Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Túlzásnak tartaná egy kívüláll...

Túlzásnak tartaná egy kívülálló pl ha az ember a gyerekének lakást meg kocsit vesz, mikor felveszik az egyetemre?

Figyelt kérdés

Légyszíves, anyagi helyzet elemzésébe, kiértékelésébe ne menjünk bele, annyi elég ha a kérdés szempontjából tudja a válaszíró, hogy elég jó.

Szóval.

Igazából a saját véleményem a döntő, de mégis mivel nem sok emberrel állok kapcsolatban, így ismeretlenül ki mit gondol egy helyzetről.

Esetleg ronthat-e ez a gyerek egyetemen való társadalmi megítélésén?

Csak bizonyos emberek barátkoznának vele, vagy azért nem olyan ritka ez manapság, hogy a szülő így segítse a gyerekét?

Esetleg ha van itt egyetemista, az is írhatna pár mondatban véleményt.

Új autót azt maximum akkor kapna, ha elvégzi a sulit.Azt tudom az eléggé feltűnő lenne, sok embernek.

2016. nov. 10. 13:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%

Mi vettünk lakást, egyet a két gyereknek. Mind a ketten Budapestre mentek tanulni, mi Sopronban élünk. Olcsóbb volt mint min 8 évig fizetni az albérletet.

A nagy már dolgozik, a kicsi jövőre diplomázik. Jó döntés volt.

Nem igazán tudom, mit szóltak a csoporttársaik. A nagy sokáig azt mondta hogy "családi lakás", nem azt hogy az övék.

2016. nov. 10. 14:28
 12/28 anonim ***** válasza:
83%

10-es vagyok!

Ami a kocsit illeti nincs jogsim, vettem egy biciklit. Azzal és a tömegközlekedéssel tökéletesen jól elvagyok. :)

2016. nov. 10. 14:28
 13/28 anonim ***** válasza:
100%
Irigyeid biztos lesznek, ami sajnos érthető. Úgyhogy csak óvatosan.
2016. nov. 10. 14:29
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
11-es vagyok: kocsit nem vettünk, fel sem merült. Budapest belvárosában van a lakás, jó a közlekedés. felesleges lett volna.
2016. nov. 10. 14:29
 15/28 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem egy kicsit szerencsésebb lenne, ha a saját nevetekre vennétek lakást, persze úgy, hogy az ifjú használhatja és tartja fenn. Egyetemen sokkal jobban hangzik, hogy a család egy üres lakásába költözött a diák, minthogy a feneke alá toltak egy lakást. Így elejét lehet venni a nem kívánt figyelemnek is, nem másznak majd rá azok a partner jelöltek, akik csak a pénzre hajtanak. Emellett megakadályozza, hogy eladja, amelyik döntés még biztos korai lenne 18-20 évesen. Persze amikor valóban önálló életbe kezd, akkor neki adhatjátok a tulajdonjogot, de ekkor már rendszeres munkaviszonya legyen.

A kocsi nem extrém, de nem is szükséges az elején, azt is kötném valami feltételhez, pl első évi jegyek, beilleszkedés stb. Azt viszont kerüld el, hogy mindent, amiért mások küzdenek azonnal adj neki, csak mert egyetemista lett. Legrosszabb, ha veszel lakást, autót és a ezek fenntartását is te fizeted, plussz zsebpénz, utazás stb. Láttam ilyet a családban és bár amúgy kedves jellemű maradt a gyerek, de egyszerűen nem nőtt fel. Nem vállalta az önfenntartó szerepeket és mindig le volt maradva a korához tartozó elvárások tekintetében.

2016. nov. 10. 14:31
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

nem ritka szerintem. nekem is vettek Pesten egy lakást, volt, aki tudta, volt aki nem..nem érdekelt szerintem senkit, pláne, hogy a társaság tobb, mint felének saját lakása volt 19-22 évesen.

autot azt nem kaptam, de nem is volt rá szuksegem. azt vettem magamnak a suli elvégzése utan.

2016. nov. 10. 14:31
 17/28 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem minden szülő ezt tenné, ha lenne miből... Sajnos a többség albérletre sem futja, nem hogy lakásra. És maradnak szerencsétlenek a koliban. Ezért a kérdés szinte értelmetlen.
2016. nov. 10. 14:41
 18/28 anonim ***** válasza:
97%

Túlzás, ha egy hülye gyerek alá mindent odapakolnak, de semmire se tanítják meg.

Ha a normális, igyekvő gyerekét segíti az ember, abban semmi kivetnivaló nincs.

Nyilván mindenki anyagi lehetőségei szerint segíti. Ha ti megtehetitek és a gyerek is megérdemli, akkor miért ne segítenétek?

Nem hiszem, hogy ez befolyásolná, hogy kik barátkoznak majd vele. Az majd attól függ, hogy hogyan viselkedik.

2016. nov. 10. 14:43
 19/28 anonim ***** válasza:
85%
Te dolgod, hogy mit veszel neki, a gyerek ne menözzön vele az egyetemen, nem azért, mert titok, hanem a normál emberi viselkedés megkívánja. Autót egyébként nem vennék neki, azt fenn is kell tartani és egyetemistának semmi szüksége autóra, se nekem, se a férjemnek nem volt egyetem alatt, de nem is volt rá szükség.
2016. nov. 10. 15:06
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Használt kocsija sok egyetemistának van, az sem extrém ritkaság, hogy saját lakásba megy (bár sokszor a szülők nevén van.) Egyke gyereknél, pláne, ha viszonylag későn (nem huszonévesen) vállalták a szülők, átlag keresetből (plusz esetleg örökség) simán megoldható. Az, hogy ki barátkozik vele, elsősorban a személyiségén múlik, nem az anyagiakon.
2016. nov. 10. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!