Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Gondjaim vannnak a szüleimmel....

Stranger000 kérdése:

Gondjaim vannnak a szüleimmel. El kellene már mennem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A történet elég hosszú. Másfél évvel ezelőtt a szüleim elváltak, és mutter lelépett egy másik illetőhöz. A válásnak volt oka, nem volt jó a viszonyuk az elmúlt években, 20 év házasság után. Én már 18 éves korom óta dolgozom, jelenleg 23 éves vagyok, és szinte "rendszeresen" én fizetem a rezsiköltségeket, mert Mutter nem dolgozik, húgom még középiskolába jár. Miközben ők elvoltak válva, Mutter nem tartózkodott itthon egy jó félévet, addig Fater itt volt, Ő dolgozott... Majd Mutter összeveszett a párjával, és hazajött, De feltételekkel, amit már akkor tudtam, hogy a happy két napig fog tartani, majd úgy is történt, 2 nap után elkezdték nyúzni egymást, majd Mutter intézkedett, és Fatert elküldte a házból, Faternak akkor szerencséje volt, mert külföldre eltudott menni dolgozni. Pár napja ismét hazatért, mert lehúzták őket, jelenleg is itt van, és mutter is, már volt is civakodás. Ilyenkor ha van rá lehetőségem, a barátoknál alszom, mert Én nem hallgattom őket. Sajnos Fatert állandóan átverik, amikor külföldön dolgozik, nem az első eset. Mutter nem nagyon mozgolódik, nem keresi a munkát, de ahol nem rég dolgozott pár hónapot, elküldték, mert nem időben járt be. Én úgy látom, hogy Fater egyszerűen nem tud beletörődni abba, hogy elváltak, és nincs közük egymáshoz. Állandóan nyúzzák egymást, Külföldről is hívogatta anyát, és ugyanúgy zaklatta. Fater 45 éves... Neki is lenne lehetősége máshol lakni, de nem akar máshová menni, pedig az anyjával tudna lakni nála, de Ő nem akar vele, aztán így mindig megy a civakodás, mert az úton nem lehet, viszont mutter ezt most nem fogja engedni sokáig neki, hogy itt lakjon, mert akkor intézkedik. (övé a ház) Ilyenkor szokásosan előjön az a szlang, hogy majom vagyok, mert itthagyom őket, amikor veszekednek, és nem alszom otthon... Persze, hogy nem. Majd utána Mutter aggódik, rendezve lesz e a csekk, amit Én fizetek rendszeresen, volt időszakok, amikor a fizetésem 90%-a a fára, a rezsire ment el. Most is ki kell fizetni egy pár elmaradott csekket, de már nem akarom. Semmit sem tudok megtenni, amit szeretnék, tudok hova menni, de akkor Ők villany és Víz nélkül maradnak, Fater nem hiszem, mert Ő talál munkát. Ez már nekem is sok, Mutter ráadásul a házat el akarja adni, amit Én ellenzek, mert az Életben bárkivel történhet valami, és akkor az albérleteből kidobnak, ha nem tudod fizetni, és mész az utcára, úgy hiszem, ez meggondolatlanság lenne ilyet megtenni, de ez nem azt jelenti, hogy Én nem akarok lépni innen. Most úgy néz ki, hogy lesznek jobb munkalehetőségek, más helyen, jobb fizetéssel. Onnan várom a választ jelenleg, de még az sem jelent biztosat. Fater hamarosan távozik, majd megint itt maradunk hárman... Nem tudom, mit tegyek. Ge*i lennék, ha elmennék, és nem rendezném a számlákat? Sajnos úgy már nem tudnék elmenni, ha kifizetem. Mit gondoltok? Köszi a válaszokat!

2015. nov. 2. 22:39
 1/4 anonim válasza:
Várd meg míg a hugod végez, aztán menjetek külön együtt.
2015. nov. 2. 22:45
 2/4 anonim ***** válasza:

elmehetsz, meg biztosan jobb is lesz neked, de ez nem megoldas. ugyertem nem zar le semmit, attol meg anyud fog hivogatni, hogy befizetted-e a csekket, es megnagyobb majomnak fog hivni, mert a civodas miatt mentel el stb.

Ebbol nem johetsz ki jol. De egy valamit tudnod kell: a csaladi szr mindig a fejed fog lebegni, barhova mesz, viszed magaddal. Szoval en azt mondanam, hogy tuzz ki egy idopontot, pl tavaszra, hogy elkoltozol. Addig probald ugy rendezni a dolgokat, hogy rendben hagyd ott a dolgokat. Nagyon nehez lesz, lehet, hogy nem fog sikerulni, de anyukadnak hagyni kell idot, kulonben teged fog okolni. igazabol eleg valoszinu, hogy ugy fogja ertelmezni a dolgokat, hogy cserben hagyod ot. Probalj meg egy fajta mento ov lenni, ne is anyudnak inkabb a tesodnak. Valoszinuleg lesz meg olyan, hogy anyud nem tudja fizetni a szamlakat, nem tudom, hogy meg tudod-e tartani egy munkat, ha eddig se tudta. Legy jo, de ne hagyd kihasznalni magad!

2015. nov. 2. 22:56
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Írtad hogy apukád szüleinél van hely. Oda nem tudsz költözni? Ha idősebbek és jól kijöttök, köthetnétek eltartásit is és lesz egy házad, nem apád örököl, h eltékozolja anyáddal. Húgodat is odaveheted ha kell, szüleid meg hódoljanak a hobbyjuknak (veszekedés) tovább nyugodtan.
2015. nov. 3. 00:11
 4/4 szántóvető ***** válasza:
gyarapodnod,vagyonosodnod kell mert különben sosem lesz pénzed.részben az is jó lenne amit a 3-as írt,bár húgodat nem vehetnéd magadhoz mert az nem olyan egyszerű.az is megoldás ha albérletbe költözöl.a jelenlegi állapot zsákutca,csak telnek a hónapok és az évek és sose lesz semmid.
2015. nov. 3. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!