Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem vár engem haza az...

Miért nem vár engem haza az anyám? Hogy lehet ezt feldolgozni lelkileg? Mit tegyek, hogy érezze mekkorát hibázik?

Figyelt kérdés
Külföldre kellett költöznünk anyagi okok miatt,otthon nem bírtuk volna fizetni a lakáshitelt.A férjemmel és a kislányunkkal 4 éve kinnt èlünk.Ritkán tudunk hazautazni,és nagy a honvágy.Anyámmal skype-on szoktunk beszélni,és láthatólag jól elvannak apummal,nem érzem, hogy hiányoznánk neki.Túl kényelmes egy ember,tán még örül is,hogy kiköltöztünk,és nem kell vigyázni az unokájára.Nyári szünetben ugyan ott van ,de most az őszi szünetben nem tudunk hazamenni,és mikor mondtam neki nem volt elszomorodva.Állapotos vagyok és tavasszal szülök,ìgy a tavasszal sem tudunk hazautazni,aztán majd csak nyáron lesz rá lehetőség. De beszéltük a párommal,hogy januárban ,szülés előtt jó volna hazamenni,mire anyám azt mondta,hogy minek erőltetjük ezt a hazamenetelt?Nagyon rosszul esett a reakciója,ahelyett,hogy örülne neki,és hazavárna ,ilyeneket mond.Mikor mondtam neki,hogy miért nem akarja,hogy hazamenjünk,azt mondta,hogy felőlem azt csináltok amit akartok.Milyen anya az ilyen?:-(
2016. okt. 31. 07:23
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
91%

20-as vagyok

Azt még lefelejtettem, hogy biztos azért nem mondja anyukád, hogy mennyire hiányzol nekik, mert nem akarja a helyzetedet nehezíteni ezzel.

Hiszen tudja, hogy amúgy is honvágyad van, mi lenne, ha még ő is rágná a füledet, hogy " Mikor jöttök haza? Belebetegszünk a hiányodba! Mikor jöttök? Mikor jöttök?...stb., stb"

Gondolj csak bele! ... de abban biztos lehetsz, hogy nagyon hiányzol mindkettőjüknek!

2016. okt. 31. 18:16
 22/29 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem az nem szülő, aki egy kis kényelmetlenséget(!!!) nem tud tolerálni azért cserébe, hogy a gyereke meglátogatja. A te esetedben erről sincs szó, hiszen nem is abban a lakásban vagytok.

Célszerű valamilyen itt élő rokont megkérdezni arról, hogy miért változott meg a viselkedése, és aztán beletörődni akkor is, ha nem kapsz választ, és máshogy kezelni őt a továbbiakban, nem úgy, ahogy eddig.

2016. okt. 31. 19:15
 23/29 anonim ***** válasza:
51%
Azt írjátok, hogy a kérdező kissé agresszív.. Nem az, szeretetre vágyna, ti meg itt habzó szájjal leugatjátok. Név, arc és minden nélkül, és már majd ott tartunk lassan, hogy ha feltesz valaki egy kérdést, viselje a válaszokat. A sok unatkozó megkeseredett htb-től, aki ide jár, mert csak itt mer beszólni arc és minden nélkül.. :)
2016. okt. 31. 20:37
 24/29 anonim ***** válasza:
38%
Kerdezo felnott ember vagy sajat csaladdal. anyad nem nagyon van erted oda lehet hogy az unokaert se. azt is el tudom kepzelni hogy nem helyesli hogy a csod melle ujabb gyereket is szulsz. elni akarja a sajat eletet eld te is a tiedet. az en anyam akkor latta eloszor fel orara az unokajat amikor mar 1 eves volt. es se engem nem szeretett se az unokajat. a tied legalabb nem ellenseges. hagyd beken oket es eljetek a sajat eleteteket kulon mindenki.
2016. nov. 1. 08:56
 25/29 anonim ***** válasza:
80%

Kedves Kérdezö!

Én értem miről írsz. (Nekem mamám ugyanezt csinálta)

Én arra jöttem rá,hogy fáj neki az elválás!

Úgy értem,hogy mikor újra találkoztok,pár napon keresztűl,majd mikor újra visszautaztok külföldre,akkor neki mindíg előről kell kezdenie a feldolgozását annak,hogy eltüntök az életéből.

Ha meg sokáig nem lát,akkor azt megszokja és nem hiányol úgy mint mikor elváltok egymástól.

Elég hülyén írtam le,de remélem érted.

Jó egészséget kívánok Nektek! 😊

2016. nov. 2. 05:43
 26/29 anonim ***** válasza:
83%
Kedves Kérdező! Nekem két idősebb testvérem él külföldön, évente kb 1x mind a kettő haza szokott jönni.Külön lakásuk van, nem nálunk laknak, ha haza jönnek se.Nálunk nagy főzés takarítás ölelkezés van. Skypeon szinte minden nap tartjuk a kapcsolatot. Anyunak nehéz a búcsúzás nagyon, így szerintem a te anyukáddal is valami,hasonló lehet a helyzet. Pl Anyu nővéremnek is mondta,hogy ne jöjjenek haza hanem gyűjtsék a pénzüket inkább. Szerintem ne vedd magadra, lehet ,hogy aggódik , miattad és a babád,hogyléte felől. Van aki nem utazóstípus, nem bírja az utazást ezt el kell fogadni.
2016. nov. 2. 08:30
 27/29 anonim ***** válasza:
65%

Nem olvasok el harminc választ, de megkérdezem: felmerült benned, hogy meghívd az anyukádat? Vigyázhatna nálatok is a gyerekre, és neked is segíthetne.

Amúgy meg ő is láthatna egy kicsit a világból.

Másfelől nem tudhatjuk, hogy itt valóban arról van szó, hogy nem hiányzol-e neki, vagy arról, hogy nem akar téged ezzel is terhelni.

Ha megnézed a Menj és boldogulj című filmet, ott sem arról van szó, hogy az anya nem szerette a gyerekét, és ezért megszabadult tőle.

2017. márc. 6. 00:20
 28/29 anonim ***** válasza:
46%
kerdezo, le kell tenni a rozsaszin szemuveget. anyadnak nem hianyzol nyilvan kulonosebben sose szeretett es most sem valtozott semmi. o felnevelt teged ( megtette a kotelesseget) az sajnos nem szuloi kotelesseg hogy valaki szeresse is a gyereket. Probalj megbaratkozni ezzel es azt is tudomasul venni hogy az unokaja se fog neki kelleni. tapasztalatbol beszelek az unoka a vilagon semmin nem valtoztat ha a gyereket nem szereti valaki.
2017. márc. 6. 11:06
 29/29 anonim ***** válasza:
29%
Te jo eg 😂😂24 vagyok 2fiam van .12eves koromota 20ig apamal eltem ..megse zokogok h anyam nem keres.nem.hiv ritkan jon stb elfogadom kulon.elete van.. mint nekem is felnotem o meg felnot.azt csinal amit akar..
2017. ápr. 24. 19:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!