Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek sok ha a fiatok...

Szerintetek sok ha a fiatok barátnője heti 2x nálatok van? Vagy mennyi idő az ami sok ha a gyereketek párja nálatok tölt? Mi az ami már zavaró?

Figyelt kérdés
2016. nov. 15. 20:03
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%
Nálunk a bátyám barátnője járt hozzánk. Egy darabig jó volt, aztán egy idő után nagyon zavaró. Mondjuk volt,hogy heti 4x aludt nálunk, este fél órákat kellett várnom, hogy én is tudjak fürödni, használta az illatszereimet megkérdezés nélkül, kirámolták esténként a hűtőt, reggelre egy korty tejet sem hagytak a kávémba. Soha nem pakolt el maga után, be sem ágyazott, el nem mosogatott volna és mindig üres kézzel állított be, ha 2-3 napra jött. Egy idő után már marhára zavart...
2016. nov. 15. 21:42
 12/23 anonim ***** válasza:
30%
A párja.. Tehát igazából nem zavarhat a jelenléte. Ha költséges, mert sokat van ott (kaja, rezsi) akkor meg kell beszélni, hogy mivel, mennyivel járulnak hozzá a kiadásokhoz. De azt hiszem, hogy fordított esetben sem sok szülő kérdezi meg a gyerekét (egyedülálló szülő esetében), hogy az új pár hány napot lehet ott, zavarja-e a gyereket. Ha van jövedelmük és lehetőségük, akkor gondolom úgyis külön költöznek, ha valóban együtt tervezik az életüket. 21 évesen már ezen is biztos gondolkodnak ha régebben vannak együtt. Ha viszont nem régen, akkor kár belehajszolni őket egy összeköltözésbe csak azért mert zavaró, hogy egy "idegen" is van a lakásban, mert lehet, hogy elhamarkodott lépés lenne.
2016. nov. 15. 21:45
 13/23 anonim ***** válasza:
75%

Ha egy egyszobás lakásban laktok akkor zavaró. :) ha nem, akkor nem. Mondjuk nálunk volt olyan lány aki kipakolta a hűtőt, elhasználta a sminkcuccokat és órákat volt a fürdőben. Nem mellesleg szexelni sem tudott halkan. Na az zavaró volt, senki nem látta szívesen.

Egy kedves, normális lány nem zavar senkit, minket sem zavart. Sőt, családtag lett ő is.

Nagyon emberfüggő, hogy mi a zavaró.

2016. nov. 15. 22:48
 14/23 anonim ***** válasza:
75%

Erre nem lehet értelmesen válaszolni, mert nem csak az ingerküszöbe más mindenkinek, hanem a kapcsolata is :)

Sajnos egyelőre csak a másik oldalról tudok szólni:

Én diákkoromban volt, hogy egész heteket is anyóséknál töltöttem, de ő nagyon szeretett engem és úgy marasztalt, állandóan háborúztak már anyámmal, hogy engedjen már haza :D

Volt egy jó barátnőm, ő az a jópofizós kis sárkány típus volt... lenézte a barátja szüleit a vallásosságuk miatt, így nem különösebben kedvelték egymást, mégis volt pofája hetente több napot is náluk tölteni.

Persze ott ment a kényszermosoly, a hátuk mögött meg szidta őket mindenkinek.

Ott nyilván szegény "anyósnak" már a létezése is sok volt, nemhogy a jelenléte, pedig egyébként vendégszerető emberek voltak.

Szóval azért ebből a szempontból sem mindegy a dolog.

2016. nov. 15. 23:59
 15/23 anonim ***** válasza:
88%

Saját történet.:

Nógrádmegyei kisebb faluból való vagyok, a férjem budapesti. 19 voltam mikor összejöttünk februárban, szeptemberben kezdtem az egyetemet és az anyukája ajánlotta fel hogy menjek hozzájuk ne albérletbe mert az drága, meg a koli is szenny úgymond. Adtam havi x ezer forintot jobban is kijöttünk anyagilag. Ezenfelül ha hazajöttem Anyukám mindig küldetett fel velem valamit :) Akár tojást, sütit, bármit, hogy ezzel is kompenzáljuk :) besegítettem a takarításba főzésbe egyaránt. Február meg szeptember közt (mivel akkor Vácra jártam suliba 25 perc pesttő) volt hogx ott aludtam barátomnál 1-2 alkalommal, ő meg akkor péntektől-vasárnapig nálunk volt. Sose zavart senkit. Anyukám mindig kérdezte mikor jön már :)

Szóval sok tényezőtől függ. Mi nem éltünk nagy lábon de volt egy külön kuckóm, így nem zavartunk sok vizet pl

2016. nov. 16. 08:43
 16/23 anonim ***** válasza:
49%

Hát ez azért sok mindentől függ. Pl.:

- ottalvást is jelent-e, ha igen, hány éjszakát?

