Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 1 éves kisgyereknek lelkileg...

1 éves kisgyereknek lelkileg segíteni?

Figyelt kérdés

Most 14 hónapos a kisfiunk, és megszületett a kistestvére.

A nagyobb eddig hozzá volt szokva, hogy Anyun nem kell osztozni és 1-2 hónapja már a határait is feszegeti, így a most kialakult helyzetet nem viseli túl jól. Várni kell anyura, és addig nem játszik vele, nem nagyon figyel senki rá úgy ahogy ő szeretné.

A probléma az, hogy az újszülött még sokat sír, igényli a törődést, így a nagyobbra jóval kevesebb figyelem jut, főleg amíg én a munkahelyemen vagyok.

Nyilván majd megszokja a helyzetet idővel, de szeretném neki megkönnyíteni a változás feldoglozását amennyire ez lehetséges.

Van ebben tapasztalata valakinek, vagy van ötletetek?

köszi

2016. nov. 14. 13:00
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

@10: igen, ezek megvannak :) Egyébként otthon a párommal kapcsolatban nincsenek követelményeim, azt gondolom mindketten úgy állunk a feladatokhoz, hogy amíg van addig kivesszük a részünket belőle, most pedig pláne próbálok minél többet átvállalni.

Csak sajnos amikor én dolgozom akkor egyedül van otthon ezzel az egész problémával.

2016. nov. 14. 14:46
 12/17 anonim ***** válasza:
Jól csináljátok! Amit még megpróbálhat a feleséged, ha van kedve hozzá, hogy idöközönként felcuccolhatja a gyerekeket és elmehet egy rokonhoz, barátnöhöz, ismeröshöz, (vagy "szabadidös/nyilt" oviba -ezt is csináltam egy darabig és érdekes embereket lehet megismerni a gyerekek meg közben játszanak) akinek van hasonlo koru gyerköce mint a nagyobbik. Mi is ezt tesszük, unokanövérke másfél évvel idösebb de imádják egymást!
2016. nov. 14. 19:31
 13/17 A kérdező kommentje:
@12: sajnos a rokonok messze laknak, de a nyílt ovi jó ötletnek tűnik
2016. nov. 14. 21:39
 14/17 anonim ***** válasza:

Amint a pici nagyobb lesz picit, és lehet menni, keressenek babaklubot. És az tényleg jó ötlet, hogy ha hazaérsz, próbálj Te egyik nap a picivel, másik nap a naggyal foglalkozni, és addig anyuka is fordítva. Így majd lassan meg fogja érteni, hogy lesz neki apaidő, meg anyaidő, és ha mindig így lesz, ahogy megígéritek, és mindig el kell neki mondani. Megérti ám. Ha anyuka egyedül van otthon a kettővel, akkor is beszéljen mindig a nagyhoz (is) kérje meg egyszerű dolgokra, amik fixen csak az övé, pl. a pelenkát levenni a polcról, ha pelenkázás van, ha fürdetés ő mérje a fürdővizet, stb.

És nagyon-nagyon sok türelem apuka, mert a nagynál hamarosan elkezdődik a dackorszak, és még jobban feszegetni fogja a határait. :)

2016. nov. 15. 11:24
 15/17 A kérdező kommentje:
@14: köszi, már elkezdődött, feszegeti a határokat rendesen :) igyekszünk türelemmel terelgetni :)
2016. nov. 15. 12:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Sajnos úgy tünik, nem hasznosak a válaszaim. Köszönöm, hogy hozzájárulhattam pár ötlettel a kérdezö mindennapjaihoz. Èrdekes a "magyar" emberek hozzáállása mivel az volt a kérdés, hogy: "Van ebben tapasztalata valakinek," -van-, "vagy van ötletetek?" -volt- Na ez a válasz nem lesz hasznos az biztos! -viszont az, hogy mindenképp lepontozzál, mert nem neked jutott eszedbe...na az biztos hasznos! Megint lesz jó két év szünet mire válaszolok valami kérdésre! Aki akar tölem valamit az kérdezze privátban, szivesen válaszolok kedves embereknek, meg segitek is amiben tudok, ahogy szoktam is. -Håll käften!-
2016. nov. 17. 10:15
 17/17 A kérdező kommentje:
@16: lepontoztalak? mikor, melyik választ?
2016. nov. 17. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!