Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anya nem...

Mit tegyek, ha anya nem akarja megengedni, hogy elkezdjek vezetni?

Figyelt kérdés
17 éves leszek januárban és már többször felhoztam neki, hogy az osztályomban már nagyon sok lánynak megvan a jogsija, és én is szeretném minél előbb elkezdeni, hogy ezt letudjam és ne egyetem alatt kelljen. De nem engedi, mert nekünk nincs autónk meg nem tudom... Nem hallgat az észérveimre, hogy sokkal könnyebb lenne ha nem később kellene, hanem már tudnék vezetni, meg az hogy nekünk nincs autónk nem jelentené azt, hogy nekem egyszer nem lesz. Nagyon elutasító és beszélni se akar róla... Mit csináljak, hogy győzzem meg?

2016. nov. 18. 16:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, szerintem itt az a bazi nagy helyzet, hogy anyukád reálisan szemléli a dolgokat. Ha nincs autótok akkor minek kellene neked jogsi? Mert majd esetleg ha végzel az egyetemen és már dolgoztál pár évet, lesz pénzed autóra úgy 25-6 éves korodra, akkor legyen egy jogsid?

Már alapból az a képzés, ami elég a jogosítvány megszerzéséhez igazából csak arra elég, hogy ne tudj nagyobb galibát csinálni. Hidd el, hogy jogosítvány után, ha aktívan vezetsz úgy is még 1-2 évig lesznek bakijaid. Itt-ott lefulladsz néha, kézifékkel akarsz elindulni, üresbe rakod véletlenül az autót, rossz sávba mész, bemész szembe a forgalomba stb. Ilyenek előfordulnak. Aztán szépen beletanulsz teljesen.

Na de ha most te alapból úgy kezdenéd, hogy meglesz a jogsid és utána gyakorlatilag majdnem egy évtizedig úgysem tudsz napi rendszerességgel vezetni, akkor teljesen el fogod felejteni addigra. Rengeteg olyan ember van aki "újrakezdi" a vezetést és hiába van jogosítványa, inkább elmegy oktatóval vezetni 10-15 órát, mert annyira elfelejtette már az egészet.

2016. nov. 18. 18:23
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előttem válaszolókkal teljesen!Én egyetem alatt csináltam a jogsit. Akkor sem volt lehetetlen, de abban igazad van, hogy sokszor fárasztó volt még az órák után vezetni is menni, de szerettem volna, és a szüleim is támogattak benne. Viszont hallgass a leírt tanácsokra, mert én is tapasztalatból mondom, hogy miután levizsgáztam, az itthoni kocsival sokat kellett járnom vezetni hogy menjen rendesen. Szóval ha nincs kocsitok szerintem is felesleges a jogsi, mert ki fogsz esni az egészből, nem lesz rutinod. Ráérsz ezzel, nem maradtál le semmiről.

22L

2016. nov. 18. 23:58
 13/24 A kérdező kommentje:

Beszéltünk róla tegnap is, és közölte hogy lenne rá pénze, tehát ha akarná kifizethetné, de elmesélte hogy két kollégájának is hogy halt meg a gyereke, emiatt, hogy korán volt jogsijuk és autóbaleset történt... (anya a klinikán dolgozik, tehát ilyen szempontból néz mindent)

Szóval oké, megértettem, meg köszönöm minden válaszolónak, jogos érvek, csak hát... nyilván rossz érzés lesz látni hogy mindenkinek van, engem kivéve. :/

2016. nov. 19. 13:58
 14/24 A kérdező kommentje:
Tehát szerintetek egyetem alatt is megoldható lenne? Mármint nem esne szét az ember?
2016. nov. 19. 13:58
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

De most attól ha lenne jogsid neked is miért éreznéd jobban magad? Azért hogy te is elmondhatod hogy van jogsid? Utána nincs kocsi hozzá, teljesen felesleges.

Egyetem alatt is megcsinálható. Illetve kezdd el nyáron, mikor több a szabadidőd. Én nyáron megcsináltam a kreszt meg az elsősegélyt, és úgy jött ki hogy a vezetés szeptemberben kezdődött nekem. Én nagyon akartam, meg szerettem is vezetni az elejétől kezdve szóval nem estem szét. De nem tudom te milyen szakon akarsz majd tanulni. Ha elkezded az egyetemet, meglátod majd mennyi szabadidőd lesz és ahhoz igazodsz.

#12es válaszoló voltam.

2016. nov. 19. 14:31
 16/24 anonim ***** válasza:
76%

"Tehát szerintetek egyetem alatt is megoldható lenne? Mármint nem esne szét az ember?"

