Meghívjam apámat az esküvőre?
Már 9 éve, hogy elváltak a szüleim apám félrelépése miatt. (Nem egy volt, de most lebukott).
A válás után édesanyámmal maradtam, apámmal pedig hétvégén találkozhattam volna. Azért volna, mert apám sosem keresett. Egy településen élünk, köszönünk egymásnak, néha néha beszólogat ha épp valami nem tetszik neki. Szerinte én vagyok a hibás a válás miatt is. Sose kaptam semmit, kivéve szülinap, karácsony, mára már abból is csak az SMS maradt, gyerektartást sem akart fizetni annak idején. Ő úgy gondolja, nem hibázott semmiben. A mai napig két fontos dolog van az életében, az alkohol és a nők. Most érzi magát leginkább fiatalnak.
Mivel tervezzük az esküvőt, felmerült ez a kérdés bennem, hogy egyáltalán meghívjam-e az esküvőre. Én úgy érzem, hogy nem érdemli meg, azt pláne, hogy az oltár elé kísérjen, de azt is tudom, hogy nekem lenne lelkifurdalásom. Ti mit tennétek? Volt valaki ilyen helyzetben?
25/N
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Én is azt érzem, hogy akárhogy is, csak az apám!
Nem szeretném anyukámat sem megbántani, és azt sem, hogy rosszul érezze magát, mert apám ott van.
Azt, hogy az esküvőre meghívom, és a lakodalomba nem, egy köztes megoldásnak találom. Még is ott lehet, mint vendég, de elgondolkodtató, hogy a lakodalomba már miért nincs.
Még van egy év az esküvőig, ha esetleg bármivel traktálna a továbbiakban, akkor eléri, hogy egyértelművé váljon a kérdés. Köszönöm még egyszer!
# 5
Nem pontoztalak le, de ez most komoly?
Egy önreflexióra képtelen, mihaszna, kártékony embernek, aki csak fájdalmat okozott a kérdezőnek, miért kéne megbocsájtani? Az esküvőjét tegye tönkre, csak hogy játssza a jószívű, mindent megbocsátó-tűrő Jóistenkét? Ez csak képmutatás, semmi fennkölt nincsen benne.
Én nem hívnám meg és nem BOSSZÚBÓL (milyen hülyeség ez?) hanem mert semmi közünk egymáshoz, ... a kellemetlen emlékeket leszámítva.
De nagyon igazat adok a 10-es válaszolónak abban, hogy a polgári esküvőre kapna meghívót, aztán vagy ott lesz, vagy nem.
12 - mások pontoznak le:D ... igen, komoly, elég hosszan meg is indokoltam, miért mondom.
Sok-sok tapasztalat vezetett arra, hogy mennyere károsító a megbocsájtásra való képtelenség. Ez nagyon igaz és szép mondás:
"A megbocsátás a sértettet tisztítja meg, nem a sértőt, azt szinte nem is érinti."
Jorge Luis Borges
Köszönöm!
Mindenkinek ment a zöld kéz!
minek? ha az elmúlt évtizedben nem akart az életed részese lenni,akkor ilyenkor se akarjon, amikor jó dolog történik veled.
én nem hívnám meg. ha magától jön hozzád,hogy hallja házasodsz és ő is menne,akkor max a ceremóniára.
de az utána való bulira szerintem ne, ott azok legyenek akiket szívesen látnál. akiknek fontos voltál eddig is.
Szia!
Nyilván tud az eljegyzésről, azóta változott valamit a viszonyotok? Próbált közeledni feléd?
Úgy gondolom NEKI kellene lépnie, hiszen Ő lépett ki az életedből. Az esélyt is ki kellene érdemelnie arra, hogy újra édesapádként tekints rá. Addig sajnos csak a biológiai értelemben vett apád.
A jelenlegi állás szerint én nem hívnám meg. Ott azoknak van helye akiket szeretsz, tisztelsz, kedvelsz. Ha apukád jelenléte ezt veszélyeztetné, és legfőképp a te legszebb napodat akkor ezt nem szabad kockáztatni. Ki tudja mennyire tudna ott viselkedni. Gondolom ez teljes mértékben a te döntésed, de párod hogy látja?
Ha annyira tartanék a lelkiismeretfurdalástól, maximum a szertartásra hívnám meg, mint vendég. Szó sem lehetne arról, hogy az oltárhoz ő vezessen.
Lakodalomba? Minek?
Köszönöm a válaszokat!
Az eljegyzés óta csak okoskodik, tehát örülni nem örül neki.
A párom azt mondta, ő nem szeretne ebbe beleszólni, mert én érzem, hogy mi lesz nekem a jó, de akárhogy is döntök, ő támogatni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!