Hogy értessem meg a szüleimmel?
1. Valaszolo oriasi gratula(ironia)....persze batorisd hogy csesszen el egy evet az eletebol...miert baj az, ha 6ra ersz haza es tanulni kell? Szerinted masok mit csinalnak? Holnapi dogara kell tanulni jezus isten ments, de a ruhakat telefonokat azert kerem....
Komolyan: csak probald meg, nem egyetemre jarsz,nem teljesithetetlen....szuleid azt akarjak kezdj vmit magaddal. Tudod milyen rossz erzes nekik, ha ki akarjak hozni gyerekukbol a legotbbet es az meg se probalja?
Én nem ertem miert van ennyi lusta 10en eves mostanaban. En se vagyok idos, de ez alap dolog volt, ha tovabb akarok tanulni leulok tanulni.
Nem akarsz irodaban dolgozni...nem mindenki dolgozik abban aki tovabbtanul. Mi akarsz lenni? Es milyen suliba jarsz most/ es hova jarnal suliba?
Kedves kérdező!
Teljesen megértelek téged.
Én most vagyok 10.-es. Tavaly előtt sokan próbáltak meggyőzni, hogy menjek informatikusi iskolába. De én tudtam magamról, hogy mit szeretnék csinálni (mezőgazdaság) és abból nem engedtem. Tudom magamról, hogy bár szeretek számítógépezni, de csak hobbiból és azt amit szeretek, nem egy kiadott feladatot gépen. Nem bírnák órákig a gép előtt ülni.
Másrészt azért is megértekek, hogy az a 6-kor hazaérés az tényleg sok. Ugyanis én is bejárok nap mint nap busszal és kb. 5-kor érek haza, ráadásul nálunk a lecke az elég ritka dolog és a suli is elég "lightos".( otthon kb. semmit nem kell tanulni.) De még így is nehéz.
Szerintem ne tanulj olyant, amit úgysem fogsz csinálni, mert egyszerüen nem szereted.
Mondd meg szüleidnek, hogy nem tudnál egy "irodakukac" lenni és úgyse ezt fogod csinálni. Akkor minek tanulj 4 évet olyant ami nem érdekel?
Ha nem értik meg akkor pedig nem tanulj. Megbuksz a szakmai tárgyakból, talán az iskola rájön, hogy nem erre vagy alkalmas és azt jelzik szüleidnek.
Ha úgy gondolod nyugodtan írj privátot!!! Szívesen beszélek, adok tanácsot amiben tudok.
"persze batorisd hogy csesszen el egy evet az eletebol..."
Nagyon is hasznosnak bizonyulhat egy ilyen év, ha arra használja valaki, hogy irányba állítsa magát.
"nem egyetemre jarsz,nem teljesithetetlen...."
Az egyetem sem teljesíthetetlen. Semmi sem az. Csak nagyon nem mindegy, hogy milyen áron teljesíthető egy adott embernek. És ez a középiskolára is igaz.
"Tudod milyen rossz erzes nekik, ha ki akarjak hozni gyerekukbol a legotbbet es az meg se probalja?"
És tudod, milyen rossz érzés a gyereknek, ha annyira szarnak a véleményére a saját életével kapcsolatban, hogy még csak annyit se tesznek meg, hogy megnézzék azt a szerencsétlen honlapot? Nem lógni akar a gyerek, hanem iskolába járni! Csak éppen egy másikba. Oda is járnak sokan. Gondolod, hogy azok mind elfecsérlik az életüket?
"Én nem ertem miert van ennyi lusta 10en eves mostanaban."
Ezt mondjuk én sem. :) Illetve dehogynem: életkori sajátosság. Meg neveltetés kérdése. Ha azt látja, hogy a szülei (anélkül, hogy munkamániások lennének) örömüket lelik a munkában (mindenfélében, a fizetősben is, meg a házimunkában is, stb.), akkor ebbe nő bele, ő is meg fogja találni benne az örömét. Ha viszont egész életében a szenvedést látja a szülők arcán mindenféle munka kapcsán, akkor eleve menekülni fog előle ő is.
"ha tovabb akarok tanulni leulok tanulni."
Ki mondta, hogy tovább is akar tanulni? Egyelőre csak tanulni akar, nem továbbtanulásról van szó. És igen, akar tanulni! Akkor miért nem megengedhető, hogy olyan helyen tanulhasson, ahol szívesen tanulna?
Mond meg, mostantól csak akkor vagy hajlandó bejárni suliba ha kiiratkozást intézitek.
És nem vagy hajlandó kommunikálni velük, míg ők normálisan el nem kezdenek veled kommunikálni erről.
It's done.
Volt mikor hasonlót csináltam.
Bejelentettem, szánalmas amit csinálnak és ésszerűtől nagyon távol áll. Amint hajlandóak lesznek normálisan létezni, kommunikálni, gondolkodni, vitázni, nem fogok leszrni mindent amit csinálnak, mondanak, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!