Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anya nem...

Mit tegyek, ha anya nem akarja megengedni, hogy elkezdjek vezetni?

Figyelt kérdés
17 éves leszek januárban és már többször felhoztam neki, hogy az osztályomban már nagyon sok lánynak megvan a jogsija, és én is szeretném minél előbb elkezdeni, hogy ezt letudjam és ne egyetem alatt kelljen. De nem engedi, mert nekünk nincs autónk meg nem tudom... Nem hallgat az észérveimre, hogy sokkal könnyebb lenne ha nem később kellene, hanem már tudnék vezetni, meg az hogy nekünk nincs autónk nem jelentené azt, hogy nekem egyszer nem lesz. Nagyon elutasító és beszélni se akar róla... Mit csináljak, hogy győzzem meg?

2016. nov. 18. 16:05
1 2 3
 21/24 anonim válasza:
42%

Oh

Most saját vélemény következik, meg lehet kövezni érte nyugodtan, de:

A nincs autónk kifogás a legjobb. Attól hogy most nincs autójuk, később miért ne lehetne?

Amikor nekiáll valaki egy iskolában tanulni, akkor gimnázium első évében is tanul, pedig tudja, hogy szüksége a tudásra leginkább majd negyedikben, érettséginél kell, mégis megtanulta, és nem az érettségi előtt egy nappal.

A másik, hogy veszélyes, meg könnyű meghalni, ha tapasztalatlan és felelőtlen a sofőr: rendben, oké, de ha felelőtlen vagy, bármiben meghallhatsz, tipikus, hogy ez, meg az halt meg, mert száguldozott: oké, a szomszédunk úgy halt meg, hogy megöregedett, az ükpapámat meg a tüdőgyulladás vitte el.. És?

Ha van esze, lehetősége, és pénzük rá, miért ne tehetné le a jogsit?

Legalább túl van rajta, és ha vezetnie kell majd, akkor elég előtte gyakorolni, nem pedig jogsit csinálni.

2016. dec. 11. 14:14
 22/24 anonim ***** válasza:

Nekem is kb ugyanez volt. A barátaim megcsinálták a jogsit ahogy lehetett, és furcsán néztek rám, amikor mondtam, hogy én még nem kezdem el. Mondtam apámnak, hogy szeretnék (ekkor voltam 17) de kb. leüvöltött. Ő nem adja oda nekem a kocsit, akkor miért csináljam meg, ő nem ad rá pénzt, mert túl sok ahhoz, hogy aztán elfelejtsem (anyukámnak is van jogsija de állítása szerint elfelejtett vezetni mert nem gyakorolt). Akkor nem tudtam megoldani, hogy saját pénzből fizessem, nem volt annyi diákmunka lehetőség, mint most, ráadásul ez decemberben volt, és év közben nem is engedett volna apám dolgozni. Próbálgattam spórolni a kevéske zsebpénzemből, de 40 ezerig jutottam, aztán feladtam. Enyhült a dolog kicsit, úgy gondoltam, majd tényleg akkor csinálok jogsit, amikor lesz lehetőségem kocsit venni.

Most vagyok 21 és nem várok addig. Már dolgozom suli (egyetem) mellett, folyamatosan, tehát ki tudom fizetni és nem kell senki engedélye. Úgy számoltam, hogy kb. másfél év múlva tudok is kocsit venni (egy használtat), ha annyit dolgozom addig mint most. Hamarosan kezdem. :)

Egyetem mellett is le lehet rakni, azt javaslom, hogy a kreszt csináld meg vizsgaidőszakban, a vizsgáid után, így másra nem kell tanulni, utána vezetni járni tudsz bármikor, lesz olyan, hogy egy nap csak 1-2 órád lesz és utána ráérsz. :)

Nekem egyébként ez még bennem él fájdalomként, hogy üvöltözni kellett velem és megtagadni azt, amit kértem, meg hogy mások már 4 éve rutinos vezetők, én meg majd 23 évesen próbálom felidézni a tanultakat...

2017. jan. 14. 14:55
 23/24 anonim válasza:
lehet hogy nem aktuális de én 300 ezer forintból tetem le 1 év munkája benne volt és szorgalmas gyűjtés bár ,én fizetem mindent jogosítványból de a szüleim autó felét ők fizeték ez az autó opel astra f 1995 most 22 éves autó januári de ez így 400 ezer forint volt és nem hibátlan sajnos rozsda szeretni mardosni tehát tanuló autónak vettük majd 2-3 év múlva veszek egy másikat de ha összetöröm olcsón tudok szerezni másikat pl motorház tetőt stb
2017. ápr. 8. 10:33
 24/24 anonim ***** válasza:
19-es válaszoló, hogy te mekkora egy rohadék vagy...
2021. szept. 7. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!