1 éves kisgyereknek lelkileg segíteni?
Most 14 hónapos a kisfiunk, és megszületett a kistestvére.
A nagyobb eddig hozzá volt szokva, hogy Anyun nem kell osztozni és 1-2 hónapja már a határait is feszegeti, így a most kialakult helyzetet nem viseli túl jól. Várni kell anyura, és addig nem játszik vele, nem nagyon figyel senki rá úgy ahogy ő szeretné.
A probléma az, hogy az újszülött még sokat sír, igényli a törődést, így a nagyobbra jóval kevesebb figyelem jut, főleg amíg én a munkahelyemen vagyok.
Nyilván majd megszokja a helyzetet idővel, de szeretném neki megkönnyíteni a változás feldoglozását amennyire ez lehetséges.
Van ebben tapasztalata valakinek, vagy van ötletetek?
köszi
@10: igen, ezek megvannak :) Egyébként otthon a párommal kapcsolatban nincsenek követelményeim, azt gondolom mindketten úgy állunk a feladatokhoz, hogy amíg van addig kivesszük a részünket belőle, most pedig pláne próbálok minél többet átvállalni.
Csak sajnos amikor én dolgozom akkor egyedül van otthon ezzel az egész problémával.
Amint a pici nagyobb lesz picit, és lehet menni, keressenek babaklubot. És az tényleg jó ötlet, hogy ha hazaérsz, próbálj Te egyik nap a picivel, másik nap a naggyal foglalkozni, és addig anyuka is fordítva. Így majd lassan meg fogja érteni, hogy lesz neki apaidő, meg anyaidő, és ha mindig így lesz, ahogy megígéritek, és mindig el kell neki mondani. Megérti ám. Ha anyuka egyedül van otthon a kettővel, akkor is beszéljen mindig a nagyhoz (is) kérje meg egyszerű dolgokra, amik fixen csak az övé, pl. a pelenkát levenni a polcról, ha pelenkázás van, ha fürdetés ő mérje a fürdővizet, stb.
És nagyon-nagyon sok türelem apuka, mert a nagynál hamarosan elkezdődik a dackorszak, és még jobban feszegetni fogja a határait. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!