Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túlzásnak tartaná egy kívüláll...

Túlzásnak tartaná egy kívülálló pl ha az ember a gyerekének lakást meg kocsit vesz, mikor felveszik az egyetemre?

Figyelt kérdés

Légyszíves, anyagi helyzet elemzésébe, kiértékelésébe ne menjünk bele, annyi elég ha a kérdés szempontjából tudja a válaszíró, hogy elég jó.

Szóval.

Igazából a saját véleményem a döntő, de mégis mivel nem sok emberrel állok kapcsolatban, így ismeretlenül ki mit gondol egy helyzetről.

Esetleg ronthat-e ez a gyerek egyetemen való társadalmi megítélésén?

Csak bizonyos emberek barátkoznának vele, vagy azért nem olyan ritka ez manapság, hogy a szülő így segítse a gyerekét?

Esetleg ha van itt egyetemista, az is írhatna pár mondatban véleményt.

Új autót azt maximum akkor kapna, ha elvégzi a sulit.Azt tudom az eléggé feltűnő lenne, sok embernek.

2016. nov. 10. 13:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Igazából senki, semmi köze nincs sem a másik anyagi helyzetéhez, sem a döntéseihez, ameddig azzal mást nem károsít.

A társadalmi megítélésen ez nem ronthat, kivéve -és most le leszek emiatt pontozva, de mondjuk ki- a sötét prolik között, az olyanok megítélése pedig nem számít, tekintettel arra, hogy talán nem abban a közegben szeretnétek mozogni amúgy sem.

Egyébiránt nem ritka dolog lakást vagy egyebet venni egy egyetemistának.

2016. nov. 10. 15:33
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Az egyetemen max pletyka szempontjabol foglalkoznak a masik anyagi helyzetevel, meg modnjuk ha pl jogra jarsz, akkor azt is nezik, h kit ismersz es milyen kapcsolataid vannak. Es aki ezek alapjan baratkozik veled, az mar gaz.

En is vennek a gyerekeimnek lakast, meg kocsit is, ha messze koltoznenek tolunk tanulas miatt termeszetesen. A lakast a sajat nevemre vennem, m nem akarnam a gyerek lehetoseget elvenni, ha pl a kesobbiekben kedvezmenyes lakashitellel akarna sajat maga lakast venni elso tulajdonoskent.

2016. nov. 10. 15:36
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Én is kaptam lakást, de a két legközelebbi barátomon kívül senki sem tudta hogy az enyém, nem került szóba, valahogy sosem volt téma közöttünk. Nem hiszem, hogy emiatt kinéznék, vagy nem ismerkednének vele, persze ha nem "menőzik" ezzel a lehetőséggel.
2016. nov. 10. 15:40
 24/28 anonim válasza:
100%

Miért érdekelnek a kívülállók?

Irigyeid mindig lesznek, még akkor is, ha albérletben vagy.

Én kaptam a 18. szülinapomra új autót, majd rá 4 hónapra lakást Pesten, amikor kiderült, hogy felvettek az egyetemre. Ezekkel a kutya nem foglalkozott, nem kaptam gonosz megjegyzéseket senkitől.

Bezzeg itt az oldalon mi megy ilyen témában... :D

Sokkal jobban megéri fenntartani egy saját lakást, mint fizetni a (nem kevés) bérleti díjat+ a rezsit.

2016. nov. 10. 19:53
 25/28 Metionin ***** válasza:
100%

A kívülálló anyagi helyzetétől függ szerintem. Számomra, aki kezdettől fogva dolgozott egyetem mellett, mert a szülei nem tudják támogatni, túlzás. Én örültem volna, ha a kolimat meg a bérletemet kifizetik, nemhogy lakás meg autó. Amikor megyek hullafáradtan órára éjszakából, mások meg kipihentek, mert nekik nem kell dolgozni, és néha meg is jegyzik, hogy ú de szarul nézel ki, beteg vagy? -na az nem épp kellemes érzés.

Viszont ako olyan anyagi helyzetben van, hogy szintén meg tudja venni ezeket a gyerekének vagy anno ő is megkapta, azok számára ez a természetes. Csoporttársam is kérdezte ártatlanul, amikor mondtam hogy a koliban nincs meleg víz, hogy de ha ilyen rossz ott, miért nem vesztek lakást? Ő pl. el sem tudja képzelni, hogy van akinek a számlákat is épp elég kifizetnie havonta és az egyetemista gyereke megélhetésébe egyáltalán nem tud beszállni

A lényeg az, hogy ha valaki ilyen szerencsés, hogy mindezt aláteszik, ne hencegjen vele, ne hirdesse, akkor nem fognak csak az anyagi javai miatt barátkozni vele. Van ismerősöm, akinek a szülei tkp. milliomosok, kapott a srác lakást, de nem beszél róla, ismerkedéskor mindenki úgy tudja, hogy albérlet a lakás. Csak azok tudják, hogy valójában milyen gazdagok, akik közel állnak hozzá, így kerüli el az érdekbarátokat.

2016. nov. 10. 21:21
 26/28 anonim ***** válasza:
Ha megtehetnem, megvennem a lakast. Kocsin gondolkodnek. fölösleges, lógjon együtt a csoporttarsaival, az a buli, metrozni, buszozni, éjjel gyalogolni a varosban csapatostul. Diplomara megvenném neki a kocsit, ha tehetném. Utána mindkettőt neki kell fenntartania.
2016. nov. 11. 14:25
 27/28 anonim ***** válasza:
Én biztos, hogy nem közösítenék ki valakit azért, mert gazdagabbak vagy mert megkap valamit, amit nem mindenki. Ha meg sikerült a felvételi az egyetemre, az érettségi is jó lett (netán kitűnő) és a család is gazdag és nem gond nekik, akkor miért ne?
2016. nov. 11. 15:27
 28/28 anonim ***** válasza:

ha a gyerek másik városba kerül el egyetem során,akkor ha a szülőknek van félretett pénzük,teljesen logikus lépés egy lakás vásárlása.

ha tegyük fel 5 évig jár egyetemre és albérletbe megy,ami mondjuk havonta 80 ezer forint, akkor az 5 év alatt majdnem 5 millió forint. ez rengeteg és mind más zsebébe vándorol(főbérlő). akkor már inkább megéri egyetem elején venni egy kicsi lakást. (ha van rá keret persze)

sokan csinálják úgy ,hogy vesznek egy lakást ,az egyik szobába megy a gyerek, a másik szobát meg kiadják egy másik egyetemistának. így szinte a gyerek rezsijét fedezi is az albérlő pénze.

én mindenképp javaslom.

hogy más mit gondol,szerintem nem ez a mérvadó. de nem is muszáj hangoztatni,hogy saját lakásban van.

a kocsira szerintem nincs annyira nagy szükség,én azt max diplomaosztóra vennék. fontosabb lesz majd munkához, mint az egyetemhez. azt a legtöbb városban a tömegközlekedéssel is meg lehet oldani,számtalan helyi járat szokott menni az egyetemekhez

2016. nov. 11. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!