Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan értessem meg a szüleimm...

Hogyan értessem meg a szüleimmel, hogy nem tudok egyetemen mindenből jóra vizsgázni?

Figyelt kérdés

Ez már nem gimi... Itt nem az van, hogy felkészülsz pár nap alatt egy tz-re nagyon jól és akkor ötöst kapsz. Itt vannak év közben ZH-k, amikre pontokat kapsz, és ezeket viszed tovább, és ha nem sikerültek kb hibátlanra, akkor búcsúzhatsz az ötöstől, hiába lesz a vizsgád nagyon jó...

Van olyan tárgyam, ami tökre érdekel, szívesen tanulom, viszont voltak kis dogák (nem nevezném zh-nak), de nem azt kérdezte, amit leadott, hanem ami távolról kapcsolódik hozzá, és nem tetszett neki, ezért jól lepontozta... Örülök, ha hármas lesz a vizsgám.

De anyám már most idegel, hogy mi az, hogy nem leszek ötös... Szüleim nem jártak egyetemre, szóval nem tudhatják, hogy ez milyen, és úgy látom, meg sem értik amit mondok...

Eleve 50%-ot el kell érnem a kettesért, és 90%-ot az ötösért, az meg rohadt nehéz...

Mit csináljak?

2015. nov. 27. 10:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Elmagyarázhatod ezt nekik párszor, hátha megértik.

Egyébként én soha nem avattam be a szüleimet az egyetemi dogákba, zh-kba. Vizsgaidőszakban megkérdezték, sikerültek-e a vizsgáim, de ennyi.

2015. nov. 27. 10:45
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem se kell őket a konkrét jegyről tájékoztatni, csak arról, hogy megvan a vizsga és a kredit. Ha jó helyen vagy a rangsorban, azt még esetleg érdemes velük megosztani.

Persze ha otthonról jársz be, úgy nehezebb, az enyémek azt sem tudták, mikor vizsgázom, havi egyszer-kétszer hazamentem, akkor nem tartottam részletes tájékoztatót.

2015. nov. 27. 10:58
 3/18 anonim ***** válasza:
36%

Mit szólnál ahhoz, ha 60 % lenne a kettes, és az ötöshöz 1 pontot se veszíthetnél? :)

A vizsgához pedig kellett a 2 zh, meg még egy beugró is.

Nálunk így volt egy nehéz egyetem, nehéz karán és mégis volt ötös.

Mit csinálj?

Küzdj!

A szüleidnek pedig mondd: "anya, apa, azon vagyok, hogy minél jobban menjen" és tégy is így!

2015. nov. 27. 10:59
 4/18 anonim ***** válasza:
69%

Hajts, es igyekezz amennyire tudsz. Nem kell mindenbol otosnek lenni, de akkor egy ket toltelektargyat kredit miatt vegyel fel, hogy legalabb az osztondijindex meglegyen 5 egesz.

Amugy meg regi zehakat is nezz, a tanarok se kevesbe lustak mint a diakok...

Nehez hat, azert egyetem, en tudom, BME vegyeszmernokit vegeztem el vorosdiplomaval, kuzdeni kellett mint disznonak a jegen, es volt par targyam ami nem lett 5os, de cserebe volt eletem is, szorakoztam, hianyoznak a jo kollegista evek...

2015. nov. 27. 11:10
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Ezt én is sokszor furcsállottam azoknál a csoporttársaimnál, akiknek a szülei nem jártak egyetemre. Nem az számít, hogy hányast kap, hanem hogy sikerült-e a vizsga, vagy sem. Szerintem nem is kell részletekbe belemenni, elég annyi, hogy meglett a vizsga, kész passz.

Jó, ha valaki tanulmányi ösztöndíjra hajt, akkor fontos, hogy hányast kap, de egyébként nem sokat számít. Meg lehet próbálni ezt elmagyarázni, de ha nem értik meg, akkor nem tudsz mit csinálni, nem foglalkozol vele.

2015. nov. 27. 11:15
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Csak nem Schönherzes voltál, uttsó? Mi is (SOTE) hozzátok, műszakisokhoz jártunk át, ha igazán jót akartunk bulizni.:-)
2015. nov. 27. 11:18
 7/18 anonim ***** válasza:
74%
Ha van, diplomád, akkor van. Lehet 2-es és 5-ös is; nem számít, hogy 5 cm-rel, vagy 5 m-vel nyersz. Ha nyersz, nyersz. Szerinted mi lesz a munkahelyeden? Ha pl orvos lennél, akkor a főnököd nem engedne megműteni egy beteget, mert "nocsak, nocsak, ebből a témakörből csak 2-est kaptál?" Nagy fenét! Vagy sikerül a diploma, vagy nem! És a tankönyv és a való élet közel sem ugyanaz! Arról nem is beszélve, hogyha a való életben nem tudod rendesen kezelni a stresszhelyzeteket, akkor ennyit is ért a vörös diplomád! Ezt próbáld meg megmagyarázni a szüleidnek!
2015. nov. 27. 11:29
 8/18 anonim ***** válasza:
21%

off: nàlunk 60%-tol volt meg a kettes... de màr kozépiskolàban is igy osztàlyoztak. nem is tudtam, hogy van olyan egyetem, ahol màr 50%-tol meg van a kettes.

egyébként ahova én jàrtam, ott nem volt utovizsga..se potvizsga.. egy vizsgaidopont volt, ha nem mentél el, vagy nem teljesitetted a minimum !!3-as szintet !! akkor eltanàcsoltak.

2015. nov. 27. 11:56
 9/18 anonim ***** válasza:
#6: nem, Martosos (az a vegyeszkoli), de a Schonherzes Dezsobuliknal nem volt jobb az biztos :)
2015. nov. 27. 12:22
 10/18 anonim ***** válasza:
41%
Az elégséges szint 60% fölött kezdődik, a 90%-ba azért belefér a hibalehetőség. Persze, mostanában, amikor már nincs felvételi, és a gimis pontokat hoz mindenki, a sok különböző szintű középiskola értékelési rendszerében nem bukik ki, hogy ki az, aki tényleg egyetemre való. Az, hogy egyik középiskolában 5-ös valaki - mert az eredményeket azt persze szeretik az iskolák is felturbózni, ha kell olyan családdal is, hogy csökkentik a követelményeket, egy keményebb követelményrendszeren meg lehet, hogy elhasalt volna, másik középiskolában. Nem lehet összehasonlítani.
2015. nov. 27. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!