Köteles vagyok azért meghívót küldeni anyámnak a szalagavatóra, mert az anyám?
"mert ő hozott a világra".
Ó, hogy oda ne rohanjak!! Három gyereket szültem, ennek a fényében mondom, hogy ebben semmi dicsőség nincsen. Ha valaki a lábát szétteszi, és bent van a gyerek, akkor más választása úgysincs, eddig még egy gyerek se maradt bent. Azért meg hadd ne kelljen hajbókolnod életed végéig, mert ügyesen szét tudta dobni a lábát! Nem ettől lesz valaki anya, hogy szült!
A helyében hálát adnék a sorsnak, hogy tarthatom veled a kapcsolatot, az után, amit tett, és ahogy most is viselkedik!
Ha nem adsz meghívót, akkor nem adsz, semmi köze hozzá. Nálunk pl. még csak főt lehetett meghívni, értelem szerűen a szülőket. Sok elvált szülős gyerek volt bajban, hogy melyik kettőt, hogy senki se sértődjön meg. De nem volt belőle senkinél örök harag!
Ha ezért berág a jó édes anyád, és nem akar látni, akkor nem vesztettél sokat, azt hiszem.
Csak nálam húzta ki a gyufát, hogy lepasszolta a gyerekét (el sem tudom képzelni hogy lehet egy 5 éves tündérkét elhagyni), semmit nem vett részt az életedben (a gyerektartás fizetése törvényes kötelessége) és most odajönne a szallagavatódra, hogy büszkélkedjen a lányával?
Készülj fel mert most jönnek az életedben azok az alkalmak, ahol a szülők 'élvezhetik' a gyerekeik sikerét. A szalagavató, diplomaosztó, esküvő, gyerek születése stb. Ezekből érdekes módon kérné a részét az 'anyád'...
Öregszik és kezd rájönni, egy pasi sem éri meg, hogy elhagyjam a gyerekemet miatta vagy csak simán ki akar majd használni.
Ugyanez volt nálunk is. Mi 4en vagyunk tesók, majd mikor hugom 2 éves lett anyánk rájött, hogy neki nem kell ennyi gyerek és akar élni még. (A vicc, hogy pár év múlva megházasodott és szült még 2 gyereket). Én anyukámnak a nevelőanyukámat tekintem, aki felnevelt és velem volt életem nagy részében.
Anyám ott akart lenni a szalagavatómon, meg a ballagáson, de nem hívtam meg. Húgomnál végül célba ért, de ott is csak a ballagáson vett részt. Bátyám diplomaosztójára se lesz meghívva.
Adj nyugodtan anyádnak meghívót! Annak, aki felnevelt.
A nő, aki megszült az nem az anyád.
Én a helyedben apámat és a nevelőanyámat hívnám el.
Szülőanyádnak meg nem kell magyarázkodnod, nem hívod meg és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!