- milyen lakásban, házban laktok?

- mi történik az ottlét alatt?

Én pl. engednék heti 2 napot egy éjszakával, ha rendesen el tudjuk a leányzót szállásolni, és nem kell kirakni senkit sem a szobájából, hogy tudjon hol aludni a lány. Ha külön szinten lakik a srác, akkor lehet több is.

Ami már a zavaró kategória lenne nekem:

- egy héten kettőnél több ott töltött éjszaka, ha egy kis panellakásban vagyunk. 21 éves fiúnál a szülő jobb esetben 43-44+ éves, tisztességben ledolgozott évei után szeretne nyugit a lakásban, nem egy vadidegen pizsamás csajt kerülgetni a fürdőben heti 4x mondjuk.

- az ciki, ha a csaj csak ott lebzsel, nem viselkedik illendően, mindent felzabál, kérdés nélkül használ bármilyen olyan háztartási eszközt vagy kencét, ami nem a barátjáé

2016. nov. 16. 09:52
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Több dologtól függ. Pl lakás milyensége, szülők személyisége, a gyerek párjának a személyisége, stb.

Nálunk pl keveset vagyunk a párommal, mert anyukám nem igazán szereti, ha bárki átjön, ez nem a barátom ellen irányul, nagyon bírja őt, ha bárhova megyünk, akkor külön mondja nekem, hogy hívjam ám mindenképp a barátom, és ez a városban történő mozizásra, meg a két hetes külföldi utazásra is igaz. Tök jól kijönnek, szívesen vannak együtt, csak anya nem szereti, ha vendég van nálunk (az ő ismerősei se jönnek át soha, inkább elmennek együtt étterembe, ha pletykapartit akarnak tartani). Meg a mi házunk amúgy se annyira jó erre, egymás mellett van anyáék szobája meg az enyém, szóval este suttognunk kell a szobámban, meg csak egy fürdőszobánk van, stb. Szóval mi inkább programokra "visszük" a barátomat.

Barátom anyukája sokkal jobban kedveli a társaságot otthon, ráadásul náluk úgy van, hogy a szülők hálószobája + egy fürdő van a földszinten, a barátom szobája + egy fürdő meg az emeleten, így igazából találkozniuk se kell velem, ha épp nincs kedvük hozzá. Bár szeretnek velem beszélgetni, esténként azért összeülünk dumálni egy pohár bor mellett.

Az mindkettőnk részéről teljesen evidens, hogy egy büdös szó nélkül nem használunk/eszünk meg semmit csak úgy a másik otthonában, az otthoni dolgokban segítünk (pl barátom jön hozzánk fát hasogatni ha kell, én meg szívesen segítek náluk a takarításban, ez teljesen természetes), nem zavarjuk az otthoniak nyugalmát (pl üvöltő zene, hangos szex, kiabálás, akármi), plusz mikor egyikünk megy a másikhoz, akkor útközben bevásárol pl vacsihoz, vagy esti iszogatáshoz, szóval nem üres kézzel állítunk oda.

Így szerintem nem gáz, de ismétlem, ez helyzetfüggő. Barátom nagynénje legszívesebben a fia 20 haverját odaköltöztetné magukhoz, annyira imádja a társaságot meg a nyüzsit, az én nagynéném meg attól is rosszul van, ha 2 hetente egy órára ott van valami vendég a házában.

Plusz sok múlik a fiatalok mentalitásán, egy segítőkész, rendes fiatal lányt/pasit szerintem majdnem mindenki szívesen lát, egy taplót meg senki nem akarna kerülgetni.

Kompromisszumkészség kell ezen a téren, és keresni kell olyan megoldást, ami nagyjából megfelel mindenkinek.

2016. nov. 16. 10:29
 18/23 anonim ***** válasza:
29%

Inkább kevés.

Nincs olyan, mi sok lenne.

Miért lenne bármennyi zavaró?

2016. nov. 16. 11:33
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ.Ha kedvelem a gyermekem párját, nem zavar. Ha semleges, akkor lehetnek olyan esetek, amikor egy igeig ok, máskor meg zavar. Ha nem csípem, akkor 1 pillanat is sok, ha itt van.
2016. nov. 16. 11:49
 20/23 anonim ***** válasza:
Nem mehetne a tanulás, házimunka rovására. De így sem tűrném el minden nap. Főleg reggeltől estig. Nincs ingyen a kaja és az ember fingani sem tud a saját házában.
2016. nov. 16. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!