Miért nem vár engem haza az anyám? Hogy lehet ezt feldolgozni lelkileg? Mit tegyek, hogy érezze mekkorát hibázik?
Anyád normálisan viselkedik, ellentétben veled.
Nem értem, minek akarsz hazamenni erös terhesen, csak magadnak teszel rosszat és a születendö gyereknke sem használ, ha netán ott lesz belöle koraszülés. Tökéletesen érthetö, ha ezt el akarja kerülni, minden normálisan gondolkodó ember nem akarja, hogy egy utolsó idös terhes utazgasson fontos indok nélkül.
Emellett mit vársz, négy éve nem élsz anyáddal, hanem egész máshol. Az a természetes, hogy ök is kialakítanak egy önálló életet és nem azon agyalnak, hogy a "felnött" gyerekük nincs ott velük. Szerintem nekik is joguk van a magánéletre és érthetöen felszabadultabbak kettesben.
Ezen kivül úgy derül ki a szövegedböl, hogy a meglévö gyereket a szünetekre lepasszolod a szüleidnek, ahelyett, hogy te törödnél vele. A szüleid nem azért vannak, hogy a gyerekre vigyázzanak, ez a te feladatod.
Érthetö, ha nem ragaszkodik ahhoz, hogy megint hetekig a gyerekre vigyázhasson, aki feltehetöleg nem leültetik és ottmarad tipusú, azaz elég megeröltetö egy idösebb embernek.
Azért ez egy elég összetett dolog. Az én fiam Angliában dolgozik és évente két-három alkalommal tud hazajönni. Egyébként 27 éves. Örülök, ha jön, de meg kell mondanom őszintén, akkor is megkönnyebbülök, ha elmegy. Imádom, de a korunkból kifolyólag teljesen más az életritmusunk. Kicsi a lakás, másfél szobás. Nyilván az egyiket átengedjük neki, ha itthon van, nekünk marad a kicsi háló.
Sokáig alszik, mivel éjjel találkozik a barátokkal. Én főznék, ő aludna, éjjel viszont mi aludnánk a párommal, ő viszont zörög. Elég nehéz összeegyeztetni a dolgokat. Ráadásul egy fürdő van, benne a wc-vel.
Megszoktunk egy nyugodt, kialakított életritmust, ami ilyenkor felborul, mindenkinek alkalmazkodni kell mindenkihez a kicsi lakásban. 2-3 hétig ez már megterhelő mindannyiunknak.
Szóval szerintem ne hidd, hogy nem szeret, valószínűleg örül is, csak hát akárhogy nézzük, ti vendégek vagytok, ő pedig vendéglátó, aki gondolom főz rátok és ellát mindenfélével, mint ahogy én is teszem, ha itthon van a fiam.:)
Ettől függetlenül tényleg nagyon szokott hiányozni és ez egy kettős érzés, mert hosszabb itt tartózkodása alatt viszont már a régi életem, a nyugalom is hiányzik. Anyukád is így lehet ezzel.
Szerintem erre mindenki az alapján reagál, amilyen mintán felnőtt. Én pl azt láttam világ életemben, hogy a közelben élő mama minden hétvégén meg van látogatva, és a 200 km-re élő mamához is 2-4 havonta mentünk. Elég család centrikus környezetben nőttem fel, szóval nekem is rosszul esne
De szerintem nem sok mindent tudsz vele csinálni. Én azt csináltam volna, hogy szomorúan azt mondom "azt hittem hiányzunk" aztán kikapcsoltam volna a skypeot
nem mondta senki, hogy az autóban ücsörgéstől fogsz szülni. Viszont bármi történhet út közben vagy itthon. Nem jobb ott tölteni a terhességed végét, ahol normálisan szülni szeretnél?
Az ugye eszedbe sem jut, hogy őket hívd magadhoz? Hát ennyire hiányoznak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!