Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy értessem ezt meg a...

Hogy értessem ezt meg a szüleimmel?

Figyelt kérdés

Most vagyok kilencedikes és egyszerűen rengeteg a tanulnivaló, annyira hogy sokszor csak fél 11 vagy 11 körül kerülök ágyba, ezek után meg hulla áradt vagyok másnap reggel. És ha azt mondom a szüleimnek hogy nem volt időm mert mást tanultam, akkor jönnek azzal, hogy akkor átmehetsz valami sz*r gimibe ha nem vagy képes tanulni(nyolcosztáyosba járok).

És ami a legroszzabb hogy látják hogy mennyit tanulok. Például már tavaly óta küzdök matekból a négyesért, de mindig csak a hármas sikerül, és ezért is dühösek, pedig együtt szoktaunk tanulni.

Ma is írtunk egy dolgozatot, amire egyszerűen nem volt időm megtanulni rendesen meg tegnap megint késő á

éjjelig tanultam, szóval elég rossz lett, hármas lesz vagy talén négyes, szóval ezért menni fog a kiabálás egész este.

Meg anyáék engem elépzelenk mint ügyvédet, amikor tudják hogy nem az akrok lenni és hogy nem lenne bennem elég kitartás a jogi egyetemre, de azért híresztelik a családban hogy belőlem ügyvéd lesz.

Hogy értessem meg velük hogy egyszerűen túl vagyok terhelve eért nincs időm mindent megtanulni?

Előre is köszönöm a válaszokat

15/L

2016. febr. 25. 15:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%
szard le a tanulást, kezdj el élni végre!
2016. febr. 25. 15:22
 2/11 anonim ***** válasza:
67%

Ha tényleg ennyit tanulsz és nincs eredménye, az nem normális. Szerintem el kellene gondolkoznod egy iskolaváltáson, a nyolcosztályos gimik általában nagyon erősek, és ez nem mindenkinek való.

Ha a szüleidet nehéz meggyőzni a témában, nyugodtan kérd az osztályfőnök segítségét.

2016. febr. 25. 15:24
 3/11 A kérdező kommentje:

A metokon, fizikán és kémián kívül mindenből ötös vagyok, de ezkből meg a hárams van csak meg. De anyáék csak azt veszik észre ami nem megy. Nyelvekből színötös vagyok, angolból nyáron szeretnék majd nyelvizsgázni, erre azt mondják ez az elvárás.

És ha négyest kapok legszivesebben sírnék, mert tudom hogy otthon hogy fogják majd fogadni. Pedig abból a tárgyból amiből ezt írtuk ez lenne az első olyan jegyem ami nem ötös.

2016. febr. 25. 15:31
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a gyors válaszokat
2016. febr. 25. 15:32
 5/11 anonim ***** válasza:

Próbáltál beszélni velük?

16 F

2016. febr. 25. 15:42
 6/11 A kérdező kommentje:
Igen már próbálatm, de meg se hallgattak, mivel hogy nincs más dolgom mint tanulni, szóval mit nyafogok. De járok még zenesuliba is(hetente3 óra) meg úszni az hetete másfél óra.
2016. febr. 25. 15:48
 7/11 anonim ***** válasza:

Azon kívül, hogy ne anyádék mondják meg, hogy milyen pályát válassz, nem értem a logikájukat. A joghoz nem kell matek (meg fizika meg kémia). Magyar kell hozzá és történelem, azokból meg ötös vagy, igaz? Szóval elégedettek lehetnének:))

(Jó, továbbtanulásnál, ha 11 végén és 12 félévkor nem vagy 5-ös matekból, meg nem sikerül ötösre az érettségid, veszítesz pár pontot, de ez bele kell, hogy férjen.)

Ne hagyd aláásni az önbizalmat, és ne hidd el, hogy nem való neked a 8 osztályos gimi:) Ha ezen kívül a 3 tárgyon kívül minden 5-ös, akkor még egy csomó választási lehetőséged van:) Ezekből próbálkozz a 4-esért, de ha 3-as, hát 3-as. Azok közül, amiből jó vagy, és amihez van érzéked meg érdekel is, két-három tárgyból legyél kiemelkedő, úgyis az fog igazán számítani!

Kitartást!! :))

2016. febr. 25. 15:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod legalább zeneiskolát leadni? Heti háromszori elfoglaltság elég sok időt elvesz a pihenéstől és a készüléstől.
2016. febr. 25. 16:00
 9/11 anonim ***** válasza:
76%
Mondd meg nekik hogyha jogi palyara akarnak kuldeni akkor a kutyat se erdekli hogy hanyas vagy matekbol. Ott a tori szamit leginkabb meg a nyelvek. Persze nem kell tudniuk hogy nem oda keszulsz de legalabb ezzel lecsendesitheted oket egy idore.
2016. febr. 25. 16:17
 10/11 anonim ***** válasza:
Nézd, a matekot, fizikát, kémiát stb. általában nem kell tanulni, nem is lehet magolással megtanulni. Ezeket meg kell érteni, és utána mennek. Talán nem elég jó a tanárod, másikat kell keresni, vagy valami jó magántanárt, és akkor jobban menne.
2016. febr. 25. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!