Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan szoktassam le erről a...

Hogyan szoktassam le erről a férjem?

Figyelt kérdés

A házasságunk rendben van, viszont van egy dolog, ami folyton visszatér és engem rettentően zavar. Amikor a férjem picit rosszul érzi magát (tényleg nem kell nagy dolgokra gondolni: egy kis megfázás, egy enyhe hasmenés, fejfájás, gyomorsav túltengés), akkor a családjával együtt abból akkora dolgot csinál, mintha a halálán lenne.

Nem ő a fő hajtóerő a dologban ugyan, hanem anyósom. Ha a férjem ugyanis rosszul érzi magát, azt általában megbeszéli a testvérével, mert egy helyen dolgoznak. A testvére leadja a drótot általában anyósnak. Anyósom akkor el kezdi hivogatni a férjem, kifaggatja arról, hogy milyen gyógyszert vett be, próbálja meggyőzni, hogy ne menjen munkába, stb.

Legutóbb pl egy hasmenésből csináltak ekkora cirkuszt, ami 2 szem gyógyszertől kevesebb mint fél nap alatt elmúlt.

Ezt a stilust "kicsit" a férjem is átvette, ha pl megfázik, akkor hiába nincs láza, ő kényszeresen 20 percenként akkor is méri.

Olyan is volt ráadásul már egyszer, hogy a páromra nagy szükség lett volna aznap az aktuális munkahelyén, de ő nem tudott bemenni, mert 37-38 fogos láza volt, ezért kirugtál. Ezt előre meg is mondták ráadásul. Én nem láttam olyan betegnek, de az anyja meggyőzte. Utána persze mi kinlódtunk...

Mit lehet ezzel csinálni? A férjem egyébként nem anyuci pici fia. Sosem volt jó kapcsolatuk az anyjával, egy napot nem birnak ki egymás mellett veszekedés nélkül. Ritkán beszélnek, nincs szoros kapcsolat. Ilyenkor viszont mindkettő megkergül.

Az anyósom gondoskodása tehát kb ebben ki is merül. Ezért vevő erre a párom? Én már bedilizek tőlük.

2016. nov. 4. 13:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
88%

Én betegen nem mennék be dolgozni. Mondjuk az én munkám olyan, hogy buta dolog is lenne fertőzőként odamenni olyankor. Lázasan egyszer mentem dolgozni, kiájultam a kassza mögül a Panyolai pálinkák közé. Senki nem értette, miért mentem be aznap.

Azért a táppénz nem olyan, hogy a munkáltató vagy tolerálja, vagy nem. Ha beteg vagy, nem dolgozol, ennyi.

Viszont a férjednek figyelemhiánya van. Amíg szenved, addig is vele foglalkozik mindenki. Nem jó dolog. Egyébként nyilván anyósod kódolta ezt belé, és a férjed ekkor kapja meg tőle a szeretetet. Ezért viselkedik így. Mert az anyja addig is szereti. Hát nem egy teljesen rendben levő dolog, de sok mentálisan beteg ember szaladgál a világban, ez még nem annyira súlyos eset.

2016. nov. 4. 15:50
 12/13 anonim ***** válasza:
56%

Mi férfiak nagyon tudunk szenvedni.

Kétfajta nátha létezik. A női nátha ami másnapra elmulik és a férfinátha amibe bele lehet halni. Szóval a férfi sosem náthás, hanem az életéért küzd.

Viccet félretéve szerintem ezt a férjeddel beszéljétek meg! Ha már egyszer kirúgták ezért nehogy még egyszer előforduljon.

2016. nov. 4. 19:50
 13/13 anonim ***** válasza:
21%

Fel kellene fognod, hogy különböző emberek, különbözőképpen élik meg ugyanazt a betegséget. Van aki egy infarktust is kihord lábon, de sokan egy fecskendő látványától is elájulnak.

Amennyiben nem tudod elviselni ezt a pici és tolerálható "hibáját", akkor cseréld le egy másik pasasra, aki lehet, hogy nem lesz náthás, de esetleg esténként laposra ver.

Amúgy gondolom, hogy te teljesen hibátlan vagy minden tekintetben?!

2016. nov. 4. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!