Miért viselkednek így velem a szüleim? Hogy kéne reagálnom?
25 éves vagyok, sajnos úgy alakult az életem, hogy az egyetemen csúsztam, mert el kellett mennem dolgozni. Akkor állandóan ezzel bszogattak, hogy mi lesz a sulival, ki fognak rúgni. Folytattam a sulit, akkor az volt a baj, hogy miért nem dolgozok, ingyenélő vagyok.
Most munka mellett megcsináltam a szakdolgozatom, azzal is állandóan bszogattak, hogy mikor lesz már kész, miért nem csinálom, ki fogok futni az időből, stb. Ma lett kész és ahelyett, hogy örültek volna, fel voltak háborodva, hogy milyen drága a bekötés, ők erre nem fognak ennyi pénzt kiadni, majd kifizetem saját zsebből... Most itt vagyok a szobámban és sírok, és hallom, hogy ők meg rólam beszélnek és szidnak...
Miért csinálják ezt??
Nő vagyok egyébként, nem tudom miből jött az le, hogy férfi lennék...
Nem a pénzről van szó, hanem a viselkedésről...
Szedd össze magad. Azt bántják a legtöbbet, aki nem tudja magát megvédeni. Légy büszke magadra, hogy megírtad, nagy meló volt, én tudom. Mondd meg nekik, hogy ha nem adnak pénzt, kölcsönkérsz valakitől, valahonnan, és szégyellhetik magukat. És tényleg kérj kölcsön. Hamarosan lediplomázol, erre koncentrálj, és ha túl vagy rajta, kezdj el munkát keresni sürgősen.
Amúgy meg jó lenne megtanulnod kiállni magadért, akár a szüleiddel szemben is. Nem sértően, nem erőszakosan, hanem diplomatikusan, de határozottan. Vegyél ilyen témájú könyveket és olvass sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!