Hogyan értessem meg a szüleimmel, hogy nem tudok egyetemen mindenből jóra vizsgázni?
Ez már nem gimi... Itt nem az van, hogy felkészülsz pár nap alatt egy tz-re nagyon jól és akkor ötöst kapsz. Itt vannak év közben ZH-k, amikre pontokat kapsz, és ezeket viszed tovább, és ha nem sikerültek kb hibátlanra, akkor búcsúzhatsz az ötöstől, hiába lesz a vizsgád nagyon jó...
Van olyan tárgyam, ami tökre érdekel, szívesen tanulom, viszont voltak kis dogák (nem nevezném zh-nak), de nem azt kérdezte, amit leadott, hanem ami távolról kapcsolódik hozzá, és nem tetszett neki, ezért jól lepontozta... Örülök, ha hármas lesz a vizsgám.
De anyám már most idegel, hogy mi az, hogy nem leszek ötös... Szüleim nem jártak egyetemre, szóval nem tudhatják, hogy ez milyen, és úgy látom, meg sem értik amit mondok...
Eleve 50%-ot el kell érnem a kettesért, és 90%-ot az ötösért, az meg rohadt nehéz...
Mit csináljak?
Kedves vörösdiplomasok, nalatok nem fordult elö, hogy a tanar nem is javitotta ki a vizsgadolgozatot, csak adott ra egy jegyet? Nekünk volt ilyen. Nem a dolgozatot nem lehet megnezni, csak annak aki egyest kapott.
Nem volt olyan, hogy nem azt kertek szamon amit leadtak? Nem volt olyan, hogy 3 napotok volt felkeszülni a vizsgara? Bar gondolom ti rendszeresen tanultatok, minden nap, nem csak vizsgaidöszakban.
En kaptam egyest is, kettest is, megis jeles lett a diplomam. (Csak azert nem kitünö, mert egy szigorlatom meg elsöben negyes lett.) Amugy soha sehol nem kerdeztek hanyas lett a diplomam, azt meg plane nem, hogy penzügy 1-böl hanyasra vizsgaztam.
Egy kek diplomas.
Volt olyan vizsgám, hogy 5 kérdéses beugróból 4-et kellett teljesíteni, hogy mehess vizsgázni. Nem volt gondolkodási idő, meghallottad a kérdést, és körmölni kellett a választ. Az első alkalommal a 300 fős előadóban a 2. kérdésnél azt lehetett hallani, hogy teszi le mindenki a tollat. (4 vagy 5 tanuló jutott tovább).
Szóval egy vizsga nem mindig arról szól, hogy a tanulók tudását felmérje.
az én családtagjaim is a szívükhöz kapnak,ha nem ötöst kapok valamilyen vizsgára..persze próbáltam elmagyarázni nekik,hogy itt már nem olyan könnyű jól teljesíteni.ès valóban volt nálam is olyan,hogy 10pontért olyan feladat volt amit nem is tanultunk,nem volt róla szó..ezen alapból buktam egy jegyet...
én igazabol maximalista vagyok magammal ilyen tekintetben,meg hát ösztöndíjra hajtok..de azért nem fogok belerokkanni,van olyan tárgy amiből örülök,hogy sikerült,cseppet sem bánkódok hogy ha 2-3as is.
vagy ne számolj be olyan részletesen,vagy mondd meg nekik hogy annyian csúsznak,kibuknak,örüljenek hogy te tartod a tempót,de ne várják el,hogy mindenből ötös legyél. ennyi. mondj nekik egy szàzalékot,hogy mennyi lett, ès kész.
nálunk van ami 35-től kettes,de van ami 70%-tôl kettes..tárgy függő is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!