tagadják sajnos. Mindenképpen pszichológushoz fordulnék!
2016. nov. 22. 23:27
 25/46 anonim ***** válasza:
54%
Igazából semmit, mert ahol ilyen a gyerek, ott valószínüleg a szülő is hasonlóan anyagias.
2016. nov. 26. 14:57
 26/46 anonim ***** válasza:
33%
Két nagy pofon. De gyorsan, és csattanósan.
2016. dec. 12. 23:26
 27/46 anonim ***** válasza:
63%
én 25 éve szakközépben nem tapasztaltam ilyent
2016. dec. 12. 23:56
 28/46 anonim ***** válasza:
47%
Ahogy NagyFeró mondaná: olyan pofont kapsz, hogy leszáll a fejed" . Elverném. Egy gyereket meg lehet ezzel nyomorítani, az önértékelését tönkre lehet tenni. Nem szabad hagyni, mert akkor lelki sérült gyerekek jönnek ki az iskolából az életbe. Azzal meg már tele van ez a fórum.
2016. dec. 13. 07:05
 29/46 anonim ***** válasza:
34%

Ezek a piszkálások mélyebbről fakadnak. Valaki azért gonosz a másikkal mert belül neki is fáj valami.

Még keresném, mi a motivációja, miért csinál ilyet. És megtanítanám neki, hogy mi az az agresszív mentes kommunikáció és mi az együttérzés, az önismeret.

Megkérném, hogy nézze meg, mit adott a másiknak és az hogy esik annak a személynek. És ha úgy érzi, rosszat tett, kérjen őszinte bocsánatot.

Majd jóval többet foglalkoznék vele .

No persze, nekem még nincs annyit pénzem sem, hogy egy gyereket el tudjak tartani. Örülök, ha ételt tudok venni magamnak és a szállást kifizetni. Programozóként nagyon nehéz eljutni arra a szintre, hogy ne legyen gond a szállás. Mivel nem örököltem semmit.

Szóval ha lesz gyerekem, inkább én leszek az, aki elmagyarázza a gyerekemnek, hogy a bántalmazó valójában szenved és szánni kell inkább, mint haragudni rá, mert neki rosszabb az élete, mint a miénk.

2016. dec. 13. 07:07
 30/46 anonim ***** válasza:
1%

Miért érdekelne? Azzal lehet szórakozni aki hagyja.

Büszke lennék.

2016. dec. 13. 15:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!