A kreszt kb. tanulni se kell, ha eddig nyitott szemmel jártál. A vezetés meg heti 1-2-3 óra elfoglaltság, ennyi bármilyen egyetem mellett belefér. Viszont továbbra sem értem, minek neked jogosítvány, ha nincs autótok? Tudod milyen drága egy autó fenntartása?

Meg aztán az sem mindegy, hol tervezel majd élni. Én Bp-en élek 4 éve, jogosítványom van, egy normális autót is ki tudnék most zsebből fizetni, de nem veszek autót, mert egyszerűen felesleges. Arra tudnám használni, hogy egyik piros lámpától a másikig megyek meg dugóban állok.

2016. nov. 19. 14:47
 17/24 anonim ***** válasza:
35%

Nekem is most lett meg a jogsim, 18 éves leszek nemsokára. Tényleg nem érdemes úgy megcsinálnod, ha nincs autótok, ugyanis rengeteget kell gyakorolnod, hogy rutinos sofőr legyél. :) Ha most leteszed és utána nem gyakorolsz, akkor nincs értelme. Jó esetben 5-10 év múlva veszel egy autót és addigra szépen el is felejtesz mindent.

Egyébként meg simán meg lehet csinálni egyetem mellett. Egyik barátnőm pasija most csinálja (22 éves, ez a harmadik éve), ő agysebésznek tanul, tehát gondolom sejted, hogy milyen sokat kell tanulnia. De még neki is belefér a tanulás mellett a jogsi. Sikerült neki elsőre a KRESZ, a napokban tette le az elsősegély vizsgát is sikeresen elsőre és közben jár vezetni. Szóval nem tudom milyen szakra mennél, de szerintem ha az orvosin megoldható, akkor bármelyiken! :)

2016. nov. 19. 19:39
 18/24 A kérdező kommentje:
Azért szerettem volna/szeretném letudni, hogyha esetleg olyan munkahelyre mennék, ahol egyenesen elvárás, vagy ha olyan helyre mennék tanulni ahol kéne vezetni, ne legyen ezzel gond. Igazatok van, arra nemigen gondoltam, hogy az autó hiányát magát hogy tudnám megoldani, de nem tudom... másokat egyenesen cseszegetnek érte a szüleik, hogy menjenek, nekem pont mondta egy ilyesvalaki hogy mennyire elege van belőle, nálam meg fordítva. :D Meg hát nyilván bennem van az is, hogy szeretném megtanulni, szeretnék 'tudni' vezetni... A rutin-dolog is jogos ha így belegondol az ember, de egyszerűen én kevesebbnek érzem magam tudva, hogy függnöm kell a tömegközlekedéstől még x évig. Szerintem nagyjából ez a fő indok. :/ :)
2016. nov. 19. 20:11
 19/24 anonim ***** válasza:
73%

Már többen leírták neked ugyanazt türelmesen, tapasztalatból de te csak hajtod a magadét.

Kevesebbnek érzed magad mert nincs jogsid és a tömegközelekedéshez vagy kötve x évig.. ha most lenne jogsid és nincs kocsid akkor mivel járnál? Tömegközelekedéssel... aztán hordhatnád magaddal a jogsit hogy van. Nulla rutinnal de nagy büszkeség! Vagy akkor ha ez a legnagyobb problémád akkor elmész szépen diákmunkára és kezdesz gyűjteni a kocsira. De gondolom a diákmunkára majd jön a kifogás hogy nincs rá időd blablabla..

Félsz hogy olyan helyre mész tanulni ahol kell jogsi? Mi van? Egy egyetemre sem kitétel tudtommal a jogsi. De javítsatok ki ha tévedek..

Ne másokat majmolj kislány!

2016. nov. 20. 00:17
 20/24 A kérdező kommentje:
Utolsó, nyugalom, én már belenyugodtam, meg minden. Azt a tanulósat úgy értettem, hogy nem a lakhelyemhez közel mennék tanulni, de okéoké kolesz vagy valami, persze. Én ezt értem, meg is győztetek, csak remélem nem lesz ez majd így mindig, ennyi. Voltam már dolgozni amúgy, most nyáron, de ott olyan nevetséges összeget kerestem, hogy azt nyilván nem abba fektettem, hanem másba. Abban is igazad van utolsó, hogy 'ne másokat majmoljak', nekik van kocsijuk, nekünk nincs, ez nyilván mindent megváltoztat. De akkor úgy mondom, hogy kicsit rossz érzés, mert amúgy én anyukámmal élek, tehát nincs is egy 'pasi, aki nyomasson' meg ilyenek :D Tehát így végső soron én felfogtam, nem is fogom többet felhozni itthon, csak attól még zavar, ha mondhatom így.
2016. nov. 20. 12:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!