Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hogyan magyaráznátok el...

Ti hogyan magyaráznátok el egy 8 éves kislánynak, hogy mi a szex?

Figyelt kérdés

2016. nov. 20. 10:19
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
19%
Olyan dolog kislányom, ami még nem neked való.
2016. nov. 20. 10:20
 2/43 anonim ***** válasza:
18%
miért kellene elmagyarázni?
2016. nov. 20. 10:26
 3/43 anonim ***** válasza:
19%
Valahogy úgy, hogy "amikor a férfi és a nő nagyon szeretik egymást, akkor szükségük van arra, hogy ezt kimutassák egymásnak szexszel is. De ez a felnőttek játéka, még nem neked való."
2016. nov. 20. 10:26
 4/43 anonim ***** válasza:
95%

Úristen, mik ezek a válaszok...

Kérdező! Ha nem vagy biztos abban, hogyan lehetne a 8 éves kislány szintjének megfelelően felvilágosítani őt, érdemes beszerezni egy felvilágosító könyvet! Ilyenek vannak különböző életkorú gyerekek számára, adott korosztály nyelvén és szintjén mutatják be a szexualitást. Ebből meríthetsz ötleteket, és a lehető legkisebb kárt okozva tudod őt beavatni. Ahogy idősebb lesz, egyre több mindent, máshogy tudsz majd neki elmagyarázni.

Egy 8 éves gyereknek már el lehet mesélni - a saját szintjén -, miből lesz a kisbaba.

2016. nov. 20. 10:28
 5/43 anonim ***** válasza:
23%
Akkor is érdekel miért kell elmagyarázni. Meglátta a szüleit szex közben, vagy hallott valamit ami miatt érdekli? Ok nélkül normális ember nem megy oda egy nyolc éveshez hogy a szexről beszélgessen vele. Bocs, de érzékeny vagyok a témára, mert nekem nevelőapám már hat évesen nagyon meg akarta mutatni mi az a szex.
2016. nov. 20. 10:32
 6/43 anonim ***** válasza:
84%

Bocs, muszáj offolnom, mert tök vicces, ahogy a válaszok színvonala sorrendben emelkedik. :D

A első szánalom, a másodikra nem tudok mit mondani... miért ne kellene, ha érdekli? A harmadik már jó, a negyedik meg a tuti. xD

2016. nov. 20. 10:34
 7/43 anonim ***** válasza:
91%

Nálunk most abszolút aktuális volt a felvilágosítás, mivel jön a kistesó.

Azzal kezdtem, hogy rákérdeztem a 8 éves lányomnál, hogy ő mit tud róla, mi az a szex. Aztán elbeszélgettem vele róla. Nem volt mellébeszélés, nem volt virág és bibe, elvégre nincs benne semmi titkolni vagy szégyellnivaló. Természetesen a lelki oldalára jobban kitértünk, miszerint "ha két ember szerelmes", és "mindenkinek magánügye, ami csak kettőjükre tartozik", és a többi.

Inkább tőlem tudja a tényeket, mint azt vegye alapul, amit a suliban egymás közt hallanak.

Nálunk "első felvilágosítás" már oviban megvolt, mikor úgy jött haza, hogy ő tudja, hogyan lesz a kisbaba. Szerinte úgy, hogy a néni csókolózás közben lenyeli a bácsi nyálát, és attól nő baba a hasában. :)

Hát az ilyen tévhiteket kell időben tisztázni!

Nem fogja attól 8 évesen elkezdeni gyakorolni, mert már tudja, hogy mi a szex. Ettől egy normális családban nevelkedő kislánynál egyáltalán nem kell tartani.

A "mikor lehet" kérdésre nálam egyszerű a válasz, és ő is érti: még kicsi vagy hozzá, de ha már szőrös lesz a puncid, akkor megbeszéljük.

Ezt felfogja, érti, az se újdonság, hogy néz ki az emberi test. (Nem, nem meztelenkedünk a gyerek előtt renderesen, de pl. látott már a strandon átöltözni, meg bugyiból kilógó szőrökkel. :D)

Azt soha nem szabad elfelejteni, hogy a gyerek csak kicsi és tapasztalatlan, de nem hül.ye!

2016. nov. 20. 10:38
 8/43 anonim ***** válasza:
91%

5: Látod, pont azért is kell tudnia egy kislánynak, hogy mi a szex, és hogy a nemi szervek "különlegesek", hogy tudja ő is, ha baj van, és "helytelenül" viselkedik vele egy felnőtt.

Az én lányomnak már nem tudja elmesélni a cukros bácsi, hogy nincs azzal baj, ha megmutatja a bugyiját, és ha nem akarja, még nekem sem köteles megmutatni.

2016. nov. 20. 10:41
 9/43 anonim ***** válasza:
98%

[link]

Ha ez megvolt az ajánlott 3-6 éves korban, akkor 8 évesen semmi nehézséget nem okoz a dolog. Ha meg nem, akkor sürgősen pótolni kell...

2016. nov. 20. 10:41
 10/43 anonim ***** válasza:
95%
5-ös: nyilván azért, mert kérdezi. Neked nem tűnik fel, hogy kb. ömlik ránk a szexualitás a tv-ből, a reklámokból, még az újságokból is. Miből gondolod, hogy egy nyolc éves ezt nem veszi észre? De mondok mást, már az oviban is simán kérdezősködnek (hogyan lesz a kisbaba), sőt, ovis gyerek már simán maszturbálhat - nyilván más vonatkozásban, mint egy felnőtt, Ebbe nem kell semmi perverz dolgot belelátni, csak észreveszi, h jó érzés, és pont. Ill. a gyerek ugye közösségben van. Bőven elég, ha csak egy csoporttársa hallott valahol a szexről (mondjuk idősebb testvér, stb.), az új infó pedig végigsöpör a csoporton... de figyi, amúgy ezer oka lehet, tényleg, nincs türelmem most az összes verziót leírni, ami végigfutott a fejemben.
2016. nov. 20. 10:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!