Hogy értessem meg a szüleimmel, hogy túl sok amit követelnek?
a hatosztályos tényleg kemény, egyből gimiskent kezelnek és a szintet is magasra teszik.
ha sokat meselsz nekik erről, szerintem belatjak, hogy nem a világvege, hogyha mondjuk 4,6 leszel.
egyébként tényleg jót akarnak neked ezzel, de téged is megertelek, mert nagy változás.
Ha eddig jó tanuló voltál, akkor egy kis szorgalommal a 6 osztályos gimiben is jó tanuló leszel.
Lehet többet követelnek, de a tanárok sem általános iskolai szinten tanítanak.
Az a baj, hogy még meg sem próbáltad, de már kifogásokat keresel, hogy mért nem lehet meg a 4,7.
Hát nem irígyellek a szüleidért, agresszívek. Ez egy durva zsarolás. Kizárólag a saját elképzeléseiket akarják rajtad keresztülverni, és elfelejtik, hogy te is ott vagy.
Tanulj, ahogy tudsz, nem fogják betartani a fenyegetésüket, addigra elfelejtik.
Egyébként én is kíváncsi vagyok, hogy ők mire vitték, ez kétesélyes: vagy ők a csúcsértelmiségiek (kórházi főorvos, jogász) vagy a saját meg nem valósított álmaikat veled akarják megvalósíttatni.
Hat, a jövőre nézve nagyon értékes éved van. Sajnos, aki ezt elpazarolja, nem tud általában továbbtanulni, és egy érettségivel nem tud nagyon sokat válogatni a munkák közül, amit majd 50 évig végez. Arra gondolj, mindenki az általános iskolából jött, a tanárok ezt tudják.
A követelmények szigorúak egy jó hatosztályosban -de viszont a tanítás is nagyon jó és nem megy el az idő fegyelmezéssel.
Egy rossz iskolában elpazarolják ezt az értékes időt - de követelni tudnak, ugyanúgy! Nem fogják beismerni, hogy különféle okok miatt gyengén ment a tanítás - hanem ugyanúgy követelnek, mint ahol jól tanítottak.
Nagyon figyelj az órán, jegyzetelj, otthon az aznapit olvasd át egyszer - mert akkor még él benned, friss és jobban megtanulod, megérted. Nem lesz semmi baj - és 1-2 hónap után rájössz, így jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!